به گزارش ايرنا، يك مقام حاكم اتحاديه دمكرات مسيحي آلمان دراين رابطه با اشاره به اينكه برلين با توجه به اينكه در حال حاضر قادر به ترغيب دولت صربستان براي به رسميت شناختن كوزوو نيست، گفت كه در پايان روند مذاكرات صربستان براي عضويت در اتحاديه اروپا، كوزوو بايد در حالتي باشد كه مستقل از صربستان به اين اتحاديه الحاق شود.
كشورهاي بزرگ اتحاديه اروپا از جمله آلمان و انگليس براي به عضويت در آوردن كوزوو در خانواده اروپايي در جستجوي راهي هستند كه اين مساله بدون به رسميت شناختن كوزوو از سوي صربستان حل و فصل شود.
تمامي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا نيز در رابطه با مساله كوزوو موضع مشتركي ندارند و كشورهاي اسپانيا، اسلواكي، روماني، يونان و قبرس كوزوو را بخشي از صربستان مي دانند و آن را به عنوان كشوري مستقل به رسميت نشناخته اند.
اتحاديه اروپا مايل نيست كه كشوري را مانند صربستان در خانواده اروپايي بپذيرد كه مساله قلمرويي داشته باشد.
بروكسل تلاش دارد كه سرنوشت سياسي كوزوو در مذاكراتي كه از اواخر سال 2012 ميلادي براي عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا در بروكسل با وساطت 'كاترين اشتون' مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا شروع شده است، حل و فصل شود.
عضويت كوزوو در سازمان ملل به عنوان كشوري مستقل نيز مساله اي ديگر است و با حمايت راسخ روسيه و چين از تماميت ارضي صربستان نمي توان حل اين مساله را در آينده نزديك انتظار داشت.
شوراي اتحاديه اروپا در نشست خود در روز جمعه 29 آذرماه در بروكسل با اشاره به تصميم مثبت شوراي وزيران و گزارش مثبت 'كاترين اشتون' مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا از روند مذاكرات عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا، 21 ژانويه سال 2014 را رسما براي اولين نشست بين دولتي اتحاديه اروپا و صربستان اعلام كردند.
كنفرانس بين دولتي ميان اتحاديه اروپا و صربستان به منزله شروع رسمي مذاكرات بروكسل و بلگراد در مراحل عضويت صربستان در اتحاديه اروپا تلقي مي شود.
كوزوو نيز انتظار دارد كه مرحله ثبات و پيوستن كه اولين گام در روند عضويت در اتحاديه اروپا محسوب مي شود، در آينده نزديك شروع شود.
مقامات صربستان كه كوزوو را استان جنوبي كشورشان مي دانند بارها اعلام كرده اند كه اعلام يكجانبه استقلال كوزوو را قبول ندارند و اين در حاليست كه تا كنون 104 كشور استقلال كوزوو را به عنوان كشوري مستقل به رسميت شناخته اند.
صربستان در رابطه حل و فصل مساله كوزوو از اكتبر سال 2012 با وساطت اشتون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا يك سري مذاكرات را در سطح نخست وزيري با كوزوو شروع كرده و حاصل اين مذاكرات امضاي توافق نامه 15 ماده اي براي عادي سازي روابط بلگراد و پريشتينا است.
مقامات صربستان معتقدند كه موضوعات مذاكرات بروكسل در حال حاضر براي حل و فصل مشكلات از قبيل مسايل اقتصادي، امنيتي، اجتماعي و رفاهي ساكنين كوزوو به ويژه در منطقه شمال كوزوو است.
با توجه به اينكه صربستان كوزوو را استان جنوبي خود مي داند تحت هيچ شرايطي و حتي به خاطر عضويت در اتحاديه اروپا، بلگراد حاضر به قبول كوزوو به عنوان كشوري مستقل نيست.
پارلمان كوزوو در فوريه سال 2008 به طور يكجانبه استقلال اين منطقه از صربستان را اعلام كرد.
بلگراد مي گويد: كوزوو استان جنوبي صربستان است و استقلال آن را قبول ندارد و خواهان باطل كردن سند استقلال از راه هاي ديپلماتيك است.
اروپام**2061**1010
بلگراد- ايرنا- كوزوو كه از لحاظ سياسي موقعيتي نامشخص دارد و فاقد كرسي در سازمان ملل متحد است در مراحل عضويت در اتحاديه اروپا به حمايت آلمان اميد دارد.