۲۴ شهریور ۱۳۹۳، ۱۳:۱۰
کد خبر: 81313060
T T
۰ نفر
معرفي منتخبان بخش نمايشنامه‌نويسي جشنواره عروسكي

تهران-ايرنا- هيات داوران متشكل از راضيه برومند، سعيد اسدي و اردشير صالح‌پور نمايشنامه‌هاي منتخب اين دوره از جشنواره را معرفي كردند.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا، هيات داوران اين دوره از جشنواره پس از بررسي 58 نمايشنامه رسيده به دبيرخانه، آثار زير را براي چاپ برگزيدند.

انتخاب اول: نمايشنامه 'پرده‌بازي كاش پام به ماه مي‌رسيد يا به گلاي شمعدوني' نوشته: مجيد بوربور

انتخاب دوم: به صورت مشترك دو نمايشنامه

الف): 'گاوچران‌هاي مفرغي' نوشته: سعيدرضا خوش‌شانس

ب): 'توبه‌ي ننه مبارك' نوشته عسل عصري‌ملكي

انتخاب سوم: نمايشنامه 'تغيير در موقعيت قوري' نوشته طليعه طريقي

همچنين، گروه داوران از نويسنده نمايشنامه 'ماهيگير و كنسرو لولو' آقاي مهدي رجبي تقدير به عمل مي‌آورد.

بر اساس اين خبر، بر اساس اعلام دبيرخانه، نمايشنامه‌هاي رتبه اول تا سوم در صورت امكان براي دبيرخانه جشنواره، به چاپ خواهند رسيد؛ با تأكيد بر اينكه چاپ نمايشنامه شامل اثر تقديري نمي‌شود.

راضيه برومند، اردشير صالح‌پور و سعيد اسدي به داوري نمايشنامه‌هاي رسيده به دبيرخانه پرداختند.



**دبير كل يونيما: بارها از ديدن توانمندي‌هاي نمايشگران عروسكي ايراني شگفت زده شدم

ژاك ترودو _ دبير كل انجمن نمايشگران جهاني (يونيما) _ همزمان با شروع جشنواره نمايش عروسكي، به هنرمندان و علاقه‌مندان، پيام داد.

در اين پيام آمده است: به همه علاقمندان هنر عروسكي پيشنهاد مي‌كنم براي يكبار هم كه شده در جشنواره بين‌المللي عروسكي تهران- مبارك شركت كنند. من اين افتخار را داشته‌ام كه به عنوان عضو هيأت داوران در اين جشنواره حضور داشته باشم و بارها از ديدن توانمندي‌هاي نمايشگران عروسكي ايراني شگفت زده شدم. تنوع نمايش‌هاي خارجي حاضر در جشنواره كه با رنگ و بوي مهمان نوازي ايراني تركيب شده است لذت‌بخش بود.

وي در اين پيام افزود: بدون شك در صورت حضور در اين جشنواره، حال و هواي اين جشنواره بي نظير شما را شگفت زده خواهد كرد. بيشتر نمايش هاي جشنواره در فضاهاي فرهنگي و براي طيف وسيعي از تماشاگران مشتاق در سنين مختلف اجرا مي شوند. نمايش هاي داخل سالن و فضاي باز كه بعضي از آنها از گونه سنتي نمايش عروسكي معروف ايرانيان، مبارك، اقتباس مي شوند.

وي در اين پيام آورده است حال و هواي اين جشنواره برخواسته از عملكرد صدها بازيگر، عروسك گردان و ديگر دست‌اندركاران جواني است كه زير نظر اساتيد مجرب، در يكي از سه دانشگاه اصلي هنر در تهران آموزش ديده اند. شما نيز همچون من پس از مشاهده حضور فعال زنان در همه زمينه هاي اين رشته اعم از كارگرداني، متحير و شگفت زده خواهيد شد و به جمع طرفداران اين جشنواره و پشتيبانان هنر عروسكي ايران خواهيد پيوست.



**كارگردان نمايش كدوزري: اميدوارم راه‌اندازي كارناوال‌هاي عروسكي در طول سال ادامه يابد

محمد اعلمي كه با نمايش «كدو زري» در جشنواره حضور دارد با اشاره به راه‌اندازي كارناوال عروسك در مراسم افتتاحيه، گفت: اميدواريم برگزاري كارناوال‌ها به صورت مستمر در تهران و ديگر شهرها برپا شود و منحصر به برگزاري جشنواره‌ها نباشد.

«محمد اعلمي» كه با نمايش «كدو زري» در جشنواره نمايش عروسكي حضور دارد؛ گفت: نمايشنامه «كدو زري» را گيتي مرتضوي و راضيه برومند نوشته‌اند و قرار است اين نمايش در روزهاي 27 و 28 شهريور ماه در تالار قشقايي روي صحنه برود.

