به گزارش خبرنگار ايرنا، فرهاد ميمنت آبادي روز سه شنبه در جلسه بررسي مشكلات حوزه صنايع دستي استان در سنندج، مشكلات مالي و نبود اعتبارات كافي براي حمايت بهتر از صنعتگران و هنرمندان را يكي از مشكلات اين اداره كل دانست و از دستگاه هاي ذيربط خواست در اين راستا حوزه صنايع دستي استان را كمك كنند.
وي با اشاره به اينكه اين اداره كل در بحث ايجاد اشتغال هيچگونه اعتباري در اختيار ندارد، افزود: در برخي از نهادها تسهيلات اعطايي اشتغال در حوزه صنايع دستي نيز در مسيري غير از صنايع دستي هزينه مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان گفت: حمايت از صنايع دستي موجب ايجاد اشتغال، توسعه و رونق صنايع دستي و درآم زايي مكمل براي خانواده ها در كنار ساير شغل ها و همچنين افزايش صادرات و به تبع آن ارز آوري براي كشور خواهد شد.
ميمنت آبادي گفت: هنرمندان و صنعتگران زيادي در استان كردستان وجود دارند كه از طريق اين كار امرار معاش مي كنند و از نابودي هنرهاي سنتي و صنايع دستي جلوگيري و در حفظ آن تلاش مي كنند كه اين اداره كل نيز به نوبه خود از اين هنرمندان و صنعتگران حمايت كرده است.
وي بيمه هنرمندان، پرداخت تسهيلات به آنها و ارايه آموزش هاي لازم در رشته هاي مختلف صنايع دستي را از جمله اين حمايت ها اعلام كرد.
وي در ادامه به تشريح وضعيت صنايع دستي در كردستان پرداخت و گفت: هم اكنون 32 رشته فعال صنايع دستي در استان كردستان وجود دارد كه 21 رشته آن بومي و مختص به استان كردستان بوده و 13رشته نيز ملي است.
به گفته وي در كردستان 210 هزار نفر در حوزه صنايع دستي فعاليت دارند كه 65 هزار نفر آموزش ديده رسمي و 145 هزار نفر فعالان عرصه صنايع دستي غير مستمر و روستايي هستند.
ميمنت ابادي افزود: همچنين چهار هزار و 500 كارگاه متمركز هنرهاي سنتي و صنايع دستي نيز در استان فعال است.
وي با اشاره به اينكه تاكنون تعداد 21 رشته صنايع دستي كردستان در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده اند، گفت: در سال 87 يك اثر گليم و در سال 89 يك اثر كلاش و در سال 91، شش اثر شامل قلمدان چوبي، كلاش بافي ، قاشق چوبي، گليم سنه، شالبافي و قلمدان چوبي مشبك نشان مهر اصالت يونسكو دريافت كردند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان گفت: در سال 92 نيز 24 اثر صنايع دستي استان نشان مهر اصالت و مرغوبيت كالا دريافت كرد كه نشان از توانمندي هنرمندان صنايع دستي استان كردستان است و مي تواند موجب رونق و توسعه هنرهاي سنتي و صنايع دستي و معرفي آن به جهانيان شود.
به گفته وي در سال هاي 90، 91 و 92 شش هزار و 850 نفر از هنرمندان و صنعتگران استان تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار گرفته اند و هم اكنون از خدمات اين بيمه برخوردار هستند.
وي به فعاليت 20 مجتمع كارگاهي ثابت و استيجاري و متغير و روستايي در استان كردستان اشاره كرد و افزود: در حوزه آموزش نيز كارهاي خوبي انجام شده كه آموزش پنج هزار و 610 نفر توسط مربيان صنايع دستي و هنرهاي سنتي از جمله اين فعاليت ها است.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي كردستان نيز در اين جلسه گفت: بايد از صنايع دستي به صورت همه جانبه حمايت شود چون صنايع دستي مي تواند جاي نفت را در صادرات كشور بگيرد ولي به دليل عدم توجه و يا بي توجهي به آن، مورد بي مهري قرار گرفته و حتي پاسخگوي نياز هنرمند و يا صنعتگر هم نيست.
مصطفي باغبانيان افزود: بايد خوشه هاي صنايع دستي در اولويت كار سازمان ميراث فرهنگي و اداره كار قرار گيرد تا اين هنرمندان بهتر بتوانند از حمايت هاي دولت و اين نهادها بهره ببرند.ك/3
7346/533
سنندج - ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كردستان گفت: هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي استان براي توسعه هنر خود نيازمند امكانات و تجهيزات و كمك مالي هستند.