به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به آبادان، داریوش ارجمند در مراسم انتخاب بهترین فیلم های جشنواره سینما حقیقت در آبادان در بخش بزرگداشت ناصر تقوایی گفت: سلام به مردم غیرتمند و شجاع آبادان و دست همه مردم این سرزمین را می بوسم.
وی یادآور شد: من سینما را با شخصیتی از شهر آبادان شروع كردم و ناخدا خورشید مخلوق استاد تقوایی بود و خوشحالم برای بازی در این نقش پذیرفته شدم.
بازیگر فیلم ناخدا خورشید تاكید كرد: تقوایی با عشق برای عاشورا فیلم ساخت و ساخته های دیگر وی همچون باد جن از دیگر آثار وی است كه در جنوب تهیه شد.
ارجمند از جنوب كشور به عنوان چهارراه عبور فرهنگ های جهانی یاد كرد و یادآور شد كه چه در گذشته و چه در زمانی كه اسلام پناهگاه ما شد چیزهای زیادی آموختیم و هیچگاه در تاریخ 10 هزار ساله بت پرست نبودیم.
وی گفت: هرچه در سینما بدست آوردم حاصل انتخاب ناصر تقوایی است و همیشه به عنوان یك شاگرد از او سپاسگزار هستم.
این بازیگر سینما همچنین از تقوایی به عنوان اسطوره سینمای ایران یاد كرد و خطاب به حاضران در مراسم اختتامیه سینما حقیقت در آبادان گفت كه خوشا به حالتان كه همشهری ناصر تقوایی هستید.
وی همچنین به رسم ادب به دست تقوایی بوسه زد.
**تقوایی: عكس هایم از بقایای دوران دفاع مقدس را به موزه آبادان تقدیم می كنم
ناصر تقوایی نیز در این مراسم گفت: وقتی پس از سال ها به آبادان آمدم با حجم وسیعی از ویرانی روبرو شدم كه حیرت آور بود.
وی گفت: این نشان می داد كه ما درگیر یك جنگ با ابزار و امكانات مدرن شده ایم و همانطور كه در پس كوچه های آبادان قدم می زدم حاصل این جنگ را نگاه می كردم.
كارگردان فیلم سینمایی كاغذ بی خط ادامه داد: در جلوی پالایشگاه به دیواری رسیدم كه پیش از جنگ مانع از دید مردم به داخل پالایشگاه می شد اما این دیوار بعد از جنگ شبیه غربالی شده بود كه از لای سوراخ های آن، پالایشگاه مشخص بود.
تقوایی به عكاسی خود از این دیوار و برگزاری چند نمایشگاه عكس از آن به عنوان یكی از اثرات دوران دفاع مقدس اشاره كرد و توضیح داد: در هر مترمربع از این دیوار هزاران گلوله نشسته بود و با عكاسی از این دیوار تلاش كردم خاطره جنگ و همه شهدای دوران دفاع مقدس را زنده نگه دارم و یاد كسانی كه در ظلم ستیزی حضور داشتند را حفظ كنم.
وی با ابزار تاسف از حفظ نشدن این دیوار گفت: آنچه در این دیوار دیدم هیچ اروپایی و آمریكایی حتا در دیوار برلین هم ندید.
این كارگردان سینما توضیح داد: تصمیم گرفتم این عكس ها را قطع بزرگ به موزه آبادان هدیه بدهم چراكه این بهترین یادبود من از شهرم خواهد بود.
تقوایی ادامه داد: ما این وقایع را دیدیم اما بچه های ما از این اتفاقات چه چیزی خواهند دید؟ من ایران را دوست دارم، خوزستان ولایت من است و به آبادان عشق می ورزم.
در این بخش مجری برنامه از ادامه صحبت های تقوایی ممانعت و پایان برنامه را اعلام كرد كه این اقدام با اعتراض حاضران روبرو شد. مردم اعلام می كردند كه ما همیشه برای شنیدن صحبت های تقوایی وقت داریم.
**نمایش 260 اثر در جشنواره سینما حقیقت
مهدی طباطبایی نژاد مدیرعامل مركز گسترش سینمای مستند و تجربی نیز در این مراسم گفت: خدا را شاكرم كه آبادان به ایستگاه آخر رسید. امروز وقتی وارد گلزار شهدای آبادان شدیم و داریوش ارجمند روی مزار شهدا شاخه گل هایی را قرار داد و به آنان تعظیم كرد با خودم فكر می كردم چه حقیقتی بالاتر از اینكه ما باید به مقام والای شهدا احترام كنیم؟
وی افزود: 260 اثر مستند در هفتمین جشنواره سینما حقیقت نمایش داده شد و در این رویداد فیلم های جشنواره شفیلد انگلستان، فیلم های برتر مستند سال 2013 و 2013 میلادی و فیلم های مستندسازان خوزستانی به معرض نمایش درآمد.
دبیر هفتمین جشنواره سینما حقیقت با تاكید بر لزوم تكریم بزرگان سینما، تقدیر از ناصر تقوایی را از جمله این اقدامات قلمداد كرد.
**حاشیه
مجری این برنامه به عادت لاف زدن آبادانی ها اشاره كرد و گفت: اولین راهنمایی و رانندگی كشور در آبادان بوده ، اولین پیتزایی خاورمیانه در آبادان راه افتاده و آبادان نخستین شهر دارای فرودگاه بین المللی بوده است.
وی همچنین اعلام كرد كه آبادان نخستین شهری بوده كه آسفالت شده است.
این مجری به نخستین های شهدای آبادان اشاره كرد و گفت كه نخستین روحانی شهید، نخستین دانش آموز شهید و نخستین شهردار شهید نیز از آبادان جان خود را در راه میهن فدا كردند.
وی همچنین به مستندسازان اشاره كرد و گفت كه گلزار شهدای آبادان مملو از داستان های حقیقی برای فیلمسازی است.
مراسم اختتامیه برگزیدگان جشنواره سینما حقیقت پنجشنبه شب با حضور جمعی از مدیران سینمایی و مسوولان شهر آبادان و سینماگران در سالن سینما نفت این شهر برگزار شد.
فراهنگ(3)**1983**1561
آبادان - ایرنا- بازیگر فیلم سینمایی اعتراض از ناصر تقوایی به عنوان اسطوره سینمای ایران یاد كرد و خود را شاگرد این كارگردان سینما دانست.