به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا حجتالاسلام سید جواد موسوی هوایی روز دوشنبه در نشست خبری با رسانهها افزود: سایر شهرستانهای دیگر نیز با محوریت این پنج استان در این رویداد بزرگ معنوی شركت خواهند كرد.
وی اظهار كرد این اجلاس روزهای چهارم و پنجم دی ماه امسال در خوزستان آغاز می شود.
مسئول كمیته علمی و پژوهشی بیستوسومین اجلاس سراسری نماز به شعار سال جاری كه از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی تعیین شده اشاره كرد و گفت: این اجلاس نیز با عنوان «نماز و تعالی فرهنگی» برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام موسوی هوایی توسعه و ترویج فرهنگ نماز و نقش ارزنده آن در زندگی آحاد جامعه را از جمله مهمترین اهداف این اجلاس برشمرد.
به گفته وی، در راستای بهرهمندی از نظرات اندیشمندان ، اساتید و كارشناسان و همچنین نشر فرهنگ متعالی نماز و تجلیل از آثار و مقالات برتر در این عرصه، كمیته امداد اقدام به فراخوان مقاله كرد.
وی افزود: در این فراخوان از تمامی پژوهشگران ، فرهیختگان ، صاحبنظران و علاقهمندان دعوت شده كه آثار و مقالات خویش را به دبیرخانه اجلاس سراسری نماز ارسال كنند.
معاون سازمان تبیلغات اسلامی با اشاره به این كه این اجلاس در 6 سرفصل اصلی فراخوان داده ، مفهوم شناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز ، مبانی و اصول تعالی فرهنگی در پرتو نماز ، سیاستها و راهكارهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز ، شاخصها و نمادهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز ، آثار و دستاوردهای تعالی فرهنگی در پرتو نماز و موانع و آسیبشناسی تعالی فرهنگی در پرتو نماز را از محورهای این اجلاس برشمرد.
به گفته وی، هر یك از این محورها زیرشاخههای خود را دارد كه در فراخوان ارائه شده در سایتی كه بعدا معرفی میشود قابل مشاهده خواهد بود.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در این دوره اجلاس سراسری نماز بخش علمی - پژوهشی اجلاس به سازمان تبلیغات واگذار شده و ما نیز تمامی تلاش خود را انجام خواهیم داد تا بتوانیم این اجلاس را متفاوت با اجلاسهای دیگر برگزار كنیم.
به گفته مسئول كمیته علمی و پژوهشی این دوره اجلاس سراسری نماز با توجه به محورها و زیر شاخه های موضوعات تعیین شده در فراخوان ارسال مقالات و آثار به دبیرخانه اجلاس شرایطی نیز برای آنها تعیین شده است.
موسوی هوایی جدید بودن محتوای مقالات و متناسب با موضوع اجلاس و محورهای فراخوان، كامل مشخصات صاحب اثر در سایت، دارا بودن ساختار پژوهشی مقاله و اثر، داشتن چكیده، كلید واژه، تعیین روش پژوهش و ذكر ماخذ، حداكثر 15 صفحه بودن آثار را از جمله شرایط پذیرش مقالات برشمرد.
وی تاكید كرد :علاقه مندان برای شركت در این فراخوان باید مقالات و آثار خود را حتما از طریق سایت www.ejlasnamaz.irارسال كنند.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی آخرین مهلت ارسال مقالات را 30 آبان ماه و زمان اعلام نتایج را 20 آذر 93 اعلام كرد.
موسوی هوایی خاطرنشان كرد:به صاحبان مقالات برتر و برگزیده علاوه بر در نظر گرفتن لوح سپاس هدایای ارزنده ای نیز اهدا خواهد شد.
وی افزود: ضمنا مقالات منتخب در كتاب مجموعه مقالات برگزیده بیست و سومین اجلاس سراسری نماز چاپ و منتشر خواهد شد.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت نماز اشاره كرد و گفت: بدون شك گسترش نماز تمدن الهی را پایهریزی میكند.
به گفته حجت الاسلام موسوی هوایی گفت: انسان برای معبودیت خلق شده و تمامی اولیا و انبیای الهی به دنبال این بودند كه انسان را از گرایشات حیوانی خارج كرده و به سمت تعالی انسانی و الهی سوق دهند.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان كرد كه در منطق قرآن كریم نیز بر مبارزه با طاغوت به عنوان یكی از موانع رسیدن به تعالی انسانی تاكید شده است.
