۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۴:۲۱
کد خبر: 80955744
T T
۰ نفر
صالح آبادی از آغاز عرضه های خرد سازمان خصوصی سازی از چهارشنبه خبر داد

تهران - ایرنا - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: براساس مصوبه هیات دولت از فردا (چهارشنبه) عرضه های خرد سازمان خصوصی سازی در بازا سرمایه از سر گرفته می شود.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، علی صالح آبادی روز سه شنبه در كنفرانس فرصت های سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار پس از گشایش در تحریم های خارجی مبتنی بر استراتژی های مدیران صنایع و شركت های پیشرو، گفت: در جلسه اخیر هیات وزیران تصویب شد كه سازمان خصوصی سازی سهام در اختیار خود را به صورت خرد در بازار سهام عرضه كند.

وی ادامه داد: برهمین اساس، قرار است مصوبه مربوطه امروز ابلاغ و از فردا شاهد عرضه های سازمان خصوصی سازی در بازار باشیم.



** رشد 2.5 برابری ارزش بازار سهام

صالح آبادی گفت: ارزش بازار بورس تهران و فرابورس ایران ابتدای امسال 220 هزار میلیارد تومان بود كه هم اكنون با رشدی 2.5 برابری به 530 هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینكه ارزش معاملات بازار سهام به رقم 92 هزار میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: ارزش معاملات در مدت مشابه سال گذشته 22 هزار میلیارد تومان بود كه این امر حاكی از رشد چهار برابری این متغیر دارد.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: دفعات معاملات كه نشان از سرعت گردش و نقدشوندگی دارد در حال حاضر به 13 میلیون و 500 هزار دفعه رسیده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل سه برابر شده است.

صالح آبادی با اشاره به رشد 130 درصدی شاخص از ابتدای امسال، افزود: شاخص فرابورس هم بیش از 100 درصد رشد كرده، اما معاملات آتی طلا در بورس كالا با كاهشی 34 درصدی همراه شده است. این موضوع حكایت از كاهش جذابیت سرمایه گذاری در بازار طلا دارد.

وی اظهار داشت: نقدشوندگی، عمق بازار سرمایه و حجم معاملات روزانه درحال افزایش است كه اگر امكان معاملات برخط (آنلاین) وجود نداشت، این حجم از معاملات قابل مدیریت نبود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینكه یكی از زیرساخت هایی كه در بازار سرمایه فراهم شده، معاملات آنلاین است، تصریح كرد: حدود 200 ایستگاه معاملاتی در گذشته فعال بود كه هم اكنون این رقم به یك هزار ایستگاه رسیده است.

وی با اشاره به اینكه 70 درصد دفعات معاملات هم اكنون از بستر آنلاین انجام می شود، افزود: تنها 30 درصد معاملات از طریق ایستگاه ها صورت می گیرد. براین اساس معاملات آنلاین را یك بستر اساسی می دانم كه مرور توسعه یافته است چرا كه اگر همان 200 معامله گر را در بازار داشتیم، هرگز به این حجم از معاملات نمی رسیدیم.

سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینكه بررسی ها نشان داد فاركس(بازار تبادلات ارز بین الملل) مشكلاتی را ایجاد می كند، افزود: براین اساس، فعالیت در این بازار ممنوع اعلام و به شركت ها فرصت داده شد تا از فعالیت در این حوزه خارج شوند.

صالح آبادی افزود: به دنبال ممنوعیت فاركس به سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغ شد راهكارهای جایگزین را ایجاد و جذابیت های موجود در فاركس را در بورس ایجاد كند كه معاملات برخط از همان جا نشات گرفت.



**برنامه های آینده بازار سرمایه

وی تامین مالی را یكی از برنامه های مهم سازمان بورس اعلام كرد و افزود: به همین منظور، كارگروهی در وزارت اقتصاد تشكیل شده تا به منسجم شدن تامین مالی از طریق بازار سرمایه كمك كند.

صندوق های پروژه دیگر موضوعی بود كه رییس سازمان بورس به آن پرداخت و تصریح كرد: به همین منظور هماهنگی هایی با وزارت نفت انجام شده به طوری كه تا پایان سال، شاهد راه اندازی این صندوق ها در بازار سرمایه خواهیم بود.

