رصد هوايي و مديريت حرفه‌اي، بهترين راه شناسايي و اطفاءبه موقع آتش سوزي جنگل است

نوشهر ـ ايرنا ـ فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر گفت: براي شناسايي به موقع آتش‌سوزي در جنگل و اطفاي آن، بايد از تصاوير ماهواره‌ها و پهپادها استفاده و با روش‌هاي حرفه‌اي، آن را مديريت كرد.

سرهنگ 'يوسف‌علي اديب' روز يكشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: مهم‌ترين اصل در مديريت بحران، داشتن اطلاعات دقيق و به هنگام است و تصاوير سنجش از دور به دليل پوشش وسيع و داشتن باندهاي گرمايي، كمك شاياني به تشخيص سريع حريق مي‌كند.

وي با اشاره به اينكه در چهار ماه نخست امسال دو آتش‌سوزي سطحي در جنگل‌هاي غرب مازندران رخ داد كه باعث تخريب بيش از سه هكتار از جنگل‌هاي طبيعي شده است، اظهار داشت: چون در آتش‌سوزي سطحي جنگل به طور كامل نابود نمي‌شود، در مدتي كوتاه دوباره احيا مي‌شود.

فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر تصريح كرد: پس از تشخيص مكان و محدوده آتش، مهم‌ترين مساله، رسيدن به منطقه مورد نظر در كوتاه‌ترين زمان ممكن است.

اديب ادامه داد: در اينجا است كه نقش جاده‌هاي جنگلي به خوبي روشن مي‌شود زيرا تا حد امكان موجب مي‌شود بتوانيم به كانون آتش نزديك شويم.

وي بيان كرد: با توجه به اينكه بسياري از حريق‌ها در مناطق كوهستاني و سخت‌گذر رخ مي‌دهد، داشتن ديد مناسب و جامع اهميت زيادي دارد و استفاده از پهپاد در چنين مواردي راهگشا است.

اديب يادآور شد: كشور ما در ساخت انواع پهپادها پيشرفت خوبي داشته است و براي رصد هوايي منطقه اطفاي حريق و مديريت بهتر و دقيق‌تر افرادي كه مشغول خاموش كردن آتش در جنگل هستند، ديدِ از بالا اهميت زيادي دارد.

وي در مورد استفاده از بالگرد نيزگفت: هم اكنون در صورت نياز از بالگرد هلال احمر كه ظرفيت حمل هزار ليتر آب را دارد، استفاده مي‌كنيم ولي نياز به بالگرد تخصصي اطفاي حريق با ظرفيت بالاي دو هزار ليتر داريم.

به گفته اديب، حتي در صورت داشتن بالگرد مناسب، نمي‌توان از آن براي مديريت عرصه حريق استفاده كرد زيرا هزينه اين كار زياد است و بهترين روش براي كنترل هوايي، به كار گيري پهپاد است.

وي تاكيد كرد: آتش، خطري هميشگي در جنگل است و براي همين در ادارات منابع طبيعي، فهرست گروه‌هاي كشيك شبانه‌روزي اطفاي حريق، هميشه از قبل تهيه مي‌شود و در صورت كافي نبودن تعداد، تمام نهادهاي كشوري و لشكري موظف به مشاركت در اطفاي حريق هستند.

فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر درباره علل وقوع حريق، گفت: به طور كلي اغلب آتش‌سوزي‌ها در جنگل‌هاي شمال ناشي از آتشي است كه شكارچيان و دام‌داران و گردشگران روشن مي‌كنند و سپس به طور كامل خاموش نمي‌شود.

وي از مردم خواست هر گونه آتش‌سوزي در جنگل‌ها و مراتع را با شماره تلفن رايگان و بدون پيش‌شماره 1504 در هر ساعت از شبانه‌روز به يگان حفاظت منابع طبيعي اطلاع دهند.

حوزه منابع طبيعي و آبخيزداري استان مازندران ـ نوشهر يكي از چهار اداره كل منابع طبيعي شمال كشور است كه از رُويان تا رامسر را پوشش مي‌دهد. ك/3.

7517/1535/608