به گزارش ايرنا در شمال شهرستان دزفول پنج منطقه كوهپايه اي ،نيمه كوهستاني و كوهستاني سردشت ،شهيون ،احمد فداله ،دره كايد و دهستان سيد محمود وجود دارد كه داراي جاذبه هاي گردشگري طبيعي و اكوتوريسمي فراواني است.
كوه، دشت ،جنگل ، دره ،آبشار ،آبچكان ها ، نيزارها ،بيشه زارها ،درياچه ها ، غارها و رودخانه هاي موجود در شهرستان دزفول و مناطق شمالي آن موجب شده تا اين منطقه به تنهايي به اندازه كل استان خوزستان جاذبه هاي گرشگري داشته باشد.
تنوع اقليمي در اين مناطق به حدي است كه در فصل گرم تابستان در منطقه اي از اين شهرستان دماي هوا به 50 درجه و بيشتر از آن افزايش يافته و در مناطقي چون كولاب ها ،دامنه آبشار ها و يخچال هاي دايمي كينو كوه و درياچه تمي دما بين 15 تا 20 درجه سانتيگراد در نوسان باشد.
رييس هيات كوهنوردي شهرستان دزفول در خصوص جاذبه هاي طبيعي گردشگري دزفول مي گويد:يكي از بديع ترين وبي نظير ترين جاذبه هاي طبيعي شهرستان دزفول آبشار شوي در شمال غرب اين شهرستان مي باشد.
'غلامحسين حسنپور' افزود: شوي در گويش بختياري به معني لطيف و لطافت مي باشد كه اسمي دخترانه اي است و از آنجا كه در گويش محلي به آبشار (تاف ) مي گويند لذا آبشار شوي به 'تاف شوي' نيز معروف است.
وي گفت:آبشار شوي يكي از نمادهاي ملي طبيعي است كه در منطقه دهستان سيد محمود واقع شده و فاصله هوايي آن تا مركز دزفول 60كيلومتر و فاصله زميني آن حدود 100 كيلومتر مي باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد دزفول افزود:اين آبشار تا مرزغربي دزفول با استان لرستان كه رودخانه سزار مي باشد حدود 25 كيلومتر واز مرز شمالي با اين استان كه رود خانه ذالكي يا آب بختياري است حدود 120كيلومتر فاصله دارد.
وي گفت:آبشار شوي از لحاظ منظرگاه طبيعي مجموعه اي منحصر بفرد از آب ،درخت،كوهستان،جنگل،حيات وحش و قلل برف گير زاگرس مركزيست كه علاوه برپوشش گياهي زيستگاه ويژه سمندر اپراتور (لرستاني ) مي باشد.
حسنپور افزود:اين آبشار كه در منطقه كوهستاني شمال دزفول واقع شده داراي ريخت شناسي (مورفولوژي) خشن با شيب هاي تند وپرتگاهي است و از نظرطبقه بندي آبشارها از نوع آبشار هاي كلاسيك محسوب مي شود از طرفي ارتفاع حدود 85 متري با عرض تاج حدود 75 متر شكلي مربع گونه به اين آبشار داده است.
وي گفت:آبشار شوي يكي از بي نظيرترين آبشارهاي خاورميانه است كه با قابليت و ظرفيت بالاي اكوتوريسمي مي تواند نقش مهمي در توسعه پايدار منطقه با گسترش صنعت توريسم داشته باشد.
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد دزفول با اشاره به راه هاي دسترسي به آبشار شوي گفت:دسترسي به اين آبشار از دو طريق امكانپذير است يكي از طريق راه آهن تهران -جنوب حد فاصل ايستگاه انديمشك – دورود و ايستگاه تله زنگ يا شهيدچراغي است كه بعد از پياده شدن از قطار در اين ايستگاه و عبور از روي پل رودخانه سزار و مرزغربي منطقه شوي با استان لرستان با حدود سه ساعت پياده روي تا روستاي شوي واز روستاي شوي تا آبشارحدود يك ساعت كوهپيمايي نسبتا دشوار است كه بعد از عبور از رودخانه شوي و مسير خطرناك و پرتگاهي معروف به ' كنده ' به آبشارشوي مي رسيم.
رييس هيات كوهنوردي شهرستان دزفول گفت: مسير دوم از طريق دزفول و منطقه شهيون تا روستاي صالح آباد با حدود 70 كيلومتر مسافت است كه از سه راهي دزفول – ليوس و آبشار نيز حدود 28 كيلومتر جاده شوسه است كه اين جاده از ميان كوههاي لنگركوه ،اسفندياري و سالن كوه عبور مي كند و بعد از گذشتن از كنار مقبره امامزاده احمد معروف به 'پير چول' به روستاي سرتنگ مي رسيم كه از اين روستا تا آبشار حدود يك ساعت پياده روي و پيمايش طبيعتي است.
اين مسير داراي چشم اندازهاي طبيعي زيباست و از دامنه كوهها و دره ها و نهر هاي آب ، جنگل و چشمه ها با پوشش گياهي است.
وي افزود: در كنار آبشار اصلي شوي ، آبشار دومي كه به آبشار سنگ مار معروف است در فاصله چند متري و با حدود 15 دقيقه پياده روي وجود دارد.
حسنپور افزود: در كنار آبشار اصلي شوي ، آبشار دومي كه به آبشار سنگ مار معروف است در فاصله چند متري و با حدود 15 دقيقه پياده روي وجود دارد.
وي ضمن تشكر از اداره امور عشاير شهرستان دزفول كه نقش مهمي در محروميت زدايي از مناطق عشايري شمال دزفول داشته اقدام صورت گرفته در مسير شكافي و احداث جاده دسترسي به اين آبشار را در رونق بخشيدن به صنعت گردشگري طبيعي در اين منطقه مهم دانست.
رييس هيات كوهنوردي شهرستان دزفول ،آسفالت مسير تا روستاي سرتنگ جهت دسترسي سريعتر به منطقه ،احداث كمپ عمومي ،بهسازي مسير پياده روي سرتنگ به آبشار ،احداث پاسگاه انتظامي ، مرمت بقعه امامزاد پير چول به عنوان يكي از جاذبه هاي مذهبي منطقه و ثبت ملي آبشار شوي به عنوان اثري طبيعي را اقداماتي لازم در راستاي توسعه صنعت گردشگري طبيعي در شمال استان خوزستان بيان كرد.ك/4
7278/648
دزفول- ايرنا- آبشار شوي به عنوان جاذبه اي طبيعي و بي نظير در شمال غرب شهرستان دزفول همچون مرواريدي در دل زاگرس مركزي مي درخشد.