دكتر 'مایكل تیرن' نماینده سازمان جهانی بهداشت در پاكستان روز جمعه ضمن اعلام این خبر، گزارش برخی رسانه های پاكستان را مبنی بر این كه این سازمان تمام فعالیت هایش در پاكستان را تعلیق كرده است، تكذیب و تاكید كرد كه فعالیت این سازمان در پاكستان متوقف نشده است.
مایكل تیرن به جزئیات تصمیم این سازمان بین المللی درخصوص محدود كردن فعالیت هایش در پاكستان توضیح بیشتری نداده است اما به نظر می رسد با توجه به تشدید حملات تروریستی به گروه های واكسیناسیون فلج اطفال در پاكستان، این بخش از فعالیت های سازمان جهانی بهداشت در این كشور جنوب آسیا محدود شود كه در این صورت، عواقب ناگواری برای جامعه پاكستان به دنبال خواهد داشت.
از ابتدای سال جاری تا كنون بیش از 200 مورد ابتلا به بیماری فلج اطفال در پاكستان ثبت شده است و این رقم در طول حدود 20 سال گذشته، بی سابقه است.
تصمیم اخیر سازمان جهانی بهداشت برای محدود كردن فعالیت هایش در پاكستان به دنبال تشدید حملات تروریستی به تیم های واكسیناسیون فلج اطفال در نقاط مختلف این شكور به ویژه در ایالت بلوچستان اتخاذ شد.
روز چهارشنبه گذشته در حمله گروهی از افراد مسلح به خودروی یك تیم واكسیناسیون فلج اطفال در نزدیكی شهر كویته مركز ایالت بلوچستان، دست كم چهار نفر از اعضای این تیم از جمله سه زن كشته شدند.
گروهك تروریستی موسوم به جندالله حمله به این تیم واكسیناسیون را برعهده گرفته است.
طی ماه های اخیر چندین مورد حملات تروریستی به تیم های واكسیناسیون فلج اطفال در پاكستان رخ داده است و تعداد زیادی از اعضای این تیم ها كشته شده اند.
به استناد گزارش های سازمان جهانی بهداشت، فقط سه كشور پاكستان، افغانستان و نیجریه هستند كه بیماری فلج اطفال هنوز در آنها شایع است و این بیماری تقریبا در تمام دیگر كشورهای جهان ریشه كن شده است.
علاوه بر ضعف اقتصادی، ضعف مدیریتی و حملات تروریستی به مراكز و گروه های واكسیناسیون، فقر فرهنگی مردم پاكستان نیز به مانعی بزرگ بر سر راه تلاش ها برای ریشه كن ساختن این بیماری در این كشور تبدیل شده است.
همكاری نكردن بسیاری از خانواده ها موجب شده تا آینده چندان روشنی برای این طرح قابل پیش بینی نباشد.
فقر فرهنگی و گاهی تعصبات افراطی به ویژه در مناطق روستایی موجب شده تا برخی خانواده ها تمایلی به واكسینه كردن فرزندانشان در برابر ویروس فلج اطفال نداشته باشند.
آساق*1**1723
اسلام آباد - ایرنا - سازمان جهانی بهداشت اعلام كرد به دلیل نبود امنیت در پاكستان و مورد حمله قرار گرفتن ماموران این نهاد بین المللی در این كشور، فعالیت هایش در پاكستان را محدود كرده است.