به گزارش ايرنا، استر لاروچ (ESTHER LAROCHE) رييس دفتر منطقه اي سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي ملل متحد (يونسكو) در ايران و گن تانگ (GEN TANG ) ارزياب سازمان بين المللي بناها و محوطه هاي تاريخي (ايكوموس) در سفر دو روزه به شهر باستاني شوش از باغ موزه و محوطه باستاني ديدن كردند.
فرماندار شوش در نشستي با اين كارشناسان با بيان اين كه مردم شوش علاقه مند به نگهداري و حفاظت از ميراث فرهنگي ايران باستان هستند، گفت: بايد تلاش كرد تا زمينه مشاركت هر چه بهتر مردم منطقه در حفاظت از آثار باستاني فراهم شود.
وي علاقه مندي و وظيفه ملي نسبت به حفظ ميراث چند هزار ساله ايران در كنار وظيفه قانوني را مهم و ضروري دانست و افزود: در فرهنگ مردم ايران حفاظت از ميراث فرهنگي همواره مورد توجه بوده زيرا اين ميراث فرهنگي شناسنامه هويت ملي ايرانيان است.
فرماندار شهرستان شوش بيان داشت: توجه دولت نسبت به ميراث فرهنگي نشان از اهميتي است كه مردم ايران به ميراث فرهنگي داشته ضمن اين كه در راستاي تقويت صنعت گردشگري داخلي و خارجي اعتبارات خوبي تخصيص يافته است.
نجاتي گفت: شهر شوش با قدمت هفت هزار ساله و وجود اثر جهاني زيگورات چغازنبيل و جاده ترانزيتي تهران، اهواز، دسترسي به راه آهن باعث شده هر ساله ده ها هزار گردشگر خارجي و ميليون ها گردشگر داخلي يه شوش سفر كرده و از آثار تاريخي و فرهنگي اين شهرستان ديدن كنند.
فرماندار شوش گفت: با توجه به علاقه مندي مردم اين شهرستان به حفظ و نگهداري ميراث فرهنگي سازمان هاي مردم نهاد (NGO) و دوستداران ميراث فرهنگي در كنار مسوولان انجام وظيفه مي كنند.
وي همچنين به تشريح اقدامات صورت گرفته براي ساماندهي محوطه باستاني شوش پرداخت و گفت: زيباسازي، رنگ آميزي، حذف طبقات اضافه ساختمان هاي مجاور آثار باستاني، جمع آوري نخاله از محوطه تاريخي، تامين روشنايي، جمع آوري تابلوهاي اضافه و ساماندهي ميادين و پياده روسازي از جمله اقدامات صورت گرفته بوده است.
وي در پاسخ به سووال ارزياب يونسكو مبني بر اين كه ممكن است با ثبت جهاني محوطه باستاني شوش درآمدي حاصل نشود، گفت: تلاش ايران براي ثبت جهاني محوطه باستاني شوش با هدف تقويت صلح، برادري و نوعدوستي در جهان صورت مي گيرد.
محمدحسن طالبيان معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور
نيز در اين نشست گفت: كارشناسان يونسكو به عنوان بازرس و ارزياب به شوش سفر كرده اند و پس از بازديد كارشناسي، نتيجه را در قالب يك گزارش به كميته هاي مربوطه ارايه مي كنند.
وي افزود: مجموع گزارش هاي كارشناسي جمع آوري شده از محوطه باستاني شوش در ارديبهشت ماه سال آينده ارايه شده و سپس در كميته جهاني ميراث كه بيش از 21 كشور در آن عضويت دارند، بررسي مي شود.
وي اظهار داشت: اين گزارش ها در تيرماه سال آينده در جلسه كميته جهاني ثبت محوطه هاي باستاني طرح و در نهايت در خصوص ثبت جهاني اين اثر باستاني تصميم گيري خواهد شد.
بازرسان سازمان يونسكو در سفر دو روزه به شهر باستاني شوش در شمال استان خوزستان از باغ موزه، قلعه شوش، شهرشاهي، شهر پانزدهم، شهرصنعتگران، كاخ آپادانا و بقعه حضرت دانيال نبي (ع) ديدن كرده و با كاشت نهال در محوطه باغ موزه شوش به سفر خود پايان دادند.
بازديد كارشناسان و ارزيابان سازمان يونسكو از محوطه باستاني شوش مقدمه اي براي ثبت جهاني اين اثر باستاني به شمار مي رود؛ شهر شوش نامزد ايران براي ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسكو در سال 2015 است.
پيش از اين زيگورات چغازنبيل در شوش و سازه هاي آبي شوشتر از استان خوزستان در فهرست آثار جهاني در يونسكو به ثبت رسيده اند.
در محوطه باستاني 400 هكتاري شوش آثار باستاني از دوره هاي مختلف تاريخ وجود دارد.
شوش يكي از معروف ترين شهرهاي تاريخي و كهن است كه زماني پايتخت حكومت ايلام و پايتخت زمستاني پادشاهي هخامنشي بود.
شوش با برخورداري از آثار باستاني منحصر به فرد و اثر جهاني چغازنبيل در هفت تپه در تمام ايام سال پذيراي جهانگردان خارجي از سراسر جهان است.
7280/648/ 2025
كارشناسان يونسكو محوطه هاي باستاني شوش را مورد ارزيابي قرار دادند
۱۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۱:۵۱
کد خبر:
81376834
دزفول - ايرنا - دو نفر از كارشناسان يونسكو براي بررسي محوطه باستاني شوش به منظور ثبت در فهرست ميراث جهاني به شمال خوزستان سفر كرده اند، آثار به جاي مانده از اين شهر هفت هزار ساله را مورد بازديد و ارزيابي قرار دادند.