۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۴۶
کد خبر: 80931800
T T
۰ نفر
تغييرسوخت نيروگاه شازند از گاز به مازوت بركيفيت هوا تاثير منفي دارد

اراك-ايرنا - مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي گفت: تغييرسوخت نيروگاه شازند از گاز به مازوت بر كيفيت هواي شهرهاي اراك و شازند و روستاهاي اطراف تاثير منفي دارد.

«امير انصاري» روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: سوخت نيروگاه شازند به رغم مصوبه ها و تفاهم نامه ها، از ابتداي آذرامسال به مازوت تبديل شده كه اين امر سلامت محيط زيست و مردم را تهديد مي كند.

وي اضافه كرد: بر اساس تفاهم نامه كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي و وزارت نيرو،از ابتداي امسال مي بايست روزانه شش ميليون متر مكعب گاز براي سوخت اين واحد نيروگاهي در فصول گرم و سه ميليون متر مكعب در فصول سرد تامين شود كه اين توافق هم اينك ناديده گرفته شده است.

وي اظهار كرد: معاون رييس جمهوري و رييس سازمان حفاظت محيط زيست كشور نيز در مهرماه سال جاري در كارگروه ملي كاهش آلودگي هواي اراك بر پيگيري تامين سوخت گاز اين واحد نيروگاهي تاكيد كرده بود.

وي بيان كرد: نيروگاه شازند يكي از منابع ايجاد آلودگي هوا در غرب شهر اراك است كه به ويژه هنگام استفاده از سوخت مازوت باعث افزايش غلظت آلاينده تركيبات گوگرد مي شود.

انصاري اضافه كرد: با پيگيري هاي متعدد در سال 91 به مدت هشت ماه سوخت اين نيروگاه به گاز تبديل شد كه ميزان آن 889 ميليون متر مكعب بود و امسال نيز تا آبان ماه سوخت گاز به طور كامل تامين شده بود.

وي ادامه داد: از ابتداي آذرماه دو ميليون ليتر از سوخت اين نيروگاه به مازوت تبديل شده كه روزانه 150 تن گوگرد را در فضا منتشر مي كند.

مديركل حفاظت محيط زيست استان مركزي عنوان كرد: در نامه اي از آزمايشگاه پخش فرآورده هاي نفتي و پالايشگاه اراك درخواست شده كه تجريه تركيبات مازوت را هرچه سريعتر به محيط زيست تحويل دهند كه تا كنون نتايج اين سنجش ها اعلام نشده است.

انصاري گفت: به محض تغيير سوخت نيروگاه حرارتي شازند مراتب شكايت به مراجع قضايي استان مركزي تسليم شده و محيط زيست كشور نيز پيگيري گسترده اي را با وزارت نفت و نيرو براي رعايت مفاد تفاهم نامه ها آغاز كرده است.

شهر اراك يكي از هشت شهر آلوده كشور است كه دو طرح جامع كاهش آلودگي در هيات دولت براي آن تصويب شده است.

افزايش غلظت آلاينده هاي گازي نظير تركيبات نيتروژني و گوگردي در هوا با علايمي چون تنگي نفس، سوزش گلو، آبريزش بيني و چشم همراه است و استنشاق چنين مواد سمي ممكن است شرايط اورژانسي به ويژه براي افراد بيمار و با سيستم دفاعي ضعيف ايجاد كند.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشكي اراك مراجعات اورژانسي به مراكز درماني اراك در روزهاي آلوده تا چهار برابر افزايش مي يابد.ك/3

560/559 /537
۰ نفر