به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي قزوين كه روز سه شنبه به ايرنا نمابر شده است 'فرزانه برك' افزود: تغذيه نامناسب به معني مصرف زياد انواع نوشابه و نوشيدني هاي آماده، ميان وعده هاي پركالري با ارزش غذايي كم، غذاهاي سرخ شده و انواع غذاهاي آماده مانند پيتزا، سوسيس و كالباس مي باشد.
وي اضافه كرد: نوجوانان براي پيشگيري از چاقي و اضافه وزن در آينده بايد علاوه بر اينكه تغذيه اي مطابق راهنماي هرم غذايي داشته باشند روزانه حداقل 30 دقيقه فعاليت ورزشي را در برنامه خود بگنجانند.
برك ادامه داد: دانش آموزان بايد با راهنمايي مربي بهداشت مدرسه از طبيعي بودن وزن و نمايه توده بدني خود اطمينان حاصل كنند و در صورت داشتن كمبود يا اضافه وزن حتماً به مشاور تغذيه مراجعه كنند.
وي با تاكيد بر صرف صبحانه به عنوان اصلي ترين وعده غذايي تحصيلي افزود:صبحانه باعث مي شود كه انرژي مورد نياز مغز براي يادگيري كاملا به موقع فراهم شود و بدن براي نيازهاي خود به منابع ذخيره شده اي كه بايد صرف رشد جسم شود مراجعه نكند.
برك خاطرنشان كرد:بخش اعظم انرژي ها توسط كربوهيدرات ها تامين مي شود از اين رو استفاده از نان در صبحانه يا ميان وعده ها به همراه عسل، پنير، كره يا تخم مرغ توصيه مي شود.
كارشناس ارشد تغذيه مركز بهداشت شهيد بلنديان شهرستان قزوين افزود: استفاده از خوراكي هايي مانند كشمش و خرما بسيار بيش از مواد غير مغذي مانند پفك و چيپس مفيد است.
7388/ 1644
قزوين-ايرنا-كارشناس ارشد تغذيه مركز بهداشت شهيد بلنديان شهرستان قزوين با بيان اينكه عوامل خطر بروز چاقي و اضافه وزن از سال هاي نوجواني و حتي كودكي فرد وارد عمل مي شود گفت: داشتن تغذيه نامناسب و عدم تحرك بدني در نوجوانان موجب چاقي در بزرگسالي مي شود.