۱۹ تیر ۱۳۹۳، ۹:۴۷
کد خبر: 81232151
T T
۰ نفر

رد خون شهیدان در موزه شهدای اصفهان

۱۹ تیر ۱۳۹۳، ۹:۴۷
کد خبر: 81232151
رد خون شهیدان در موزه شهدای اصفهان

اصفهان- اینجا همه نشان است، نشان از انسانهای بی ادعا و گاه بی نشان، اینجا رد خون و شهادت برای دفاع از آرمانهای یك ملت بر پاره كاغذهای خونی و لباسهای تركش خورده و نیمه سوخته نمایان است.

این سخن رهبر فقید انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره)كه ˈ شما در كجای دنیا می توانید جایی مثل استان اصفهان پیدا كنید ˈ، در موزه شهدای اصفهان معنا پیدا كرده است.

باید روایتگر تصویری خوبی باشی تا بتوانی ذهنیات و هنر مردان خدا را خوب ببینی و بشناسی، آنوقت به نقش وجودی شهدا و جاودانگی عشق شان به معبود پی خواهی برد.

در موزه شهدای اصفهان، آثار و نشانه هایی دیده می شود كه مختص هنر مردان خداست. تصاویر آغشته به خون، وصیت نامه ها، دست نوشته ها، كتاب ها و تصویر مادری كه با اقتدار پیكر پاك فرزند شهیدش را در آغوش گرفته و بر آن بوسه می زند.

در موزه شهدای اصفهان می شود نظاره گر اسوه هایی بود كه هویت شان مالامال از عشق است.

جایی به وسعت 900 متر مربع در دو طبقه و مشتمل بر سه تالار« نهضت های اسلامی»، «دوران دفاع مقدس» و « نمایش»، نمایشگر فصلی كم نظیر از ایستادگی، ایثار و جوانمردی یك ملت است.

در بخش نهضت های اسلامی تصاویر و نوشتاری با نام میرزا كوچك خان، سید حسن مدرس و نواب صفوی از شهدای نهضتهای اسلامی یك صد ساله اخیر ایران به چشم می خورد؛ آنها كه با بهره‌گیری از تعالیم متعالی اسلام و با شجاعت و روحیه ظلم ستیزی علیه استبداد و استعمار مبارزه كردند و الگویی برای تداوم راه نهضت اسلامی مردم ایران شدند.

در تالار نهضت های اسلامی صحنه هایی از شكوه ایمان و اراده انسان در معرض دید است.

غرفه نهضت امام خمینی (ره) این تالار به سیر تاریخ شهادت از 15 خرداد 1342 تا بهمن 1357 پرداخته است. دوره ای كه در تاریخ ایران اسلامی، دوره شكل گیری و استقامت یك ملت برای حیات و عظمت دوباره تحت رهبری امام خمینی( ره ) این اسوه كم نظیر ایمان و اراده است.

با گذشتن از تالار نهضت های اسلامی كه روایتگر آرمان های ایمانی و قیام های صدساله انسان های آزادیخواه است، به تالار دوران دفاع مقدس می رسیم و با دیدن دفترچه های خاطرات آغشته به خون شهدا، برگ زرین دیگری از تاریخ پر فراز و نشیب ایران اسلامی به تصویر كشیده می شود.

وارد تالار دوران دفاع مقدس موزه شهدای اصفهان كه می شوی، بصیرت درونی انسان فاش می شود و آخرین برگ زندگی انسان هایی را می بینی كه با خودباوری شان، آخرین ناگفته ها را برای همسر، فرزندان و مادرانشان نوشته اند.

وصیت نامه شهید 'مجید نصر آزادانی' را می بینم كه در آخرین نوشته ای كه از خود برجا گذاشته، مادرش را خطاب قرار داده و از او خواسته در صورت شهادتش شیون نكند؛ چرا كه راه رستگاری را پیدا كرده است. او از اسماعیل و حمزه دو پسرش خواسته راه مردان صالح خدا را بروند و از ولایت فقیه پشتیبانی كنند، وقتی بزرگ شدند پشتیبان مظلومین باشند و با ظالمین دشمن.

تصاویر جنگ گازها و آخرین حربه دشمن و صحنه های دلخراش از حمله شیمیایی به حلبچه بسیار دردآور و سندی دیگر از مظلومیت یك ملت مقاوم و كینه دشمنان است.

لباس های اسرا، سجاده های به جا مانده و قرآن های تركش خورده همه و همه حكایت از وارستگی و رهایی دارد.

در میان شهیدان جنگ تحمیلی، رد پای جوانانی از اقلیت های قومی ـ مذهبی نیز دیده می شود كه در خطوط مقدم جبهه های نبرد جنگیدند و به خیل عظیم شهیدان پیوستند. شهدایی همچون 'هراج هاكوپیان ' كه در عملیات كربلای 9 در قصر شیرین،'هنریك دراوانسیان ' كه در ارتفاعات بابا هادی قصرشیرین ،'ورژ باغومیان' كه در پاوه همراه غافله شهیدان شدند از چهره های تابناك ارامنه هستند.

جای پیشتازان انقلاب اسلامی و سرداران نیز در این موزه خالی نیست كه اینان نه هدایتگران و فرماندهان دور از میدان و آتش كه مردان مبارزه در میدان بودند.

شهید مظلوم دكتر بهشتی كه امام از او به عنوان یك ملت یاد كرد، آیت الله شهید اشرفی اصفهانی، فرماندهان و سرداران شهیدی همچون حاج ابراهیم همت، حسین خرازی، مصطفی ردانی پور، سردار كاظمی در اینجا هم هدایتگر و سردار هستند.

بخشی دیگر از موزه اختصاص به شهدای صنف های مختلف همانند پزشكان، هنرمندان، ورزشكاران و...اختصاص دارد تا بیانگر وحدت یك ملت در دفاع از آرمانهای خود باشد.

یاد و خاطره 244 شهید خبرنگار دوران دفاع مقدس نیز در غرفه شهدای خبرنگار گرامی داشته شده است.

در تالار «نمایش » موزه شهدای اصفهان فیلم های كوتاه یادآور حماسه آفرینی ها و رشادت ها ی ایثارگران به نمایش گذاشته می شود.

وكیلی، معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی اداره كل بنیاد شهید استان اصفهان می گوید: شهدا برگ های زرین تاریخ انقلاب اسلامی هستند و موزه شهدای اصفهان گنجینه ای است ماندگار كه سرگذشت این سالكان طریق را روایت می كند.

این موزه ابتدا در سال 1376 در گلستان شهدای اصفهان ایجاد شد و بدنبال استقبال گسترده مردم به فضایی مطلوب تر و با شكلی مناسب تر در خیابان شمس آبادی جنب اداره كل بنیاد شهید انقلاب اسلامی انتقال یافت و بهینه سازی شد.

وكیلی از دوستان و همرزمان و خانواده شهدا خواست آثار این عزیزان را به بنیاد شهید تحویل دهند تا اصل آثار در مركز اسناد شهدا در تهران نگهداری شود و در صورت نیاز كار مرمت روی آنها صورت گیرد.

رهبر معظم انقلاب فرموده اند' چهره های برجسته شهدای اصفهان حالا مثل ستاره می درخشند'، در موزه شهدا اصفهان متوجه درخشش انسانهایی می شوی كه سرنوشت شان با بقاء گره خورده است و همیشه زنده اند.

گزارش: زهرا باغبان

7141/ 607