وي در ادامه، اظهار داشت: در اين جشنواره، گروه‌هاي تئاتري و نمايشگران عروسكي كارشان را با حضور مردم و كودكان، شروع كردند و اين نشان مي‌دهد كه هنرمندان به حمايت معنوي مردم نياز دارند.

اين سازنده عروسك، تأكيد كرد: گروه‌هاي تئاتري نيازمند تماشاگران مردمي هستند و به همين دليل بايد بتوانند با آثاري كه ارائه مي‌كنند؛ با عموم مردم و كودكان ارتباط برقرار كنند.

يكي از عروسك‌گردانان شخصيت سنجد, همچنين يادآور شد: برگزاري كارناوال‌هاي نمايشي حركت بسيار خوبي بود و مي‌توان آن را علاوه بر تهران، در ديگر شهرها نيز برگزار كرد. اين حركت‌ها نبايد منوط به يك جشنواره و يا افتتاحيه فستيوال باشد. مي‌توان اين حركت را در طول سال ادامه داد تا مردم با تئاتر بيشتر آشنا شوند.

اعلمي با توجه به اينكه بايد نمايش‌هاي عروسكي را از سالن‌ها بيرزون كشيد؛ گفت: در جشنواره‌هاي اروپايي نيز از برگزاري كارناوال‌ها، حمايت‌هاي مردمي شكل مي‌گيرد و مردم با اين نوع جشنوار‌ه‌ها مشاركت دارند. در ايران نيز بايد از پتانسيل مردمي در اين گونه جشنواره‌ها استفاده كرد. به نظرم مي‌توان نمايش‌هاي عروسكي را از سالن‌ها بيرون آورد و در محيط‌هاي عمومي‌تر نيز اجرا كرد. همه مي‌دانيم كه همه كودكان و مردم به نمايش نياز دارند.

بر اساس اين خبر، محمد اعلمي نمايش «كدو زري» در دو سانس 18:30 و 20:30 در تالار قشقايي اجرا مي‌كند. طراح صحنه نمايش، علي اعلمي بوده و موسيقي نمايش به صورت زنده و توسط علي بي‌نياز، سياوش عظيمي اجرا مي‌شود. فروزان بهرام‌پور، محمد لقمانيان، سلمان فرخنده، علي اعتصامي‌فر، مينا رمضاني از بازي‌دهندگان عروسك‌ها هستند.

اعلمي درباره داستان اين نمايش نيز گفت: كدو زري افسانه ايراني است و درباره ماجراي زن و مردي هستند كه بچه‌دار نمي‌شوند و يك كدو را به فرزندي قبول مي‌كنند. نظير اين افسانه در كشورهاي ديگر نيز ديده مي‌شود.

وي ادامه داد: دختر كدو، سمبل معلوليت است كه به واسطه عشق و محبت و توانمندي‌هايي كه دارد به يك دختر زيبا تبديل مي‌دهد و اين نشان مي‌دهد كه با عشق مي‌توان به بهترين‌ها رسيد. در اجراي نمايش بازيگران ما نيز همراه عروسك‌ها در صحنه هستند و همديگر را همراهي مي‌كنند.

پانزدهمين جشنواره بين‌المللي نمايش عروسكي تهران –مبارك به دبيري مرضيه برومند از 29 شهريور ماه ادامه دارد.



**كاتالوگ(كتاب) جشنواره عروسكي با شيوه و شكل جديد

كاتالوگ(كتاب) پانزدهمين جشنواره بين‌المللي نمايش عروسكي، به شكل كارت پستال، براي معرفي آثار، منتشر شد.

از مشخصات ويژه اين كاتالوگ اين است كه براي اولين بار، اطلاعات هر نمايش شامل معرفي اثر، كارگردان و عكس نمايش، به شكل كارت پستال طراحي شده كه مجموع كارت‌ها، درون جعبه قرار گرفته است.

در هر كارت يك كد QR هم وجود دارد كه تماشاگر، با اسكن كردن اين كد، با موبايل متصل به اينترنت، مي‌تواند به سايت جشنواره متصل شده و اطلاعات تكميلي را در آنجا ببيند. منتخبي از عكس‌هاي حميد جبلي، برگزيدگان پوستر و برگزيدگان عكس هم در اين مجموعه وجود دارد.

علاقه‌مندان مي‌توانند بعد از ديدن نمايش‌ها پشت هر كارت ديدگاهشان را بنويسند و به عوامل اجرايي تحويل دهند تا به دست كارگردان نمايش برسد.

اطلاعات بيشتر بر روي سايت جشنواره، به نشاني www.tehranmobarak.com قرار دارد.

فراهنگ*3054*1569