روزنامه ژاپني انگليسي زبان 'ژاپن تايمز' به نقل از خبرگزاري 'كيودو' گزارش داد: طبق اين راهبرد امنيتي جديد كه به تصويب كابينه ژاپن رسيد، اين كشور درپي نقش هاي امنيتي 'پيشگيرانه' براي نيروهاي تدافعي خود خواهد بود و رهنمودهاي جديدي را بر صدور تسليحات اعمال خواهد كرد.
براساس اين گزارش، با توجه به اهداف 'شينزو آبه' نخست وزير ژاپن درجهت ارتقاء موضع توكيو به عنوان يك كشور مشاركت كننده در صلح و امنيت جهاني ، تمامي اين اقدام ها حاكي از تغييري عمده در سياست هاي محدودكننده قبلي ژاپن است.
با توجه به نفوذ فزاينده چين در اين منطقه، اين استراتژي جديد بر اهميت يك ائتلاف امنيتي محكم بين ژاپن و آمريكا به عنوان موازنه يي جهت از ميان بردن تهديدهاي امنيتي عليه ژاپن تاكيد داشته و همچنين خواستار اقدام هايي جهت ازميان بردن تهديدها در فضاي سايبري است.
اين استراتژي كه به دستور نخست وزير ژاپن تهيه شده است، شالوده يي براي شوراي جديد امنيت ملي جهت اتخاذ تصميماتي درمورد سياست خارجي و دفاعي اين كشور خواهد بود.
اين گزارش مي افزايد: كابينه ژاپن همچنين امروز طرح هاي دفاعي ميان مدت و درازمدتي را تصويب كرد كه نظارت بر جزاير تحت كنترل ژاپن در درياي چين شرقي را تشديد كرده و قابليت هاي نيروهاي دفاعي آن را افزايش خواهد داد.
اين اقدام درحالي صورت گرفته است كه دولت آبه مساله نگراني هاي امنيتي در مورد فعاليت هاي چين در اين منطقه را در راس امور خود قرار داده و تلاش دارد شكل تازه يي به موقعيت تدافعي ژاپن ببخشد.
اقدام هاي اخير چين در مورد ادعاهاي ارضي آن در درياي چين شرقي و جنوبي ازجمله تعيين يك منطقه دفاع هوايي جديد بر فراز درياي چين شرقي كه بخش هايي از حريم هوايي جزاير تحت كنترل ژاپن در اين منطقه را نيز دربرمي گيرد ، موجب تشديد تنش ها بين 'پكن' و 'توكيو' شده و ژاپن را بر آن داشته است تا در سياست خارجي و دفاعي خود تجديد نظر كند.
چين و ژاپن همواره برسر مالكيت جزاير واقع در درياي چين شرقي كه در زبان ژاپني 'سنكاكو' و به چيني 'ديائويو' خوانده مي شود، اختلاف داشته اند و هواپيماها و كشتي هاي گشتي هردو كشور به تردد در اين منطقه مي پردازند.
مترجمام 1450**1392
تهران- ايرنا - گزارش دريافتي سه شنبه حاكي است ژاپن يك راهبرد امنيت ملي جديد به منظور افزايش تدابير دفاعي خود جهت محافظت از قلمروش در مواجهه با اقدام هاي اخير چين اتخاذ كرد.