۴ مرداد ۱۳۸۷، ۰:۰۱
کد خبر: 8095906
T T
۰ نفر
اولین کتاب تاریخ هند به زبان فارسی در دهلی نو رونمایی شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/05/04 فرهنگی.تاریخ هند.زبان فارسی.ایران دهلی نو - اولین کتاب تاریخ هند به زبان فارسی با عنوان تاج الماثر جمعه شب، طی مراسم ویژه ای در محل خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، رونمایی شد.
به گزارش ایرنا از دهلی نو، در این گردهمایی که مصادف بود با پایان چهارمین دوره کارگاه آموزش نسخه شناسی و شیوه های تصیحیح نسخ خطی و دهمین دوره بازآموزی زبان فارسی، جمع زیادی از استادان و دانشجویان زبان فارسی دانشگاه های هند و نیز چند تن از استادان زبان فارسی اعزامی از ایران شرکت داشتند.
تاج الماثر اولین کتاب تاریخ شبه قاره هند به زبان فارسی است که توسط صدرالدین محمد بن حسن نظامی نیشابوری به دستور قطب الدین ایبک، اولین حکمران دوره سلطنت مسلمانان در هند، نوشته شده است.
این کتاب به همت مرکز تحقیقات فارسی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو منتشر شده و پروفسور سید امیر حسن عابدی استاد بازنشسته بخش فارسی دانشگاه دهلی، آن را تصحیح کرده و مقدمه ای بر آن نوشته است.
پروفسور مشیرالحسن نایب رئیس دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه در دهلی نو، طی سخنانی در این گردهمایی، از فارسی به عنوان زبان رسمی تاریخ میانه هند یاد کرده و گفت که زبان فارسی در دوره حکومت مغول در هند، زبان رسمی این کشور بود.
پروفسور شاهد مهدی نایب رئیس پیشین این دانشگاه، نسبت به کاهش حضور فارسی در مواد درسی مدارس سنتی هند ابراز تاسف کرده و گفت: ما بایستی کمیته هایی را برای بررسی علل خروج زبان فارسی از مواد درسی مدارس سنتی هند تشکیل دهیم.
وی، فارسی را بعنوان زبان رسمی دوره مغول در هند توصیف کرده و گفت که حدود 75 درصد از ادبیات مذهبی در هند، به فارسی نوشته شده اند.
پروفسور هارپنس موکیا، از استادان بخش تاریخ دانشگاه جواهر لعل نهرو در دهلی نو نیز طی سخنانی در این گردهمایی، آموزش زبان فارسی را برای انجام هرگونه تحقیقی در مورد تاریخ دوره میانه هند ضروری توصیف کرد و گفت: هر دانشجوی خواهان انجام تحقیق در تاریخ دوره میانه هند، بایستی زبان فارسی را یاد بگیرد زیرا انجام تحقیق در این خصوص بدون آموزش زبان فارسی ممکن نیست.
دکتر عبدالحمید ضیایی مسوول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، از دانشجویان شرکت کننده در دهمین دوره بازآموزی زبان فارسی تشکر و بر ضرورت تسلط هر چه بیشتر آنان بر زبان فارسی تاکید کرد.
سید عبدالرضا موسوی از شاعران صاحب نام ایران، شعر عارفانه بلندی را در این گردهمایی سروده و حضار را به وجد آورد.
در پایان این گردهمایی، به چند تن از دانشجویان شرکت کننده در دوره های آموزش زبان فارسی، گواهی و هدیه اهدا شد.
آساق .5.**310**2164** شماره 224 ساعت 23:18 تمام
۰ نفر