۲۱ آبان ۱۳۹۳، ۱۳:۵۱
کد خبر: 81383775
T T
۰ نفر
قائم مقام وزیر صنعت: تجارت خارجی كشور نیازمند تعامل با جهان خارج است

سنندج - ایرنا - قایم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت و توسعه بازرگانی داخلی گفت: امروز تجارت خارجی كشور نیازمند تعامل سازنده با جهان خارج است.

به گزارش ایرنا، مجتبی خسرو تاج روز چهارشنبه در گردهمایی سراسری دو روزه مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت كشور در سنندج، افزود: اگر می خواهیم نسبت به حجم تولید و رقابتی بودن مسیر، بازار خودمان را وسیع تر كنیم باید تعامل و ارتباط خوبی با دنیای خارج داشته باشیم.

وی گفت: باید با توسعه پیوندهای منطقه ای بتوانیم زمینه افزایش مصرف و تولید را برای كشور فراهم كنیم و این مساله یكی از سیاست های وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت و توسعه بازرگانی داخلی، اظهار كرد: باید فضای تعاملات ما با دنیا بیشتر شود و اگر نگاه به تولید و تجارت اینگونه باشد می توانیم اصولی تر و زیربنایی تر در بخش تولید وارد شویم و این نگاه امروز در دستور كاری ما است.

وی گفت: امروز تحلیل فضای رقابتی برای هر بحثی نیازمند شناسایی ظرفیت ها و نقاط ضعف و قوت ها است و باید همه مسوولان در سراسر استان ها بر ویژگی و مشخصات منطقه ای متمركز شوند.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت و توسعه بازرگانی داخلی با بیان اینكه تحلیل فضای رقابتی باید با آگاهی و دقت كافی انجام شود، افزود: بخش بازرگانی امروز برای خروج از ركود و رونق اقتصادی نقش اساسی ایفا می كند.

خسروتاج بیان كرد: آمار شش ماهه سال جاری نشان می دهد صادارات غیر نفتی با واردات هماهنگ می شود و با این حساب به رشد متوازن خواهیم رسید.

وی افزود: در سال جاری حجم صادرات غیر نفتی ما 23 میلیارد دلار بوده و در مقابل حجم واردات نیز 26 میلیارد دلار بوده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت و توسعه بازرگانی ادامه داد: بخش بازرگانی داخلی در راستای شفاف سازی و روان سازی نظام توزیع، حركاتی را شروع كرده و در این راستا نشست هایی با واحدها و تشكل های صنفی برگزار كرده ایم.

وی بیان كرد: در بخش بازرگانی لازم است اهداف كلان و چشم اندازها مشخص شود و در بخش داخلی نیز برنامه ریزی لازم داشته باشیم.

به گفته خسرو تاج، هدف گذاری كلی، تعریف چشم انداز، سیاست گذاری كلی و مشاركت تشكل ها بستر توسعه و پیشرفت را فراهم خواهد كرد.

وی افزود: در بسیاری از كالاهای اساسی كنترل بازار و ذخیره سازی به خوبی انجام می شود و یكی از موضوعات اساسی انجام شده نیز تنظیم بازار كالاهای اساسی بوده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت و توسعه بازرگانی داخلی با اشاره به فعالیت سه میلیون واحد صنعتی در سطح كشور، اظهار كرد: حجم گسترده این واحدها موجب شده است هزینه مبادله كالا در كشور بالا برود.

وی همچنین به بحث قاچاق كالا اشاره كرد و افزود: بالا بودن سود عوارض گمركی، حجم بالای بیكاری در مناطق مرزی و شرایط نامناسب استان های مرزی از جمله عوامل اصلی و مهم تشدید قاچاق كالا به شمار می رود و این مهم نیازمند تدابیر اساسی است.

به گفته خسرو تاج آمار و گزارش هایی در زمینه دلایل قاچاق كالا از 18 استان كشور دریافت كرده ایم كه بیشتر قاچاق ها مربوط به لوازم آرایشی، البسه و كفش، دخانیات، لوازم خانگی، تجهیزات پزشكی بوده و لازم است با ریشه یابی، برای حل این معضل گام هایی اساسی برداشته شود.

591/7348/533
۰ نفر