۲۳ تیر ۱۳۹۳، ۱۵:۲۰
کد خبر: 81237290
T T
۰ نفر
برنج پرمحصول داخلی جایگزین برنج خارجی در سبد حمایتی شود

ساری - ایرنا - معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی مازندران خواستار حمایت از تولید برنج پرمحصول داخلی شد و گفت: دولت این نوع برنج را جایگزین برنج خارجی در سبد حمایتی كند.

' عزیزالله شهیدی فر ' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارقام پرمحصول برنج داخلی ضمن برخورداری از سلامت كامل، در كیفیت نیز با برنج های خارجی رقابت می كند.

وی با انتقاد از توزیع برنج خارجی در قالب طرح ضیافت رمضان در برخی از شهرهای استان مازندران گفت: انتظار این بود كه برای تامین برنج اقشار محروم جامعه از برنج كیفی ارقام پرمحصول تولید داخل استفاده شود.

شهیدی فر به روند كاهشی سطح زیركشت برنج پرمحصول در مازندران در سال های اخیر اشاره كرد و گفت: این در حالی است كه قرار بود با توجه به اجرای طرح خودكفایی برنج، تولید برنج پرمحصول در كشور گسترش یابد.

گسترش كشت برنج پرمحصول در كشور با هدف دستیابی به خودكفایی در دهه 70 در دستور كار قرار گرفت و تا پیش از روی كار آمدن دولت نهم تا 70 درصد از شالیزارهای مازندران زیر كشت این نوع برنج قرار داشت.

معاون گیاهی سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت: در چند سال اخیر روند كشت ارقام پرمحصول برنج در استان بشدت كاهش یافته است به گونه ای كه امسال از 230 هزار هكتار اراضی شالیزاری تنها حدود 35درصد زیر كشت ارقام كیفی پر محصول از جمله شیرودی قرار دارد.

وی یكی از دلایل رویگردانی كشاورزان از كشت ارقام پرمحصول برنج را قیمت گذاری نامناسب آن در سال های گذشته دانست و افزود: دولت با خرید تضمینی این نوع برنج علاوه بر افزایش تولید، می تواند برنج كیفی تولید داخل را در سبد حمایتی خانواده های كم درآمد قرار بدهد.

شهیدی فر گفت: شایسته است دولت حتی با هدف پایداری تولید برنج و كمك به كشاورزان، نرخ خرید تضمینی برنج كیفی پرمحصول را بالاتر از قیمت بازار اعلام كند تا از این طریق هم كشاورزان برای تولید بیشتر این نوع برنج تشویق شوند و هم برنج داخلی به جای برنج خارجی در سبد حمایتی خانواده قرار گیرد.

مازندران با تولید سالانه بیش از 980 هزار تن برنج سفید ، 44درصد برنج مورد نیاز كشور را تامین می كند.

فرایند كشت برنج در مازندران از اواخر ماه اسفند با خزانه گیری آغاز می شود و پس از طی مراحل آماده سازی زمین ، از اواسط ماه فروردین به نشاكاری یا همان مرحله ای می رسد كه در افكار عمومی از آن به عنوان كشت برنج یاد می كنند.

برنج از محدود محصولات كشاورزی است كه هر سه مرحله كاشت، داشت و برداشت آن با مشقت فراوانی همراه است و كشاورزان برنج كار از مرحله خزانه گیری در اسفند تا برداشت در اواخر ماه تیر باید شبانه روزی تلاش و مراقبت كنند تا بتوانند محصول قابل قبولی برداشت نمایند.

مشقت و حساسیت كشت برنج سبب می شود تا هرگونه سیاستگذاری غیركارشناسی تاثیرات مخرب بر آن بگذارد و در صورت بی توجهی به تعطیلی كشت این محصول بینجامد.

سیاستگذاری غیركارشناسی، مهم ترین دلیل كاهش كشت برنج پرمحصول در مازندران در كمتر از یك دهه گذشته بوده است به گونه ای كه بر اساس بازدیدهای میدانی خبرنگاران ایرنا و همچنین اعلام مسوولان در برخی از شهرستان های استان مانند نور، امسال هیچ كشاورزی برنج پرمحصول كشت نكرده است.

گسترش كشت برنج طارم محلی كه در سال های اخیر جایگزین برنج پرمحصول در شالیزارهای مازندران شده است ، سبب می شود به خاطر عملكرد بسیار پایین این رقم، جایگاه این استان در تامین برنج كشور تنزل و وابستگی به برنج وارداتی افزایش یابد. ك/3

2585/1654/508
۰ نفر