صالح آبادی به اوراق مشاركت قابل تبدیل به سهام به عنوان یك ابزار جذاب سرمایه گذاری اشاره كرد و افزود: این اوراق می تواند با نرخ های فعلی یا كمتر از آن منتشر شود و سرمایه گذاران در آن می توانند علاوه بر بازده سهام، از بازده اوراق مشاركت نیز استفاده كنند.

وی ادامه داد: درحال حاضر پتروشیمی پردیس، مجوز انتشار این اوراق را گرفته كه امیدواریم بزودی شاهد عرضه آن در بازار سرمایه باشیم.

رییس سازمان بورس راه اندازی اسناد خزانه اسلامی در بازار سرمایه از دیگر برنامه های آتی این سازمان اعلام كرد و گفت: آیین نامه این اسناد باید از سوی دولت ابلاغ شود و انتشار دهنده آن خزانه داری كل كشور است. انتشار این اسناد به پیمانكاران بخش خصوصی كه از دولت طلب دارند، كمك زیادی خواهد كرد.

وی تصریح كرد: انتشار این اسناد تا سقف شش هزار میلیارد تومان در بودجه پیش بینی شده است.

سخنگوی سازمان بورس اوراق درباره اوراق سلف كالایی، افزود : بتازگی امكان معاملات ثانویه سلف در بورس كالا فراهم شده كه این امر می تواند سرمایه در گردش بیشتری را برای تامین مالی فراهم كند.

انتشار اوراق استصناع، مرابحه و اجاره نیز می تواند به توسعه بازار كمك كند حتی بدون اینكه نرخ اسمی اوراق تفاوت كند، البته این امر نیازمند هماهنگی و همكاری با بانك مركزی است.

وی از دیگر برنامه های آتی سازمان بورس را سهام عدالت عنوان كرد و گفت: در لایحه بودجه 93 كل كشور ایجاد امكان صندوق سهام عدالت پیش بینی شده است.

صالح آبادی افزود: هم اكنون بیش از 40 میلیون نفر سهام عدالت در اختیار دارند و مردم باید امكان خرید و فروش آن را به دست آورند. در حال حاضر سرمایه گذاران نمی توانند، این سهام را تبدیل به وجه نقد كنند و یكی از بهترین ساز و كارها راه اندازی صندوق سرمایه گذاری سهام عدالت است كه در لایحه بودجه سال آینده دیده شده اما برای این صندوق باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود كه از جمله آن می توان به این موضوع اشاره كرد كه مدیریت شركت ها نباید با چالش مواجه شوند و ارزش این سهام باید حفظ شوند.

وی ادامه داد: همچنین سرمایه گذارانی كه در بازار ثانویه خرید و فروش می كنند، باید معاملاتشان باسرعت انجام شود اما در عین حال، آسیبی به بازار سرمایه نرسد، ضمن آنكه قیمت آن نباید تفاوت زیادی با ارزش ذاتی آن داشته باشد.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار تاكید كرد: در نظر گرفتن تمام این اصول، نیاز به یك طراحی دقیق دارد و می توان همه این موارد را كنار هم قرار داد و سازوكار جدیدی را طراحی كرد البته طراحی اولیه انجام شده و در ماه های آینده، شاهد تكمیل و بررسی بیشتر آن خواهیم بود.

وی درباره ایجاد بازار ایده در فرابورس، افزود: امكان انجام بر روی ایده ها در كشور فراهم خواهد شد كه این موضوع می تواند ارتباط بین صنعت و دانشگاه را افزایش دهد.

صالح آبادی راه اندازی بازار برند (نشان تجاری)را از دیگر برنامه های در دست اقدام سازمان بورس اعلام كرد و گفت: ما بازاری برای برند ایجاد نكردیم و تاكنون توجهی به ارزش برند در كشور نشده اما این مقوله می تواند ارزش مالی داشته باشد.

وی اضافه كرد: بورس های پیشرفته با برند و خدمات رشد كرده اند، مانند مك دونالد كه با واریز پول از طریق واسطه ها ارزش سهامش در بورس بالا می رود كه این درآمد ناشی از برند این شركت است.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یكی از دلایلی كه صندوق ها از نظر تعداد و اندازه رشد نكردند این بود كه ضامن نقدشوندگی داشتند اما هم اكنون با توجه به رشد بازار، خود بازار می تواند ضامن خودش باشد كه امیدواریم با حذف ضامن در صندوق ها، شاهد رشد و شكوفایی آنها باشیم.

اقتصام(3)9141**1558
۰ نفر