به گزارش ایرنا 'محمد علی پورمختار' روز پنجشنبه در بیست و دومین نشست ملی مدیریت دفاتر روستایی و شوراهای كشور گفت: روند ساخت و ساز در روستاها از دغدغه های اصلی رهبرمعظم انقلاب بوده بگونه ای كه در فرمایشات معظم له در سال 72 این موضوع به طور كامل مشهود است.
پورمختار افزود:رهبر انقلاب بر ضرورت حفظ فضای سبز اراضی كشاورزی همواره تاكید داشتند ولی با وجود تصویب قوانین مختلف برای حفظ زمین های كشاورزی و منابع طبیعی و جنگل ها ولی همچنان شاهد افزایش ساخت و ساز و كاهش حجم اراضی ملی هستیم.
وی اظهار كرد: برخی از اقدامات صورت گرفته نظیر ساخت سوله و واحدهای تبدیلی در حاشیه روستاها مستند بر قوانین بودجه است و برای جلوگیری از آن باید ابتدا قوانین را اصلاح كرد و اینگونه طرح ها را به شهرك های صنعتی سوق داد.
رییس كمیسیون اصل 90 مجلس اضافه كرد: با وجود قوانینی برای تغییر كاربری اراضی كشاورزی و استقبال روستاییان برای ایجاد واحد تولیدی در كنار روستای محل سكونت ولی الزامی به رعایت آن نیست و نباید به هر فردی كه برای تغییر كاربری اقدام می كند مجوز ارائه كرد.
پورمختار گفت: دادن اجازه صدور مجوز به دهیاران زمینه برخی تخلفات را فراهم ساخته و علاقمندان به زمین خواری با سو استفاده از این موقعیت با نازلترین قیمت زمین را خریداری و تغییر كاربری می دهند.
وی گفت: سود آوری بالا برای زمین خواران و نیاز مبرم بخشداران و دهیاران به اعتبار برای تامین نیازها باعث سو استفاده زمین خواران شده به گونه ای كه 17 هكتار زمین در دماوند به مبلغ 30 میلیون ریال واگذار شده است.
وی گفت: برخی افراد سودجو ابتدا اقدام به دریافت موافقت نامه اصولی برای ایجاد منطقه ویژه گردشگری كرده و با نشان دادن این موافقت نامه به دهیاری و شهرداری ها كار عمرانی خود را آغاز می كنند در حالیكه دیگر نهادها نیز باید مجوز لازم را ارئه دهند.
وی شدت گرفتن روند ساخت و ساز، بهسازی و مقاوم سازی در روستا را مطلوب دانست ولی این روند را در تغییر فرهنگ روستاییان و بی رغبتی آنان به دامداری و نگهداری احشام و حتی تغییر زبان محلی موثر دانست.
* روستاها مدیر واحد ندارند
رییس كمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: تمامی دستگاه های خدمات رسان زیر نظر یك مدیریت واحد خدمات رسانی می كنند ولی روستاها مدیریت واحد ندارند.
به گزارش ایرنا 'امیر خجسته' روز پنجشنبه در بیست و دومین نشست ملی مدیریت دفاتر روستایی و شوراهای كشور افزود: 20 نهاد در روستاها خدمات رسانی می كنند ولی مدیریت واحدی ندارند.
وی اضافه كرد: توسعه و آبادانی روستاها و مدیریت واحد روستایی در طرح جامع دهیاری ها پیش بینی شده كه با تصویب آن از سوی مجلس شاهد رفع مشكلات كنونی خواهیم بود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با ذكر اینكه شوراهای شهر روستا پارلمان محلی هستند اظهار كرد: كار اصلی این پارلمان قانونگذاری با بهره گیری از خرد جمعی است.
وی تاكید كرد: شوراهای شهر و روستا حق دخالت در كارهای اجرایی را ندارند چون این روند منفی منجر به ایجاد اختلاف در بین اعضا شده به گونه ای كه شوراهای برخی استان ها لغو شده است.
دیگر نماینده همدان و فامنین در خانه ملت نیز گفت: نبود متولی مشخص از بزرگترین مشكلات روستاها است بر همین مبنا طرحی با عنوان هماهنگی توسعه امور روستایی تهیه شده است.
'ابراهیم كارخانه' افزود: فلسفه وجودی روستاها تامین بخشی از نیازهای كشور از این حوزه است در حالیكه هم اینك اقلام مورد نیاز روستاییان از شهر تامین می شود.
وی بیان كرد: در طراحی نقشه بنیاد مسكن به بحث دامداری در روستا توجه نشده است بر همین اساس باید در ساختار نظام اجرایی كشور باید تحول اساسی ایجاد كرد.
گردهمایی با حضور معاون امور دهیاری ها، مدیران كل و كارشناسان سازمان شهرداری های و دهیاری ها كشور از 12 شهریور به مدت دو روز در همدان برگزار شد.
7525/2624 / 1539
همدان - ایرنا - رییس كمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت تغییر كاربری اراضی ملی در حد فاجعه است