۱۰ بهمن ۱۳۹۲، ۱۴:۴۰
کد خبر: 81018321
T T
۰ نفر
شيوع  كم كاري تيروئيد در نوزادان قزويني يك در 700 تولد زنده است

قزوين-ايرنا- عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني قزوين كم كاري تيروييد را از شايع ترين علل عقب ماندگي هاي ذهني در جهان عنوان كرد و گفت: شيوع اين بيماري در استان حدود يك در بين 700 تولد زنده مي باشد.

دكتر'فاطمه صفاري' روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با تشخيص به موقع و شروع درمان مناسب، بيشتر كودكان مبتلا به كم كاري تيروئيد نوزادي مي توانند از بهره هوشي مناسب و بالاتر برخوردار شوند و البته در صورت عدم تشخيص اين بيماران دچار عقب ماندگي ذهني غير قابل برگشت شده و هر ماه، سه تا پنج درجه (پوينت) از ضريب هوشي آنان كم مي شود.

وي با تاكيد بر اينكه هورمون تيروئيد نقش بسزايي در تكامل مغزي و جسمي كودك در سال هاي ابتدايي زندگي دارد اضافه كرد: با توجه به شيوع بالاي تيروئيد مادرزادي و همچنين بدون علامت بودن اين بيماري در بدو تولد،غربالگري كم كاري مادرزادي تيروئيد در سه تا پنج روزگي نوزادان متولد شده ضروري مي باشد.

صفاري ادامه داد: در حال حاضر اين كار در تمام مراكز بهداشتي درماني و بيمارستان هاي داراي بخش هاي زنان و زايمان و نوزادان انجام مي شود.

فوق تخصص غدد اطفال با اشاره به اينكه شيوع اين بيماري به طور كلي در جهان يك در بين سه هزار و 500 تا چهار هزار تولد زنده مي باشد، اظهارداشت: در كشورهاي آسيايي از جمله ايران، اين بيماري شيوع بالاتري دارد و به طور متوسط، يك در بين 1000 تولد زنده مي باشد.

اين دانشيار عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي قزوين خاطرنشان كرد: احتمالا شيوع ازدواج هاي فاميلي و كمبود يد، علل اصلي شيوع بالاي بيماري در كشور و استان مي باشد.

فوق تخصص غدد اطفال افزود: غربالگري كم كاري تيروييد ازسال 85 در استان قزوين و اكثر استان هاي كشور آغاز شده است و هر چند در حال حاضر پوشش 100 درصدي دارد ولي اطلاع رساني اين موضوع براي زنان باردار بصورت پيوسته ادامه خواهد داشت.

7388/ 614