' افشین حیدری' روز یكشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در دزفول افزود:مرمت پل باستانی دزفول به دلیل كمبود اعتبار با مشكل مواجه شده و تا حدودی متوقف شده است.
وی با اشاره به اهمیت این پل اظهار داشت:با توجه به اینكه پل باستانی دزفول به عنوان شاخص و یكی از اهداف میراث فرهنگی برای ثبت جهانی است مشتركا از اعتبارات ملی و استانی برای مرمت این پل هزینه خواهد شد.
مدیركل میراث فرهنگی و صنایع دستی خوزستان در خصوص مرمت بافت قدیم استان خوزستان نیز گفت:شش شهر خوزستان دارای بافت قدیم می باشند كه باید برای ثبت و مرمت این بافت سریع اقدام شود.
حیدری افزود:در برنامه چهارم توسعه مرمت بافت قدیم شهرهای خوزستان در دستور كار قرار گرفت ولی به دلیل عدم رسیدگی و پیگیری اجرایی نشد.
وی اظهار داشت:میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خوزستان مرمت بافت قدیم را دستور كار قرار داده و با رویكرد جدیدی كه در پیش گرفته ثبت آثار باستانی از جمله خانه های قدیمی را نیز در دستور كار خواهد داشت.
مدیركل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خوزستان ثبت خانه های قدیمی دزفول را از اولویت های میراث فرهنگی دانست وگفت: سال آینده با ثبت آثار در ردیف آثار ملی اعتبار مورد نظر تامین و مرمت این خانه ها آغاز خواهد شد.
دریك ماه گذشته بخشی از خانه 'اسفنده ' از خانه های قدیمی دزفول به دلیل فرسودگی تخریب شد.
میراث فرهنگی اعتباری برای مرمت و حفظ این خانه قدیمی به دلیل اینكه در فهرست آثار ملی ثبت نشده در اختیار ندارد.
پل باستانی (پل قدیم )مهمترین و ممتاز ترین اثر تاریخی دزفول است كه بنای آن به دستور شاپور اول ساسانی بعد از غلبه بر سپاه روم ساخته شد.
پل قدیم دزفول به عنوان یك راه ارتباطی بین جندی شاپور و سرزمین بین النهرین در سال 263 میلادی حدود یك هزار و750 سال پیش به دستور شاپور اول ساسانی بعد از غلبه ایران بر سپاه روم و به اسارت گرفتن والریانوس امپراطور روم به كمك اسرای رومی بر روی رودخانه دز احداث شد. ك/3 7278/648/681
دزفول -ایرنا-مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان گفت:پل باستانی دزفول از محل اعتبارات ملی و استانی سال 93 مرمت می شود.