به گزارش ایرنا، بیژن نامدار زنگنه با اشاره به اینكه تا سال ٩٤ تولید گاز كشور ٢٠٠ میلیون مترمكعب افزایش پیدا می كند و نیازی به واردات گاز از تركمنستان نیست، گفت: گرچه ایران به گاز تركمنستان نیاز ندارد اما روابط اقتصادی و سیاسی با این كشور برای ایران بسیار مهم و ارتباط با این كشور استراتژیك است.
وی با بیان اینكه تراز اقتصادی میان دو كشور در سالهای اخیر منفی بوده است، اظهار داشت: باید تلاش شود در ازای واردات گاز از تركمنستان كالا و خدمات مهندسی به این كشور صادر شود چون از نظر راهبردی ایران به رابطه با این كشور نیاز دارد.
وی با یادآوری اینكه بسیاری اعتقاد دارند چرا در حالی كه ایران دارای منبع غنی گاز است از تركمنستان گاز وارد می كند، افزود: ایران به گاز تركمنستان نیازی ندارد، بلكه هدف ایران از واردات گاز از تركمنستان ایجاد فرصت اشتغال برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی در این كشور است.
زنگنه با بیان اینكه تا زمانی كه ایران در تركمنستان پروژه ای در اختیار نداشته باشد، نمی تواند به این كشور كالا و خدمات فنی و مهندسی صادر كند، افزود: البته معتقدم شركت های ایرانی توان انجام مگاپروژه هایی با رقم پنج میلیارد دلار را در حال حاضر و تركمنستان نیز چنین پروژه هایی در این ابعاد ندارند.
وی افزود: شركت های ایرانی توان انجام پروژه به میزان ٧٠٠ تا یك میلیارد دلار را در شرایط كنونی دارند.
وزیر نفت با اشاره به طلب گازی تركمنستان از ایران، گفت: با توجه به مشكل تحریم و انتقال پول تصمیم گرفته شد طلب این كشور در قالب صدور كالا و خدمات مهندسی پرداخته شود كه روش خوبی برای پرداخت مطالبات تركمنستان است.
زنگنه به سفر سال گذشته رئیس مجلس به تركمنستان كه در این سفر وی را همراهی می كرد، اشاره كرد و گفت: در این سفر به این كشور پیشنهاد داده شد در صورت واردات گاز ایران از تركمنستان آنها برای ایران در كشورشان پروژه تعریف كنند.
وی با بیان اینكه هم اكنون بسترهای لازم برای حضور شركت های ایرانی در تركمنستان فراهم شده است، افزود: شركت های ایرانی باید تلاش كنند در این كشور حضور یابند و وزارت نفت هم به نوبه خود به آنها كمك خواهد كرد.
وزیر نفت تاكید كرد: شركتهای ایرانی صبر و حوصله كنید تا بازار این كشور به روی شركتهای ایرانی باز و فعالیت در این كشور آغاز شود.
زنگنه به صادرات كالاهای بی كیفیت به تركمنستان در سال های اخیر اشاره كرد و از سازندگان داخلی خواست تلاش كنند كیفیت را در درجه نخست مورد توجه قرار دهند تا نگاه كشورهای دیگر به تولیدكنندگان ایرانی تغییر كند.
وزیر نفت به بازارهای آتی ایران اشاره و تصریح كرد: جمهوری آذربایجان بازار خوبی است و بخش خصوصی ایران می تواند وارد آن شود و به آن بپردازد، هم اكنون شرایط حضور ایران در این بازار فراهم شده است.
وزارت نفت اعلام كرد، زنگنه با بیان اینكه بازار عراق بسیار كم به سوی ایران باز شده است، خاطرنشان كرد: كشورهای جنوب خلیج فارس نیز معمولا به شركتهای ایرانی كار واگذار نمی كنند.
اقتصام(1)2022**1558
تهران - ایرنا - وزیر نفت با بیان اینكه ایران نیازمند گاز تركمنستان نیست، گفت: اما توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با این كشور مهم بوده و از این جهت همكاریها ادامه خواهد داشت.