به گزارش خبرنگار ایرنا، ' وحید طیفوری' روز دوشنبه در جلسه تبلیغات سرشماری عمومی كشاورزی استان با اشاره به اهمیت اجرای این طرح گفت: بخش كشاورزی به دلیل سهم قابل توجه در تولید ناخالص داخلی و شاغلان كشور یكی از بخش های مهم اقتصاد در كشور می باشد.
وی اضافه كرد: جمع آوری آمار و اطلاعات دقیق و بهنگام كشاورزی برای مسوولان و برنامه ریزان اقتصادی و كشاورزی بسیار حائز اهمیت است؛ و می تواند ما را در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها و اجرای سیاست های ابلاغی كمك كند.
وی با بیان این كه در مباحث آمارگیری روش های مختلفی برای جمع آوری اطلاعات وجود دارد به روش های نمونه گیری ، آمارهای ثبتی و سرشماری اشاره و اضافه كرد: شاخصه سرشماری مراجعه به تك تك واحدها ی آماری مرتبط با موضوع است.
طیفوری با اشاره به این كه براساس قوانین ، انجام سرشماری های عمومی به عهده مركز آمار ایران است و صرفا با دستور رییس جمهوری انجام می شود ، افزود: در برنامه پنجم برای ارتقای جایگاه و وظایف مركز آمار تكالیف قابل توجهی از جمله یكپارچه سازی و ساماندهی در جهت رفع موازی كاری در نظام آماری كشور ، تهیه شاخص های مورد نیاز برنامه پنجم توسعه برعهده مركز آمار گذاشته شد.
وی مواردی نظیر شمارش فرد به فرد ، كاهش خطای نمونه گیری، همزمانی سرشماری، داشتن مقطع زمانی مشخص برای بررسی روند اطلاعات را از ویژگی های سرشماری خواند و گفت: علاوه بر تكلیف قانونی ، قدیمی شدن چارچوب آماری حاصل از سرشماری كشاورزی سال 82 از دلایل اصلی اجرای سرشماری در سالجاریست.
وی با اشاره به تحولات زیادی كه در بخش كشاورزی از زمان آخرین سرشماری گذشته تاكنون روی داده است؛ مشخص شدن تغییرات بهره برداران و بهره برداری های كشاورزی در سطح جغرافیایی كوچك نظیر آبادی ها ، دهستان ها و شهرستان ها، تولید اطلاعات قابل مقایسه و یا قابل تبادل با اطلاعات بین المللی را از ویژگی های این سرشماری عنوان كرد.
مدیركل آمار و اطلاعات استانداری گیلان با بیان این كه در سرشماری كشاورزی 93 ، سه فرم اصلی دار یم، گفت: فرم های فهرست بهره برداری و پرسشنامه آبادی به این صورت كه از خانوارها و مكان های مختلف فهرست برداری می شود و چنانچه بهره بردار كشاورزی در مكانی وجود داشته باشد ، پرسشنامه بهره برداری برایش تكمیل می شود.
وی پرسش در مورد سن ، جنس، تحصیلات بهره بردار كشاورز، كاربری و سطح اراضی كشاورزی ، محصولات زراعی و باغی و همچنین اطلاعاتی درباره گلخانه، تعداد دام سبك و سنگین، وضعیت آبادی از نظرآب ، تعمیرگاه و ... را نمونه ای از سوالات این پرسشنامه ها عنوان كرد.
وی استفاده از رایانه دستی ( تبلت) در سرشماری عمومی كشاورزی 93 را یك تحول در اجرای سرشماری ها خواند و افزود: قبلا سرشماری ها به روش كاغذی انجام می شد كه استخراج و انتشار نتایج فرآیند طولانی را در برداشت.
وی اظهار كرد: طی دو سال اخیر بعضی از طرح های آماری و دو مرحله آزمایش سرشماری كشاورزی در استان با رایانه دستی انجام شد كه با تجارب بدست آمده امسال پرسشنامه ها به صورت الكترونیكی تكمیل می شوند.
طیفوری با بیان این كه ما جزو معدود كشورهای دنیا هستیم كه سرشماری با این گستردگی را با رایانه دستی انجام می دهیم، تصریح كرد: استفاده از فناوری، گزارش گیری از نتایج سرشماری در زمان كوتاهی را ممكن می سازد و تحولی بزرگ در نظام آماری كشور بوجود می آورد؛ چراكه علاوه بر انتشار سریع اطلاعات سرشماری، نتایج آن در تنظیم و تدوین برنامه ششم توسعه كشور و استان بسیار موثر خواهد بود.
طیفوری همچنین استفاده از رایانه دستی را در امر سرشماری موجب نیاز به تعداد نیروی انسانی كمتر ، كاهش هزینه های سرشماری ، صرفه جویی در مصرف كاغذ و حفظ محیط زیست ذكر كرد.
قائم مقام طرح سرشماری كشاورزی گیلان به نقش تاثیرگذار اطلاع رسانی و تبلیغات در راستای هر چه بهتر برگزار كردن سرشماری عمومی كشاورزی 93 اشاره و خاطرنشان كرد: اطلاع رسانی به موقع مردم و تبیین ویژگی و اهمیت سرشماری و لزوم همكاری مردم با ماموران آمارگیر موجب دقت و ارتقا ی كیفیت سرشماری می شود.
سرشماری عمومی كشاورزی به ریاست استاندار و معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری به عنوان مدیر اجرایی سرشماری در گیلان انجام می شود . ك/2
7296/604
طرح سرشماری عمومی كشاورزی از پنجم مهرماه در گیلان آغاز می شود
۱۰ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۳۲
کد خبر:
81295538
رشت- ایرنا - مدیركل آمار و اطلاعات استانداری و قائم مقام مدیراجرایی طرح سرشماری عمومی كشاورزی گیلان از آغاز اجرای طرح سرشماری عمومی كشاورزی از پنجم مهرماه امسال ، همزمان با سراسر كشور در استان خبر داد.