' ميترا جودكيان ' روز يكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود:به دليل توده عضلاني بيشتر،سرعت متابوليسم در مردان بيش از زنان است و اين به معناي نياز بيشتر مردان به كالري ، برخي ويتامين ها ومواد مغذي به ويژه آن دسته از ويتامين ها و مواد معدني كه در آزاد كردن انرژي از غذا دخيلند مي باشد.
وي افزود:مردان به دليل جثه بزرگتر آب، استخوان، عضله، بافت هاي عضلاني و چربي بيشتري نسبت به زنان دارند و به دليل وجود توده عضلاني بيشتر براي حفظ استمرار عملكرد خود به پروتئين بيشتري نيازمندند از اين رو مردان تمايل به خوردن غذاي بيشتري نسبت به زنان دارند .
جودكيان اظهار داشت: مردان روزانه حدود 600 كالري بيش از زنان غير باردار مي سوزانند ولي نياز آنها به كربوهيدرات ها مانند زنان است و به همان مقدار يعني (18) گرم فيبر لازم دارند.
وي گفت:هيچ ميزان توصيه شده اي براي چربي در رژيم غذايي موجود نيست اما مردان 60درصد بيش از زنان به اسيد هاي چرب ضروري نياز دارند.
مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي دزفول با اشاره به مقدار پروتئين مورد نياز بدن مردان گفت: ميزان توصيه شده دريافت پروتئين روزانه زنان به ازاي هر كيلوگرم وزن بدن 75درصد پروتئين مي باشد ولي در مردان به خاطر توده عضلاني بيشتر مصرف پروتئين در هر روز بايد به طور متوسط 10 گرم بيش از زنان باشد.
وي با اشاره به مواد مغذي مورد نياز مردان جوان افزود:تصور ميشود كه ليكوپن ، ويتامين ها B6–B12 و فولات،سلنيم و ويتامين ها C وE ، روي و فولات بر باروري سلامت پروستات و پيشگيري از سرطان و بيماري هاي قلبي عروقي تاثير داشته است.
جودكيان اظهار داشت: ليكوپن در گوجه فرنگي ،هندوانه، گريپ فروت صورتي وجود دارند و ممكن است خطر سرطان پروستات و ريه را كاهش دهند.
وي گفت:ويتامين هاي B6–B12 و فولات نيز سطح خوني هموسيستئن را پايين مي آورند از اين رو خطر بيماري قلبي و عروقي را كاهش ميكنند.
جودكيان افزود:مواد آنتي اكسيدان سلنيم و ويتامين ها C وE براي باروري طبيعي در مردان ضروري است و دريافت كافي يا مصرف مكمل آنها ممكن است به بهبود باروري كمك كند.
7278/648
دزفول-ايرنا-مدير گروه بهبود تغديه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي دزفول به مناسبت هفته سلامت مردان نكات تغذيه اي موثر در سلامت مردان را بيان كرد.