به گفته كارشناسان، وجود ماده يوني نيترات در آب شرب، نشانه آلودگي آن است.
امير هادي روز سه شنبه در گفتگو با ايرنا افزود: چهار روستا از جمله قائم آباد نيز با مشكل كمبود آب آشاميدني مواجه هستند كه براي اين روستاها نيز آبرساني سيار صورت مي گيرد.
وي اظهار كرد: براي اين كار مبلغ 500 ميليون ريال اعتبار لازم است كه تامين مي شود.
به گفته وي مقرر شده در يكي از روستاهاي داراي آب شرب نيتراته به طور آزمايشي از دستگاه مخصوصي براي سالم سازي و تصفيه آب استفاده شود.
سرپرست فرمانداري بوئين مياندشت تصريح كرد: فرسوده بودن شبكه هاي آبرساني بويژه در برخي روستاها نيز موجب هدر رفت آب مي شود كه براي اصلاح اين شبكه به اعتبار زياد نياز است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا كه آيا دليل نيتراته شدن آب روستاها مشخص شده است گفت: يك طرح كارشناسي و مطالعاتي در اين زمينه از سال گذشته با همكاري يكي از دانشگاه هاي اصفهان و فرمانداري فريدن آغاز شد اما از نتايج آن اطلاعي ندارم.
به گزارش ايرنا، بوئين مياندشت كه پيش از اين يك بخش در شهرستان فريدن بود، بعنوان بيست و چهارمين شهرستان استان اصفهان در مرداد سال گذشته شناخته شد.
فرماندار پيشين فريدن سال گذشته درباره نيتراته بودن آب روستاها به ايرنا گفت: علت نيتراته شدن آب تعدادي از روستاهاي اين شهرستان به صورت علمي و توسط يكي از دانشگاههاي استان اصفهان بررسي مي شود.
هادي با اشاره به وجود نيترات در آب تعدادي از روستاهاي اين شهرستان تصريح كرد: اين آب غير آشاميدني است و اهالي اين روستاها ناچار به تامين آب شرب از منابع ديگر هستند.
وي با تاكيد بر اينكه دليل قطعي نيتراته شدن آب اين روستاها مشخص نيست، گفت: ستاد مديريت بحران استان اصفهان در قراردادي بررسي اين موضوع را به دانشگاه اصفهان محول كرده است.
شهرستان بوئين مياندشت با حدود 30 هزار نفر جمعيت، دو شهر و 40 روستا در 185 كيلومتري غرب اصفهان است.
ت/7148/607
اصفهان- ايرنا- سرپرست فرمانداري بوئين مياندشت گفت: آب شرب سه روستاي زرنه، داشكسن و ماربر در اين شهرستان نيتراته شده است و آبرساني سيار به اين روستاها انجام مي شود.