به گزارش ايرنا، 'عبدالحميد توكلي بينا' روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بسيار بالا ارزيابي كردن اين رشد مصرف افزود: اين روند اهميت فرهنگسازي صرفه جويي و روش هاي بهينه در مصرف آب را دو چندان مي كند.
وي در ادامه، ميزان توليد آب شيرين در استان قم را 88 ميليون متر مكعب اعلام كرد و افزود: تمامي ميزان آب توليدي مصرف نمي شود و بخشي از آن از طرق مختلف هدر مي رود.
وي بيان داشت: از ميزان آب توليد شده 77 درصد آن از طريق طرح آبرساني از سد كوچري بوده و مابقي آن توسط چاه هاي علي آباد و ديگر چاه ها تامين شده است.
توكلي بينا بيان داشت: از ابتداي امسال تاكنون 110 كيلومتر اصلاح و توسعه شبكه آب و فاضلاب صورت گرفته است كه با توجه به مشكلات اعتباري موجود، 105 درصد از بودجه براي اين كار اختصاص يافت.
وي در ادامه، از آغاز به كار مخازن ذخيره آب مسكن مهر قم در روزهاي آينده خبر داد و گفت: از ديگر فعاليتهاي شركت آبفاي قم، پايان عمليات ساخت مخازن مهر 1 و مهر 2 با ظرفيت 40 هزار متر مكعب است كه در روزهاي آتي افتتاح ميشود و نقش مهمي براي ذخيره آب شهر قم و منطقه پرديسان و مسكن مهر دارد.
وي تصريح كرد: تاكنون 86 كيلومتر شبكه آب و فاضلاب در قالب مسكن مهر احداث شده است و دو مخزن 20 هزار متر مكعبي نيز احداث شده است كه با رسيدن متراژ شبكه به 120 كيلومتر، اين بخش تكميل ميشود.
توكلي بينا با اشاره به پروژههاي در حال اجرا از محل وام 70 ميليون يورويي بانك توسعه اسلامي براي ساخت فاضلاب، افزود: تاكنون 25 ميليون يورو از اين مبلغ مصرف شده است و خطوط فاضلاب در حال اجراست و نيز 53 درصد كار ساخت مخازن تصفيه فاضلاب نيز انجام شده است.
وي ادامه داد: تا پايان طرح 300 ميليارد تومان از بانك توسعه اسلامي براي تكميل طرح هاي آب و فاضلاب دريافت مي شود.
وي اضافه كرد: شبكههاي فرعي فاضلاب نيز در حال اجراست و تاكنون 12 درصد پيشرفت داشته است كه مشكل ايجاد شده از سوي پيمانكار اوليه، باعث خلع يد و انتخاب پيمانكار دوم شد و هم اكنون در حال پيشرفت است.
توكلي بينا، نصب 200 كنتور هوشمند براي مشتركين پر مصرف، انجام 56 هزار آزمايش مختلف ميكروبي، شيميايي، فيزيكي و كلرسنجي و انجام 122 هزار عمليات امداد حوادث آب در قم را از جمله اقدامات آبفاي استان ذكر كرد.
وي همچنين بيان داشت: 365 هزار انشعاب در قم وجود دارد و 40 هزار انشعاب فاضلاب نيز در حال بهرهبرداري است و همچنين 28 هزار و 500 انشعاب روستايي نيز وجود دارد.
وي در ادامه، از اصلاح شبكه آب روستايي قم خبر داد و گفت: در سال گذشته كل شبكه آب روستاي فردو تعويض شد و 20 كيلومتر شبكه اصلاح شد كه يك ميليارد و 450 ميليارد تومان هزينه اين پروژه بود.
توكلي بينا افزود: هفت كيلومتر خط لوله روستاي مهرزمين كه دورترين روستا نسبت به شهر قم است با اعتباري بالغ بر 900 ميليون تومان احداث شد و همچنين فاز يك آبرساني روستاي اسلام آباد نيز به طول سه كيلومتر اجرايي شد.
وي ادامه داد: همچنين كلنگ سومين تصفيه خانه اضطراري قم به زمين مي خورد كه اين تصفيه خانه با ظرفيت 600 ليتر بر ثانيه به صورت فوري و اضطراري عمل ميكند كه احداث آن با بودجه دو و نيم ميليارد تومان در روزهاي آينده آغاز مي شود. ك/2
/7402/ 553
قم- ايرنا- مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم از رشد مصرف هشت درصدي آب در اين استان خبر داد.