به گفته وی همه ابزارها در دین برای این است كه انسانها خدا را بپرستند و از طاغوت پرهیز كنند؛ پس تمام رسالت انبیا و پیامبران را عبودیت خدا می داند كه این امر ارتباط نزدیكی با نماز دارد.
موسوی هوایی افزود: در این مسیر انسان اگر بخواهد گام بردارد باید عبودیت خود را آن گونه كه خدا گفته نشان دهد در دین تشخیص درستی برخی از امور به عقل انسان واگذار شده اما در مسایلی مانند نماز، روزه، حج، جهاد و غیره همواره تاكید شده است.
مسئول كمیته علمی و پژوهشی بیست و سومین اجلاس سراسری نماز تصریح كرد : باید توجه داشت كه نماز زیرمجموعه عبودیت و عبد خدا بودن است و اگر میخواهیم فرهنگ نماز گسترش یابد انسان باید خودش را فراموش كرده و در تمام مراحل زندگی خود اعم از اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و غیره خدا را مدنظر قرار دهد.
موسوی هوایی با بیان اینكه ائمه اطهار (ع) همواره به مسئله نماز اهمیت ویژه قائل بوده اند، تاكید كرد: علت اهمیت نیز این است كه گسترش نماز تمدن الهی را پایهریزی میكند.
وی اضافه كرد امروزه ما در یك پیچ تاریخی قرار داریم و با وجود ادعاهای رسانههای غربی مبنی بر مادیگرایی انسانها، گردش انسانها به سوی معنویت است؛ بنابراین یك خیزش معنوی امروزه در میان انسانها دیده میشود.
وی با اشاره به اینكه نظام جمهوری اسلامی ایران به سمت تشكیل تمدن نوین اسلامی در حركت است، افزود: در این راه اگر میخواهیم موفق شویم باید به امر الهی كه اهتمام به عبودیت و نماز است ارج نهیم.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی گزارشی از دورههای مختلف اجلاس نماز ارایه كرد و گفت: تاكنون 22 اجلاس سراسری نماز برگزار شده كه در بیشتر آنها رهبر معظم انقلاب و امام خمینی (ره) پیام دادهاند.
'امسال نیز در آستانه برگزاری بیست و سومین اجلاس هستیم كه موضوع اصلی آن با توجه به نامگذاری سال اقتصاد و فرهنگ از سوی حجتالاسلام خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی 'نماز و تعالی فرهنگی' پیشنهاد داده شده است.'
وی با بیان اینكه سازمان تبلیغات اسلامی اهداف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را دنبال میكند گفت: در برگزاری این دوره از اجلاس نماز مسوولیت كمیته علمی برعهده سازمان تبلیغات است.
موسوی هوایی همچنین با اشاره به فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی درباره موضوع نماز گفت: این سازمان در ساحتهای مختلف به موضوع نماز توجه داشته است در بخش آموزشهای تخصصی با مدنظر قرار دادن مخاطبان خاص مانند روحانیون مستقر، ائمه جماعات، مبلغان، روسای تشكلهای دینی، روسای هیئات مذهبی، مسئولان انجمنهای اسلامی، مداحان و معلمان دینی در جهت گسترش فرهنگ نماز حركت كرده است.
وی اضافه كرد: در بحث گفتمان و اندیشه جوان نیز سازمان تبلیغات رویكرد عبودیت و معنویت را مورد توجه قرار داده و با بازخوانی اندیشههای امام و رهبری در مراكز مذهبی با قرار دادن یك استاد به سوالات جوانان در این باره پاسخ میدهد.
موسوی هوایی درباره انجام سلسله پژوهشهایی درباره سنجش سطح دینداری در كشور گفت: از سال 55 تا سال 90 پژوهشهای متعددی دراین باره انجام شده و براساس آن اعلام شده كه بیش از 83 درصد از مردم نمازخوان هستند و 99 درصد نیز به نماز معتقدند.
فراهنگ (3) ** 1355 ** د . الف** 1569
تهران - ایرنا - معاون پژوهش و آموزش سازمان تبلیغات اسلامی از برگزاری بیستوسومین اجلاس سراسری نماز در دیماه 93 در خوزستان خبر داد و گفت: این اجلاس با محوریت خوزستان در شش منطقه كشور شامل استانهای تهران، كردستان، هرمزگان، مازندران، فارس و اردبیل برگزار می شود.