۲۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۵۳
کد خبر: 80958663
T T
۰ نفر
ظریف: كشورهای 'دی 8' باید مشاركت و همكاری بیشتری با یكدیگر داشته باشند

اسلام آباد - ایرنا - 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه ایران در شانزدهمین نشست وزرای خارجه كشورهای اسلامی در حال توسعه موسوم به گروه ' دی هشت ' گفت: كشورهای عضو باید مشاركت و همكاری نزدیكی در حوزه های مختلف در چارچوب فعالیت راهبردی در مسیر طرح های مشترك بنیادی داشته باشند.

به گزارش ایرنا؛ دكتر ظریف در این نشست بر ضرورت رفع موانع قانونی در تجارت میان اعضای دی هشت تاكید كرد.

جمهوری اسلامی ایران، تركیه، پاكستان، بنگلادش، اندونزی، مالـزی، مصر و نیجریه هشت كشور عضو گروه ' دی هشت ' هستند.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران حضور بخش خصوصی در توسعه همكاری های كشورهای عضو گروه دی هشت به منظور اجرای طرح های جامع و راهبردی مصوب این گروه را ضروری خواند.

وی همكاری های تجاری میان اعضا از جمله در زمینه های انرژی، آی تی و فعالیت در بخش های اقتصادی را از جمله اهداف دی هشت دانست و گفت : همكاری ها باعث می شود تا به شكل مناسب تری با چالش ها روبرو شویم و برای حل موضوعات مختلف همفكری نماییم.

وی افزود: بدون شك اهداف مشاركتی اعضای دی هشت به ثبات منطقه ای و همگرایی بیشتر اعضا منجر می شود.

در این نشست ' فرتاج عزیز ' مشاور ارشد نخست وزیر پاكستان با قدردانی از حضور شركت كنندگان، از كشورهای عضو گروه دی هشت خواست تا گام های جدی تری برای رسیدن به اهداف مشترك بردارند.

گزارش خبرنگار ایرنا از اسلام آباد حاكیست ؛ دكتر ظریف در حاشیه این نشست با ' احمد داوود اوغلو ' همتای تركیه ای خود دیدار و با وی درباره روابط دوجانبه و مهمترین مسائل منطقه ای و بین المللی گفت و گو كرد.

در این دیدار دو طرف درباره موضوع سوریه نیز رایزنی و تبادل نظر كردند.

ایده تشكیل سازمان دی هشت به عنوان یك اتحادیه اقتصادی فرامنطقه ای، متشكل از هشت كشور مسلمان درحال توسعه شامل كشورهای جمهوری اسلامی ایران، تركیه، پاكستان، بنگلادش، اندونزی، مالـزی، مصر و نیجریه برای اولین بار از سوی نجم الدین اربكان رهبر حزب اسلام گرای رفاه و نخست وزیر وقت تركیه، با هدف تقویت همكاریهای اقتصادی میان كشورهای مزبور در جریان كنفرانسی تحت عنوان ˈهمكاری برای توسعهˈ (اكتبر 1996 – تركیه) با حضور وزرای امور خارجه كشورهای فوق مطرح شدكه با استقبال آنان مواجه گردید.

این سازمان بطور رسمی در تاریخ 25 خردادماه 1376 با برگزاری اولین اجلاس سران در استانبول آغاز به كار كرد.

آساق** 1095 ** 1453** 1337