به گزارش ايرنا، پديدارشناسي روح يكي از مهمترين آثار فلسفي هگل فيلسوف برجسته آلماني است كه تاكنون چند ترجمه به فارسي از آن منتشر شده است.
اين اثر جايگاه مهمي در آثار فلسفي غرب و نيز فلسفه هگل دارد. هگل حقيقت هستي را روح مطلق، مثال يا ايده مطلق ميدانست و بر اينهماني انديشه و هستي تاكيد ميكرد، هگل در اين اثر، تحول آگاهي را از نخستين جلوهها و نشانههاي آن تا واپسين مراحل تكاملش بررسي ميكند. بر اين اثر هگل، شرحها و تفسيرهاي فراواني نوشته شده است.
كتاب 'آگاهي و خودآگاهي در پديدارشناسي روح هگل' نوشته محمدمهدي اردبيلي بر شرح و تفسير بخش اول و دوم كتاب 'پديدارشناسي روح' متمركز است كه به ترتيب به آگاهي و خودآگاهي اختصاص دارد.
نخستين نشست هفتگي شهر كتاب در سال 93، روز سهشنبه(19 فروردين ماه) ساعت 16:30 به نقد و بررسي كتاب 'آگاهي و خودآگاهي در پديدارشناسي روح هگل' اختصاص دارد كه با حضور علياصغر مصلح، ميثم سفيدخوش و محمدمهدي اردبيلي در مركز فرهنگي شهر كتاب واقع در خيابان شهيد بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير، نبش كوچه سوم برگزار ميشود.
*دوره آموزشي پديدارشناسي روح هگل
اين دوره آموزشي با تدريس دكتر محمدمهدي اردبيلي در هشت جلسه، از 31 فروردين ماه روزهاي يكشنبه ساعت 14 تا 16 در مركز فرهنگي شهر كتاب برگزار ميشود.
در اين دوره دو مرحله نخست از سفر روح، يعني آگاهي و خودآگاهي، تحليل و بررسي ميشود و تصويري حتيالامكان منسجم و پيوسته از سير تكوين آگاهي از نخستين و نازلترين دقايقش (يقين حسي) تا والاترين مرحله خودآگاهي در آستانه ورود به عقل (آگاهي ناشاد) به دست داده خواهد شد.
كتاب 'پديدارشناسي روح' بيترديد يكي از بزرگترين آثار فلسفي تاريخ است، اين كتاب را از سويي ميتوان به واسطه جايگاه تاريخياش در كنار نقد عقل محض كانت، به عنوان يكي از بارزترين نمونههاي ايدهآليسم مدرن معرفي كرد و از سوي ديگر، به دليل ادعاي اصلي مطرح شده در خود كتاب يعني پيوند فلسفه و تاريخ، پيوند معرفت شناسي و هستي شناسي و پيوند فلسفه تاريخ با تاريخ فلسفه، ميتوان آن را يكي از جامعترين تصاوير و تفاسيري دانست كه تاكنون از كل تاريخ تفكر بشري ارائه شده است.
علاقهمندان براي ثبتنام در اين دوره آموزشي تا 27 فروردينماه فرصت دارند در ساعات اداري به مركز فرهنگي شهر كتاب مراجعه كنند و براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفنهاي 88723316 و 88717458 تماس بگيرند.
* تحليل اپراي حافظ
هفدهمين درسگفتارهايي درباره حافظ مركز فرهنگي شهركتاب روز چهارشنبه( 20 فروردين ماه) ساعت 15 با حضور بهروز غريبپور به نمايش و تحليل اپراي حافظ اختصاص دارد.
بهروز غريبپور براي معرفي ادبيات كلاسيك فارسي با بهرهمندي از سبكهاي نمايشي و موسيقايي گامهاي ارزشمندي برداشته كه اپراي 'حافظ' او، پنجمين اپراي عروسكي است كه بعد از رستم و سهراب، مكبث، عاشورا و مولوي اجرا شده است.
غريبپور با اجراي اين آثار نشان داده كه ادبيات كلاسيك فارسي قابليت دراماتيك دارد و در اپراي حافظ نشان ميدهد كه حافظ انساني معتقد، دردمند و هوشيار است و عرفاني عميق دارد كه آلوده ريا و سالوس زمان خود نشده است.
تهرام/7245/564
تهران بزرگ-ايرنا- كتاب 'آگاهي و خودآگاهي در پديدارشناسي روح هگل' نوشته محمدمهدي اردبيلي روز سهشنبه(19 فروردين ماه) در مركز فرهنگي شهر كتاب نقد و بررسي ميشود.