غلامعلی حداد عادل روز چهارشنبه در آیین نكوداشت مقام علمی و فرهنگی استاد محمدعلی موحد در تالار وحدت دانشگاه تبریز افزود: استاد موحد در ژنو از حقوق ملت ایران در سال های 41 و 42، در مذاكرات نفت در دفاع از حقوق نفت كشور و در دوران نهضت ملی شدن صنعت نفت نقش بسیار موثری داشته است.
وی گفت: دكتر موحد حقوقدان برجسته در مسایل بین المللی به ویژه حقوق مربوط به نفت بوده كه امروزه به عنوان یك رشته تخصصی با عنوان حقوق انرژی در دانشگاه ها تدریس می شود و وی استاد مسلم این رشته است.
حدادعادل اظهار كرد: وی عاشق ایران است و كتاب حقوقی جزایر ایرانی سه گانه خلیج فارس نشان از دلبستگی های وی به این آب و خاك است.
وی ادامه داد: استاد موحد بزرگترین مولوی شناس جهان است و در زمان حاضر نیز در حال تصحیح مجدد مثنوی در فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی است و اطمینان دارم تصحیح استاد بسیاری از مشكلات تخصصی اصحاب مولوی شناس را رفع خواهد كرد.
رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: دكتر موحد مصحح دقیق النظر با نگاهی نافذ خط های كاتبان و مصححان را به خوبی دریافت می كند و در كنار آن ادیب و نویسنده خوشقلم كه در نوشته های وی حشو و زواید را نمی توان دید.
وی ادامه داد: اعجاز و شیرینی قلم استاد موحد در هم آمیخته و وی را شاعری چیره دست و شیرین سخن كرده است.
حداد عادل اظهار كرد: وی محقق دقیق النظر و مسلط به معارف اسلامی بوده و فكور و كم سخن، اهل عرفان، اخلاق مدار، مسلمان مومن و عامل به احكام، نجیب و متین است و بر این اساس باید به آذربایجان و تبریز تبریك گفت كه چنین فردی را در دامن خود پرورده است.
وی با اشاره به سه علامه بزرگ تبریز، علامه جعفری، علامه طباطبایی و علامه امینی، استاد موحد را چهارمین علامه تبریز خواند و افزود: ایشان نیازی به تجلیل ندارد و برای آشنایی همگان با وی این مراسم برگزار می شود و جوانان باید بزرگانی از این دست را الگوی فرا راه خود قرار دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی به آیین بزرگداشت استاد دكتر محمد علی موحد آورده است: داستان زندگی این استاد از حكایت آن تشنه و شیفته معرفتی است كه درخت وجودش بار دانش گرفته و سایه آرام بخش خدمات ارزنده اش بر سر فرهنگ و ادب این مرز و بوم گسترده شده است.
در پیام روز چهارشنبه علی جنتی كه توسط حجت الله ایوبی معاون وی قرائت شد، آمده است: ایران اسلامی و در راس آن آذربایجان شرقی، مهد تولد و پرورش هنروران، ادیبان بلند آوازه و ستارگان درخشانی است كه آسمان این سرزمین پاك و زرخیر را منور ساخته اند.
دراین پیام آمده است: سینه بزرگان و نام آوران این دیارصحیفه دانش و خرد و آینه كرامت و فضیلت هاست، بزرگانی كه شیوه زیستن را در صحیفه هستی رقم زدند و چهره های ماندگاری كه یادشان هرگز به محاق سپرده نشده و خدمتشان رنگ خزان نخواهد دید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام خود به این آیین متذكر شده است: فرهیختگانی كه در زندگی سراسر مهر خویش، از صورت و لفظ تا باطن و معنا، منشا بدیع ترین آفرینش ها بوده و با حدیث مكرر عشق و ایمان، قصه جانفزای دلدادگی خویش را عرصه خدمت خاضعانه به فرهنگ و ادب ایران زمین قرار دادند.
در این پیام آمده است: اینك مسوولان و متولیان فرهنگی و دست اندركاران به منظور بزرگداشت یكی از شخصیت های برجسته علم و ادب گردهم امده و چنین آیینی را با هدف با طراوت تر ساختن گلزار ادب و فرهنگ كشور برگزار كرده اند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام گفته است: بر خود وظیفه می دانم از تلاش و خدمات بی شائبه و بی دریغ استاد فرزانه دكتر محمدعلی موحد عضو برجسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی كه در طول عمر پربركت خود بر شكوه و علم و ادب و دانایی خرد آذربایجان و ایران افزوده اند، سپاسگذاری كرده و مزید توفیقات وی را از خداوند مسالت دارم.
دكتر محمدعلی موحد (متولد 2 خرداد 1302 در تبریز) عرفان پژوه، تاریخ نگار و حقوق دان ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.
در آیین نكوداشت استاد موحد، از سه كتاب باقافلة شوق(ارج نامه استاد)شمع جادوی امید(جلد دوم مقالات اهدایی به استاد)و كتابشناسی توصیفی آثار دكتر موحد رونمایی می شود.
دكتر محمد علی موحد، عرفان پژوه، تاریخ نگار و حقوق دان ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است كه 91 سال سن دارد.
6120/7223/587/245
تبریز - ایرنا - رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی گفت: استاد دكتر محمدعلی موحد آذربایجانی ایران دوست نمونه است كه در طول عمر با بركت خود منشا تاثیرات بسیار مفیدی برای كشور بوده است.