به گزارش ایرنا، پرویز كرباسی روز دوشنبه در نشست تخصصی بررسی فرصتهای بازار و سرمایه گذاری دانش بنیان در شرق آفریقا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان افزود: كشاورزی، پیكره اصلی كشورهای آفریقایی را تشكیل می دهد و كشور ما با توجه به توان علمی و اجرایی بالای خود می تواند در این بخش به خوبی سرمایه گذاری كند.
وی با اشاره به اینكه كشورهای آفریقایی از نظر تنوع زیستی ظرفیت زیادی دارند تصریح كرد: كشور ما در این زمینه حضور فعالی نداشته است .
عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: چین و كشورهای عربی در آفریقا سرمایه گذاری زیادی كرده اند و ما نیز نباید از این قافله عقب بمانیم.
كرباسی افزود: سازمانها و تشكیلات مشتركی بین ایران و كشورهای آفریقایی وجود دارد كه وظیفه ما اتصال آنها به یكدیگر است.
وی با بیان اینكه با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید، شورای اتاق ایران نیز فعالیت خود را آغاز كرد اظهار كرد: به تازگی برنامه ریزی كردیم كه برای ایجاد كنسرسیوم های مختلف در شرق آفریقا اقدام كنیم.
وی یكی از این كنسرسیوم ها را صادرات محصولات دارویی و تجهیزات پزشكی به آفریقا عنوان كرد و گفت : بازار مناسبی برای داروهای دامی و پزشكی در كشورهای آفریقایی وجود دارد و برای وارد شدن به این بازار باید شرایط لازم را فراهم كنیم.
كرباسی با اشاره به تشكیل كنسرسیوم كشت و صنعت های برون مرزی گفت: به دلیل اینكه 50 درصد مواد غذایی كشور وارداتی است باید در آفریقا كشت و صنعت راه اندازی كنیم.
به گفته این فعال اقتصادی، با این كار فناوری خودمان را به آفریقا منتقل كرده و تولید و بهره وری خواهیم داشت.
وی با بیان اینكه معضلات بسیاری در زمینه كشتی رانی بین ایران و آفریقا وجود دارد، افزود: با این وجود برنامه ریزی كردیم تا پنج هزار تن كالا با كمك دولت و بخش خصوصی به طور مستقیم به این كشور صادر كنیم.
این كارشناس اقتصادی یكی از دیگر معضلات بازاریابی در آفریقا را نداشتن خدمات پس از فروش اجناس ایرانی فروخته شده به كشورهای آفریقایی دانست و بیان كرد: باید با مدیریت صحیح و از طریق كنسرسیوم ها این مشكلات را رفع كنیم.
وی با اشاره به اینكه تا كنون در اوگاندا پنج هزار هكتار زمین كشاورزی در اختیار گرفتیم تصریح كرد: ما در زمینه انرژی بخصوص تولید برق نیز می توانیم در این كشورها سرمایه گذاری كنیم .
محمد احمد كیسوله سفیر جمهوری اوگاندا در تهران نیز در ادامه این نشست گفت :تنها كشورهای همسایه ایران با ظرفیت های اقتصادی و توان سرمایه گذاری در سایر كشورهای آشنا هستند و بایستی ایران در این زمینه درسطح دنیا اطلاع رسانی كند.
وی افزود: در كشور ایران ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری بسیار خوبی دارد وسطح علمی دانشگاه های ایران به ویژه دانشگاه های علوم پزشكی ایران بالاست.
سفیر جمهوری اوگاندا درتهران با بیان اینكه بعضی ها اعتقاد دارند ریسك بسیار بالایی برای سرمایه گذاری درآفریقا وجود دارد ادامه داد: این ادعا درست نیست و كشورهایی مانند چین،انگلیس وآمریكا در آفریقا سرمایه گذاری كرده اند.
وی به تاسیس كلینیك پزشكی ایرانیان اشاره كرد و گفت: مردم ایران باید در تمام سرمایه گذاری ها در آفریقا حضورمیدانی داشته باشند.
وی تاكید كرد: كشور ایران باید در زمینه صنعت و تجارت به تشكیل نمایندگی ها و دفاتر اقدام و ظرفیت های خود را معرفی كند.
مدیرعامل شركت دانش بنیان آرون نیز گفت: 17 شركت دانش بنیان در دانشگاه های آزاد كشور در حال فعالیت هستند كه خروجی های مثبت و قابل تزریق به صنعت دارند.
'محمد حامد كیانی' افزود: در شرق آفریقا 17 كشور با هم یك كنسرسیوم به نام كشورهای شرق آفریقا تشكیل داده اند كه شاخص این كشورها كنیا و اوگانداست.
وی با بیان اینكه در كشور اوگاندا 68 درصد مردم با سواد و مسلط به زبان انگلیسی هستند، ادامه داد: زمینه های سرمایه گذاری بسیاری در بخش كشاورزی ،شیلات،جنگلداری و صنعت گردشگری در این كشور وجود دارد.
وی تصریح كرد: فعالیت در شرق آفریقا دارای مزیت های بسیاری است و روابط ایران با این كشورها می تواند منطبق برسیستم برد برد باشد.
كیانی با بیان اینكه محصولات ایران در كشورهای شرق آفریقا در حال عرضه است، گفت: وجود استانداردهای منطبق با استاندارد جمهوری اسلامی ایران از مزیت های بزرگ سرمایه گذاری در این كشور هاست.
وی انتقال دانش فنی ،محصولات دانش بنیان وسرمایه به كشورهای اوگاندا و كنیا را جزو برنامه های آتی این شركت دانش بنیان عنوان كرد.
8114/7140/پ/1042
اصفهان -ایرنا- رییس شورای همكاری های اقتصادی ایران و آفریقا گفت: ایران باید فرصت سرمایه گذاری دانش بنیان در بخشهای كشاورزی ، دارویی و انرژی در كشورهای شرق آفریقا را مغتنم شمارد و از آن بخوبی استفاده كند.