۲۵ خرداد ۱۳۹۳، ۱۴:۴۲
کد خبر: 81201984
T T
۰ نفر
تغییر اقلیم عامل اصلی خشكیدگی جنگل های زاگرس است

شهركرد- ایرنا- معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: تغییر اقلیم باعث بروز آفت سوسك چوب خوار و بیماری زغالی در جنگل های زاگرس و عامل اصلی خشكیدگی این جنگل هاست.

'محمدتقی عموزاده'روز یكشنبه در گفت وگو تلفنی با خبرنگار ایرنا مركز شهركرد افزود: مطالعات اولیه گروه گیاهپزشكی مركز تحقیقات پژوهشی منابع طبیعی با مشاركت پروفسور

'هانس ولر' یكی از محققان بین المللی عرصه منابع طبیعی، در استانهای ایلام و كرمانشاه برای شناسایی علل زوال درختان بلوط زاگرس انجام شد.

وی ادامه داد: بررسی این كارشناسان نشان داد كه تغییر اقلیم، سبب زوال درختان بلوط در جنگل های زاگرس میانی و مرگ تدریجی این درختان شده است.

وی ادامه داد: طبق بررسی كارشناسان، پدیده گرم شدن هوا، افزایش گرد و غبار، خشكسالی و كاهش دوره یخبندان زمستان باعث افزایش آفت های گیاهی كه مهمترین آنها سوسك چوب خوار است، در محدوده درختان زاگرس شده است.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تصریح كرد: سوسك چوب خوار در زیرپوست درختان بلوط لانه می كند و با قطع آوندی و تغذیه از مواد غذایی درخت، بتدریج باعث مرگ درختان كهنسال بلوط می شود.

عموزاده تصریح كرد: این حشره در پایان فروردین هر سال به شكل گروهی و انفرادی در طبیعت ظاهر شده و برای تخمگذاری و تكثیر در شكاف درختان بلوط كلنی می سازد.

عموزاده تصریح كرد:هر سوسك چوب خوار حدود15 تخم می گذارد كه پس از دوماه تبدیل به حشره كامل می شوند و از زیر پوست درخت بیرون آمده و برای خوردن تنه، شاخ و برگ، به درخت حمله می كنند.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد:با استناد به نسخه متخصصان و تجربه های عملی، انجام عملیات هرس بهداشتی یكی از بهترین روشهای كاربردی برای مقابله با سوسك چوب خوار و آسیب درختان بلوط است.

عموزاده، مهمترین تاثیر هرس بهداشتی را كم كردن نیاز غذایی آنان، كاهش بار سر شاخه ها بر تنه، ایجاد تنفس و افزایش عمر و كاهش آسیب های گوناگون درختان اعلام كرد.

به گفته وی، اگر اقلیم حفظ شود، زوال اكوسیستم بلوط و بنه جنگل های زاگرس را شاهد نخواهیم بود.

عموزاده گفت:14.3 میلیون هكتار جنگل در كشور وجود دارد كه دومیلیون هكتار آن در شمال و جنگل های خزر، شش میلیون هكتار جنگل زاگرس، بخشی در'مانگرو' خلیج فارس، بخشی در مركز كشور و مابقی جنگل های ارسباران است.

به گزارش ایرنا، طبق آخرین آمار مسوولان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور، در سالهای اخیر یك میلیون و 130 هزار هكتار از جنگل های زاگرس خشك شده است.

استان چهارمحال وبختیاری در منطقه زاگرس میانی از مهمترین عرصه های جنگلی زاگرس محسوب می شود.

جنگل های بلوط این استان را خشكیدگی تهدید می كند.

7361/558/
۰ نفر