۱۷ آذر ۱۳۹۲، ۸:۳۴
کد خبر: 80940589
T T
۰ نفر

حفاظت از منابع آب، نيازمند جهاد ملي

۱۷ آذر ۱۳۹۲، ۸:۳۴
کد خبر: 80940589
حفاظت از منابع آب، نيازمند جهاد ملي

تهران بزرگ - ايرنا - فعالان ودست اندركاران تامين آب مي گويند: كمبود منابع آب و خطر بي آبي در تهران جدي است لذا نيازمند جهاد ملي براي حفاظت از منابع آب هستيم.

بر اساس مطالعات صورت گرفته؛ ايران كشوري است كه در كمربند خشك و نيمه خشك كره خاكي قرار گرفته و همين موضوع سبب مستعد بودن براي وقوع خشكسالي هاي متمادي شده است، واقعيتي كه نمي توان آن را انكار كرد.

رييس هيات مديره شركت آب و فاضلاب استان تهران معتقد است: كاهش بارندگي ها نسبت به سالهاي گذشته، توزيع ناهمگون آب در سطح كشور و همچنين رشد جمعيت، توسعه شهرنشيني ناشي از مهاجرت به شهرها، صنعتي شدن و افزايش سرانه آب از مولفه هايي هستند كه حجم آب در دسترس را كاهش داده و كشور را در آستانه ورود به بحران كم آبي و در مناطقي مانند استان تهران در بحران مطلق قرار دهد.

حال با اين وضعيت بحراني تكليف چيست؟ وظيفه ملت فهيم ايران درقبال حفظ منابع آب چيست؟ وظيفه دولتمردان چيست؟ وظيفه رسانه ها در اين خصوص چيست؟

يك فعال شركت آب و فاضلاب معتقد است: راه برون رفت از مشكل كم آبي و بحران آب، مديريت صحيح و عقلاني بر نحوه مصرف آب در بخش هاي مختلف مي باشد كه اين مهم از طريق اقدامات فني، قانوني، نظارتي و فرهنگي ميسر مي باشد و تحقق اين مهم همكاري تمام ارگان هاي مربوط و آحاد مردم را مي طلبد.

'صادق يونسلو' پرداختن به مديريت مصرف آب و بهينه سازي آن به عنوان يك اصل محوري و يك مكمل براي مديريت تامين را از اهم رويكردهاي مقابله با بحران كم آبي در كشور دانسته و مي گويد: آگاهي بخشي و آموزش همگاني نيز مي تواند در بهينه سازي مصرف آب بسيار موثر باشد.

'محمد پرورش' مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران بروز پديده بحران كم آبي در تهران و ساير نقاط كشور را هشدار دهنده مي داند و اعتقاد دارد: تهران در شرايط عادي بارندگي ها، نيازمند 230 ميليون مترمكعب آب است تا بتواند بدون كمترين بحراني آب شرب مورد نياز را در اختيار مصرف كننده ها قرار دهد.

وي مي گويد: در شرايط كنوني و ورود به بحران كم آبي منابع تامين كننده آب تهران با كسري 50 ميليون متر مكعبي مواجه شده است و اگر روند بارندگي ها همچنان راضي كننده نباشد تهران حتما با كم بود آب مواجه خواهد شد.

پرورش با بيان اين مطلب كه 83 درصد مشتركين شركت آب و فاضلاب استان تهران را مشتركين خانگي تشكيل مي دهند، نقش آنان را در صرفه جويي مصرف آب خيلي مهم ارزيابي مي كند.

وي گفت: مردم بايد براي صرفه جويي در مصرف آب به صورت جدي وارد شوند و هرگونه كه مي توانند بايد جلوي مصارف بي رويه آب را بگيرند.

يك فعال شركت آب و فاضلاب معتقد است: بايد مردم آنقدر نسبت به صرفه جويي در مصرف آب حساس شوند كه هرجا شاهد مصرف بي رويه بودند با يك احساس تكليف ديني جلوي آن را بگيرند.

'عباس خسروي' مي افزايد: براي جلوگيري از مصرف بي رويه آب بايد از راه تحريك عواطف مذهبي وارد شد تا مردم جلوگيري از هدررفت بيهوده آب را يك وظيفه ديني و شرعي بدانند.

وي مي گويد: همانگونه كه اعتقاد داريم آب مهريه حضرت فاطمه (س) است از اين اعتقاد بايد براي بستن راه هاي مصرف بي رويه آب نهايت بهره را ببريم.

يكي از روش هاي مصرف بي رويه آب استفاده از آن براي ساخت و ساز است، مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران در اين خصوص به خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه 5 درصد مشتركين آب تجاري، 4 درصد اداري و 2 درصد را نظامي تشكيل مي دهند گفت: شركت آب با تمام مشتركاني كه بالاي 30 متر مكعب درماه مصرف دارند، برخورد قانوني خواهد كرد.

پرورش افزود: جلوي استفاده از آب آشاميدني در ساختمان سازي ها را خواهيم گرفت و تمام انشعاباتي را كه از حد مجاز بيشتر مصرف كنند كنترل مي كنيم اما بهترين كار آن است كه خود مردم با يك احساس وظيفه ملي و شرعي به اين مسئله ورود كنند و هرجا مصرف بي رويه ديدند تذكر دهند.

يكي از شهروندان در اين خصوص پيشنهاد داد: مسوولان آب و فاضلاب شماره تلفني مانند 124 طراحي كنند و در اختيار مردم قراردهند تا هرجا شاهد مصرف بي رويه آب بوديم اطلاع دهيم و آنان نيز بلافاصله براي برخورد وارد عمل شوند.

'احمد مستوفي' افزود: به اين ترتيب هم مردم براي جلوگيري از مصارف بي رويه آب حساس مي شوند و هم مي دانند مكاني براي برخورد با مصارف بي رويه آب وجود دارد كه پس از اطلاع رساني اقدام قانوني در اسرع وقت به عمل خواهد آمد.

وظيفه مسوولان نيز آن است كه در اسرع وقت براي بهسازي و نوسازي شبكه آب رساني اقدام كنند و هرجا آب بواسطه شكستگي لوله ها هدر مي رود نسبت به تعويض آن در كمترين زمان ممكن اقدام كنند.

يكي از فعالان شركت آب و فاضلاب با انتقاد از مسكن مهر گفت: ساخت اين مسكن بدون هماهنگي با شركت آب و فاضلاب صورت گرفته و معضلي براي آب شرب تهران است.

اين فعال صنعت آب معتقد است: با وضع موجود منابع آب نمي توان نسبت به تامين آب مورد نياز آنها به صورت فورس ماژور اقدام كرد و احتياج به برنامه زماني بلند مدت دارد.

گرچه اخيرا بارندگي هايي در تهران رخ داده است اما بنابر نظر كارشناسان شركت آب و فاضلاب استان تهران اين بارش ها تاثير زيادي بر منابع آب نداشت و لذا صرفه جويي توسط مردم همچنان بايد در صدر فعاليت ها باشد.

همگان براين اعتقاد داردند كه مردم بايد ورود كنند و صرفه جويي در مصرف آب را وظيفه اي ملي و شرعي و تخلف از آن را گناهي نابخشودني بدانند.

از: محمدمهدي بهرامي

تهرام/9977**1565