۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۵:۵۷
کد خبر: 81169481
T T
۰ نفر
قدرت بازدارندگي ايران مانع از اجراي تهديدات دشمن است

كاشان– ايرنا- مشاور عالي سابق سازمان پدافند غيرعامل گفت: افزايش توان نظامي و غيرنظامي و قدرت بازدارندگي كشور مانع از تحقق اهداف دشمنان و عملياتي كردن تهديدات آنان است.

به گزارش ايرنا 'سيدجواد هاشمي فشاركي' روز دوشنبه در همايش ملي پدافند غيرعامل و علوم انساني در دانشگاه كاشان اظهار داشت: دليل عدم استفاده دشمنان جمهوري اسلامي از گزينه هاي روي ميز نيز هزينه هاي بالاي آن است.

وي وظيفه پدافند غيرعامل و محور آن را حفاظت از انسانها در شرايط مختلف عنوان كرد و افزود: به دليل بحران هاي ناشي از تهديدات دشمنان پرداختن به بخش هاي مختلف علوم انساني از جمله علوم سياسي، اقتصاد، الهيات، تربيت بدني و غيره الزامي است.

وي استفاده از تمامي علوم و فنون بشر و مولفه هاي قدرت را بدليل تحليل هاي جديد در حوزه هاي مختلف و هويت متفاوت جنگ در زمان حال ضروري دانست و تاكيد كرد: نبرد و درگيريها امروز صرفا به نظامي منتهي نمي شود و تمام حوزه ها را در بر مي گيرد.

وي تاكيد كرد: بحث پدافند غيرعامل بايد روان كننده و تسهيل كننده مديريت بحران باشد.

دبير همايش ملي پدافند غيرعامل و علوم انساني نيز با انتقاد از ديدگاه هاي برتري جويي علوم مهندسي نسبت به علوم انساني گفت: پيامد اين مساله دوري علوم انساني از برخي واقعيت هاي جامعه از جمله پدافند غيرعامل است.

پروفسور'محسن نيازي' اظهار داشت: بحث در حوزه علوم انساني يكي از بحث هاي چالش برانگيز سال هاي گذشته است.

وي تصريح كرد: بر خلاف انتظار در اين حوزه سرمايه گذاري اندكي طي اين سالها صورت گرفته است.

نيازي تاكيد كرد: كساني كه در دهه هاي اخير به بحث پدافند غيرعامل پرداخته اند، عمدتا لايه هايي از نظاميان يا از فعالان در حوزه زيرساخت هاي شهري و كشاورزي بوده اند.

وي ادامه داد: وقتي به مفهوم محتواي پدافندغيرعامل نگاه مي كنيم، عناصر و پديده هايي را شامل مي شود كه بدون سلاح نظامي ملت را براي كيفيت بالاي زندگي قوام مي بخشد.

بگفته نيازي وقتي توسعه كمي و كيفي و پايدار مطرح باشد، مي طلبد در حوزه علوم انساني وارد شده و از مفاهيم آن براي توسعه جامعه و امنيت اجتماعي استفاده كنيم.

وي خاطرنشان كرد: همايش پدافند غيرعامل و علوم انساني با هدف فرهنگ سازي و ايجاد باور و كاهش آسيب هاي اجتماعي و فرهنگي، شناسايي و بررسي جايگاه و اهميت پدافند غيرعامل در علوم انساني و اجتماعي، شناسايي اهميت پدافند غيرعامل در بدنه مديريتي، شناسايي ضرورت پدافندغيرعامل در ساختار علمي و پژوهشي سازمان ها و نهادهاي اجتماعي برگزار شده است.

نيازي طرح نيازسنجي ضرورت هاي پدافند غيرعامل دستگاه هاي اجرايي و آموزشي كشور، شناسايي و طرح اولويت هاي تحقيقاتي و پژوهشي پدافند غيرعامل در حوزه علوم انساني و اجتماعي و نگاه كارشناسي، علمي و عملياتي به پدافندغيرعامل و تبادل اطلاعات ميان كارشناسان، متخصصان و پژوهشگران را از ديگر اهداف اين همايش برشمرد.

بگفته وي 335 چكيده مقاله و 230 عنوان مقاله كامل از 55 دانشگاه و مركز علمي كشور به دبيرخانه اين همايش ارسال شد كه از اين تعداد 125 مقاله كامل و 185 چكيده مورد پذيرش داوران همايش قرار گرفت.

پدافند غيرعامل يا دفاع غيرعامل (Passive Defense) به مجموعه اقداماتي گفته مي شود كه به جنگ افزار نياز ندارد و با اجراي آن مي توان از وارد شدن خسارات مالي به تجهيزات و تاسيسات حياتي و حساس نظامي و غيرنظامي و تلفات انساني جلوگيري نموده و يا ميزان اين خسارات و تلفات را به حداقل ممكن كاهش داد.

سازمان پدافند غيرعامل كشور با هدف كاهش آسيب پذيري در زيرساخت حياتي كشور از سال 82 فعاليت خود را آغاز كرد.

همچنين سرپرست دانشگاه كاشان در اين همايش اظهار داشت: اگر تمام بودجه كشور را براي امري هزينه كنند اما در آن زمينه فرهنگ سازي نشود، نتيجه نمي دهد.

'عباس زراعت' هدف از برگزاري همايش ملي پدافند غيرعامل و علوم انساني را نمايش و ارايه دستاوردهاي علمي نوين، ايجاد بستر براي تحقيقات علمي، زمينه آشنايي متخصصان و محققان بويژه در بحث علوم بين رشته اي و اعتبار علمي دانشگاه عنوان كرد.

بگفته وي اين همايش با همكاري دانشگاه كاشان، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و سازمان پدافند غيرعامل كشور برگزار شد.

اولين همايش يكروزه پدافند غيرعامل و علوم انساني با حضور حدود 500 نفر از كارشناسان و دانشجويان از دانشگاه هاي كشور در تالار آزادي دانشگاه كاشان برگزار شد.

7429/545