۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۳:۳۳
کد خبر: 81366981
T T
۰ نفر
سيدعلي اقبالي دوگاهه،  شهيدي كه صدام به خونش تشنه بود

تهران-ايرنا- سرلشكر خلبان سيدعلي اقبالي دوگاهه از شهيداني بود كه صدام به خون وي تشنه بود به گونه اي كه دستور داد با بي رحمانه ترين وضعيت به شهادت برسد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از از سازمان حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس ارتش جمهوري اسلامي، سرلشكر خلبان سيدعلي اقبالي دوگاهه از جوان‌ترين استادان خلبان شكاري در عمليات ۱۴۰ فروندي بود و در آغاز جنگ، ليدر دسته پروازي چهار فروندي به شمار مي‌رفت.

وي هفتم مهرماه ۱۳۲۸ در محله دوگاهه پايين‌ بازار رودبار در خانواده‌اي مذهبي و متدين به دنيا آمد. وي پس از گذراندن دوران كودكي براي ادامه تحصيل به تهران رفت و در دبيرستان اميركبير به ادامه تحصيل پرداخت و توانست از اين دبيرستان مدرك تحصيلي ديپلم را اخذ كند.

اقبالي دوگاهه در ۱4 آذرماه ۱۳۴۶ به استخدام نيروي هوايي درآمد و پس از طي آموزش‌هاي نظامي و موفقيت در آزمون‌هاي زبان انگليسي، مهارت‌هاي فني و تخصصي، انجام دوره‌هاي پرواز و پرواز مقدماتي با هواپيماي پاپ و اف-۳۳ در دانشكده پرواز در ۲۵ مرداد ۱۳۴۷ براي تكميل دوره خلباني و پرواز با هواپيماهاي پيشرفته جت شكاري تي 41، تي 37 و تي 38 به همراه دو نفر از دانشجويان به پايگاه هوايي ويليامز شهر فنيكس ايالت آريزوناي آمريكا اعزام شد.

وي پس از بازگشت از اين دوره آموزشي در چهاردهم بهمن ۱۳۴۸ به عنوان افسر خلبان شكاري تاكتيكي فعاليت خود را آغاز كرد.

اقبالي‌ دوگاهه در يكم آبان‌ ماه ۱۳۵۹ زماني كه ليدر يك دسته دو فروندي هواپيماي اف-۵ را به عهده داشت، در يك ماموريت برون‌مرزي با هدف بمباران يكي از سايت‌هاي راداري موصل به همراه همرزم خلبانش از زمين برخاست و پس از رسيدن به منطقه و مشاهده ‌نكردن هدف بلافاصله به سمت هدف ثانويه كه پادگان العقره در حوالي پايگاه هوايي كركوك عراق و ايران بود، تغيير مسير داد و در ساعت تعيين شده روي هدف ظاهر شد اما در پايان اين عمليات موفقيت‌آميز، رادار راهبردي دشمن پرنده آهنين شهيد اقبالي را نشانه رفت و هواپيماي وي به شدت مورد اصابت موشك قرار گرفت.

پرنده زخمي كه خلبان جوان آن را به زحمت به ۳۰ كيلومتري شرق موصل نزديك مرز ايران رسانده بود، سقوط و اقبالي دوگاهه با چتر نجات هواپيما را ترك كرد و به اسارت دشمن بعثي درآمد.

خلبان جوان و دلير ايران‌ زمين پيشتر تلمبه‌ خانه‌ها و نيروگاه‌ هاي برق عراق را از كار انداخته بود و طرح ‌هاي عملياتي وي موجب شده بود تا صادرات ۳۵۰ ميليون تني نفت عراق به صفر برسد.

به همين دليل صدام جنايتكار به خون اين شهيد تشنه بود و دستور داد پس از دستگيري اقبالي بدنش را دو نيمه كردند و نيمي از پيكر مطهرش در نينوا و نيمي ديگر در موصل عراق مدفون شد.

شهيد اقبالي دوگاهه توسط عناصر مزدور رژيم بعث عراق با بي ‌رحمانه ‌ترين وضعيت به شهادت رسيد. اين جنايت به حدي وحشيانه بود كه رژيم بعثي در تلاشي بي‌ شرمانه براي سرپوش گذاشتن بر اين جنايت هولناك، تا سال ‌ها از اعلام سرنوشت آن شهيد مظلوم خودداري مي‌ كرد و سال ها هيچ‌گونه اطلاعي از سرنوشت وي موجود نبود تا اينكه در خرداد سال ۱۳۷۰ طبق گزارش ‌هاي موجود عملياتي، اطلاعاتي و نامه ارسالي كميته بين‌المللي صليب سرخ جهاني مبني بر شهادت وي و اظهارات ديگر اسراي آزاد شده و خلبانان اسير عراقي، شهادت خلبان علي اقبالي دوگاهه محرز شد.

دشمن بعثي عراق بخشي از پيكر مطهر شهيد اقبالي دوگاهه را در گورستان محافظيه نينوا و بخش ديگر را در قبرستان زبير شهر موصل به خاك سپرده بود كه با پيگيري كميته جستجوي اسرا و مفقودين و كميته بين‌المللي صليب سرخ جهاني به همراه ديگر خلبانان شهيد نيروي هوايي در پنجم مرداد سال ۸۱ پس از ۲۲ سال دوري از وطن در بين حزن و اندوه ياران و همرزمان به ميهن اسلامي بازگشت و در بهشت زهراي تهران كنار ديگر همرزمان شهيدش آرام گرفت.

اجتمام(1)9105** 1418