'محمد حسين جلالي' روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تهيه چارچوب آماري براي آمارگيري هاي نمونه اي، توليد اطلاعات ساختاري قابل ارائه در سطوح جغرافياي خرد با قابليت ارائه در قالب طبقات با وسعت بهره برداري و همچنين فراهم كردن داده هايي كه به عنوان محك آمارهاي جاري كشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرد از مهمترين اهداف اجراي اين طرح است.
وي با بيان اينكه 460 نيروي ستادي و عملياتي سيستان و بلوچستان در اين طرح شركت دارند افزود: 255 نفر از اين تعداد نيروهاي سرشمار هستند كه با مراجعه به خانوارها اطلاعات لازم را كسب و ثبت مي كنند.
وي با بيان اينكه اطلاعات به دست آمده در اين طرح براي برنامه ريزي در بخش كشاورزي به عنوان يكي از بخش هاي مهم كشور در زمينه اقتصادي مورد استفاده قرار مي گيرد گفت: در اجراي اين طرح تمام واحدهاي كشاورزي كشور سرشماري و اطلاعات هريك از آنها به طور جداگانه ثبت مي شود.
قائم مقام طرح سرشماري كشاورزي سيستان و بلوچستان تصريح كرد: سرشماري عمومي كشاورزي نقش محوري و پايه اي در نظام ملي آمارهاي كشاورزي هر كشور ايفا مي كند.
جلالي با اشاره به اينكه مصاحبه ماموران آموزش ديده با بهره برداران كشاورزي از روش هاي اصلي جمع آوري آمار كشاورزي است افزود: به اين منظور خانوارها، بهره برداران كشاورزي، دامپروري ها، شركت هاي رسمي و موسسه هاي عمومي داراي فعاليت كشاورزي با فهرست برداري از اماكن و اظهارات معتمدان و مطلعان محلي مورد شناسايي قرار مي گيرند سپس براي هر بهره بردار پرسشنامه هاي مربوطه از طريق پرسش و پاسخ تكميل و اطلاعات جمع آوري شده در قالب گزارشات آماري در اختيار برنامه ريزان، مديران جامعه و پژوهشگران و علاقه مندان قرار مي گيرد.
مدير كل دفتر آمار و اطلاعات استانداري سيستان و بلوچستان با بيان اينكه نخستين آزمايش سرشماري عمومي كشاورزي در سال 1391 انجام شد گفت: دومين آزمايش سرشماري نيز در سطح كشور در سال 92 اجرا شد كه در اين طرح يك دهستان منتخب از هر استان و پنج نقطه شهري مد نظر بود كه دهستان آشار از توابع شهرستان مهرستان و شهرستان زابل از مناطق نمونه آزمايشي سال 1392 اين استان بود.
وي خاطر نشان كرد: براي نخستين بار اجراي سرشماري كشاورزي با استفاده از رايانه قابل حمل ( تبلت ) و بدون استفاده از كاغذ انجام مي شود.
وي با بيان اينكه استفاده از تبلت به جاي پرسشنامه كاغذي به عنوان يك نو آوري مهم محسوب مي شود افزود: با استفاده از اين فناوري دقت اطلاعات جمع آوري شده افزايش و زمان انتشار نتايج نيز كاهش مي يابد.
وي با توجه به اهميت اين طرح از مردم سيستان و بلوچستان خواست اطلاعات را به صورت دقيق و صحيح در اختيار ماموران سرشمار قرار دهند تا مراجع تصميم گيري و سياست گذار كشور بتوانند با اطلاعات صحيح برنامه ريزي دقيق در اين زمينه داشته باشند. ك/3
7312 / 653
زاهدان - ايرنا- مدير كل دفتر آمار و اطلاعات استانداري سيستان و بلوچستان گفت: طرح سرشماري عمومي كشاورزي سال 93 از امروز پنجم مهرماه همزمان با سراسر كشور در استان آغاز شد و تا 18 آبان ادامه دارد.