۲۵ آذر ۱۳۹۳، ۱۹:۲۶
کد خبر: 81428957
T T
۰ نفر
مشاركت جامعه دانشگاهي و حوزوي در پيوست نگاري فرهنگي ضروري  است

قزوين-ايرنا- رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، بر لزوم وجود مولفه هاي فرهنگي در تمام شئون جامعه تاكيد كرد و گفت: پيوست نگاري فرهنگي يك كار جمعي است كه بايد با مشاركت نخبگان حوزوي و دانشگاهي در كنار مديران اجرايي انجام شود.

به گزارش ايرنا 'حسن بنيانيان' روز سه شنبه در كارگاه پيوست نگاري فرهنگي در حوزه معماري و شهرسازي كه توسط دانشگاه پيام نور قزوين برگزار شد، افزود: براساس تعريف مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، فرهنگ نظام واره اي از باورها و مفروضات اساسي، ارزش ها، آداب و الگوهاي رفتاري ريشه دار و ديرپا و نمادها و موضوعات است كه ادراكات و رفتار و مناسبات جامعه را جهت و شكل مي دهد و آن را هدايت مي كند.

وي اضافه كرد: در تعاريف مختلف از فرهنگ، آن را مانند كوه يخي مي دانند كه تنها يك قسمت آن بيرون است و تمام افراد با ديدن آن، احساس درك و شناخت فرهنگ را دارند و از بخش اصلي آن كم اطلاع هستند.

بنيانيان ادامه داد: براي ساختن تمدن اسلامي بايد با جهان بيني اسلامي، اعتقادات و باورها، هنجارها و ارزش ها را بر اساس آن شكل دهيم و در تمام روابط اعم از خانوادگي، اقتصادي و سياسي خود سازماندهي و الگوسازي كنيم.

وي افزود: در موضوع پيوست نگاري فرهنگي اولين گام بايد جلوگيري از اثرات تخريبي فعاليت هاي جاري در جامعه بر بخش فرهنگ و همچنين گام دوم در اين زمينه، حاكم كردن فرهنگ بر تمام ابعاد جامعه است.

رييس پيوست نگاري فرهنگي در دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: پيوست فرهنگي در نظام اسلامي بايد ريشه در معارف غني اسلام داشته باشد و در عين حال نسبت به دستاوردهاي علمي ساير جوامع نيز بي تفاوت نباشد.

بنيانيان خاطرنشان كرد: مقام معظم رهبري فرهنگ را مانند روحي در كالبد تمام فعاليت هاي گوناگون كلان كشوري و سياست و اقتصاد را در ذيل و حاشيه آن مي دانند.

وي با اشاره به بند هشتم مباني و اصول نقشه مهندسي فرهنگي گفت: بر اساس اين بند، هر فرد حقيقي و حقوقي به تناسب جايگاه اجتماعي و توانمندي‌هاي خود، در تغييرات و تحولات فرهنگي تاثيرگذار است.

بنيانيان نقش روحانيت مترقي را در اين زمينه پيشتاز دانست و گفت: اين نظام مديريت فرهنگي جامعه است كه ارزشها را به دل جامعه بايد بياورد.

وي افزود: بر اين اساس بايد بتوانيم در طول زمان و با افزايش عمر نظام اسلامي توسعه و رفاه اقتصادي، گسترش عدالت در تمام عرصه ها و اجراي احكام و رشد اخلاق معنويات را حاكم كنيم.

بنيانيان خاطرنشان كرد: براي تكان اساسي در فضاي كلي كشور بايد اقداماتي در سطوح سازماني و مديريتي جامعه و همچنين اصلاح و هدايت تحولات فرهنگ عمومي جامعه صورت گيرد كه با يكديگر در ارتباط هستند.

وي مردم سالاري را در شرايطي سازنده دانست كه فرهنگ عمومي جامعه ارتقا يافته باشد و افزود: به منظور تحقق اين هدف، ايجاد بينش و گرايش مورد نظر در بين مديران، آموزش و دادن مهارت لازم براي ايجاد تغييرات در محيط خود، اعمال اصلاحات در قوانين سازماندهي امور كه با همديگر در تعامل دوطرفه هستند، لازم است و با تحقق آن بستر فرهنگي مناسب براي تحولات مورد نظر در افكار عمومي رخ خواهد داد.

رييس پيوست نگاري فرهنگي در دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: در بسياري از تصميمات و رفتارها از مشوق هاي مختلف اجتماعي، سياسي و اقتصادي و ترس از مجازات، قانون استفاده مي شود اما بجاي اينها مي توان با رفتارسازي آگاهانه و ايجاد باورهاي ارزشي اقدام كرد كه در اين ميان نقش دانشگاه ها و اساتيد در كار فرهنگي آگاهانه برجسته است.

رييس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: داشتن رويكرد فرهنگي براي مديران و كارشناساني كه مي خواهند در سازندگي ايران نقش سازنده داشته باشند لازم است، اما براي معماران و شهرسازان واجب است بنابراين بايد اين باور را به دانشجويان خود انتقال دهند.

كارگاه يك روزه پيوست نگاري فرهنگي با حضور اساتيد گروه معماري و شهرسازي دانشگاه هاي پيام نور سراسر كشور به ميزباني قزوين عصر امروز به اتمام رسيد.

7388/ 614