یحیی رحمتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: اقدامات و برنامه ریزی های لازم باید برای معرفی جاذبه ها و ظرفیت های گردشگری شهر سلطانیه انجام شود.
وی یادآورشد: در این شهر سوغات خاصی به نام سلطانیه وجود ندارد و اقدامات لازم باید برای شناسایی و احیای صنایع دستی این شهر انجام شود.
رحمتی برنامه بعدی برای بهره برداری از ظرفیت های این شهر تاریخی را شناسایی غذاهای محلی و آماده سازی آن برای گردشگران و مهمانان آن است.
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، گفت: توقف مغول در این شهر به دلیل وجود چمن زارهای زیبا و فراخی بوده كه هم اكنون نیز می توان شاهد آن بود.
وی خاطر نشان كرد: در برنامه ریزی های انجام شده، جشنواره اسب دوانی در چمن سلطانیه برگزار می شود.
رحمتی به بقعه چلبی اوغلی اشاره كرد و آن را پتانسیل بزرگی برای شهر سلطانیه برشمرد.
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، گفت: بقعه چلبی اوغلی بهانه ای برای معرفی یكی از شاگردان مولانا و جذب گردشگر است.
وی با بیان اینكه تا كنون حتی حداقل برنامه های مورد انتظار در شهر سلطانیه اجرا نشده است، برنامه های اجرا شده در ایام نوروز امسال را فقط مدیریت امكانات موجود عنوان كرد.
رحمتی گنبد سلطانیه را جزو معدود بناهای ثبت شده در فهرست میراث جهانی خواند و بر لزوم بهره برداری از ظرفیت های بالقوه موجود در این شهر تاكید كرد.
مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، به عدم بازدید بسیاری از مردم شهر زنجان از گنبد سلطانیه اشاره كرد و جذب 30 درصدی مردم مركز استان را زمینه رونق بخشی به اقتصاد این شهر برشمرد.
وی به ایجاد ظرفیت های حداقلی برای حضور بیش از چهار ساعته گردشگران در ارگ سلطانیه اشاره كرد و معرفی سایر ظرفیت ها و بهره برداری از آنها را زمینه ساز توقف چندین ساعته مسافران در این شهر خواند.
گنبد سلطانیه كه سالانه شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب می كند و اولین گنبد آجری جهان و یكی از با شكوه ترین بناهای عظیم اسلامی محسوب می شود، در دوران حكومت سلطان محمد خدابنده ظرف مدت 9 سال 704 تا 713 هجری قمری ساخته شده است.
این گنبد كه در 42 كیلومتری جنوب شرقی زنجان و درشهر سلطانیه واقع شده، پس از بنای كاتدرال سانتاماریا دلفیوره كلیسای جامع مریم مقدس در فلورانس ایتالیا و مسجد ایاصوفیای استانبول، سومین بنای عظیم تاریخی جهان است.
بر اساس منابع رسمی موجود، این بنای آجری یا خشتی دارای 48/5 متر بلندی و 25/60 متر دهانه قوس، هشت ایوان مرتفع و نزدیك به 50 اطاق و حجره است.
شهرت گنبد سلطانیه در ادوار مختلف به قدری عالمگیر شده بود كه مورخین و سیاحان خارجی چون كلاویخو ، پیترو دلاواله سیاح ایتالیایی، شاردن ، دیولافوا و دهها جهانگرد معروف دیگر را به عشق دیدن این بنای عظیم تاریخی به شهر سلطانیه كشانید.
7319/522
زنجان - ایرنا - مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، گفت: شهر تاریخی سلطانیه شكوه سابق خود را باز می یابد.