۲۶ آذر ۱۳۹۳، ۹:۴۶
کد خبر: 81429453
T T
۰ نفر

زیبایی به بهای نابودی

۲۶ آذر ۱۳۹۳، ۹:۴۶
کد خبر: 81429453
زیبایی به بهای نابودی

تهران - ایرنا - روزنامه آرمان نوشت :از پیدایش جراحی پلاستیك در ایران و تاسیس این رشته در دانشگاه تهران بیش از نیم قرن می‌گذرد. البته در سال‌های ابتدایی و حتی تا 10 سال پیش هم جراحی پلاستیك در كشور بیشتر برای درمان بیمارانی كه دچار مشكلاتی بودند یا در حوادث دچار مشكل می‌شدند مورد استفاده قرار می‌گرفت

«متاسفانه عنوان پزشك عمومی در تابلوهای پزشكان قید نمی‌شود و این مساله برای مردم مشكل‌ساز شده است. زیرا مردم باید بدانند پزشك عمومی، تخصص پوست و مو ندارد. درحالی كه در تابلوی پزشك عمومی، عناوین پوست و مو و... درج می‌شود». روز گذشته عضو هیات‌مدیره انجمن متخصصین پوست، مو و زیبایی ایران درحالی این اظهارنظرها را انجام داده است كه اعمال زیبایی و مراجعه به پزشكان پوست و مو در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش آرمان، براساس آمارها میزان مراجعه افراد به متخصصان زیبایی تا 80 درصد طی سال‌های اخیر افزایش یافت. میزان بالای تقاضا برای این امر منجر به تخلفات و شكایات زیادی شده است زیرا، از یك سو با توجه به تقاضای بالا و پول‌سازبودن این رشته پاره‌ای از پزشكان عمومی یا متخصص زنان و زایمان اقدام به مداوای بیماران در مطب‌های خود كردند و از سوی دیگر، كلینیك‌ها و مراكز قانونی یا غیرقانونی زیبایی تاسیس شد كه با توجه به نداشتن تخصص و تجربه لازم در این زمینه منجر به خسارات زیادی شدند تا جایی كه بر اساس آمارهای پزشكی‌قانونی بیشترین آمار شكایات مردمی از پزشكان مربوط به عمل‌های جراحی زیبایی بوده است. این امر به‌خوبی نشان می‌دهد ورود غیرمتخصص‌ها به این رشته مشكل‌ساز شده است.

آماری از جراحی زیبایی دركشور وجود ندارد

از پیدایش جراحی پلاستیك در ایران و تاسیس این رشته در دانشگاه تهران بیش از نیم قرن می‌گذرد. البته در سال‌های ابتدایی و حتی تا 10 سال پیش هم جراحی پلاستیك در كشور بیشتر برای درمان بیمارانی كه دچار مشكلاتی بودند یا در حوادث دچار مشكل می‌شدند مورد استفاده قرار می‌گرفت اما در سال‌های گذشته الگوی جراحی پلاستیك و برطرف كردن مشكلات به جراحی زیبایی بدل شده است. از جراحی زیبایی در ایران و میزان موفقیت‌آمیز بودن این جراحی‌ها آمار و ارقام مشخصی وجود ندارد اما، وجود آگهی‌ها و هشدارهای كارشناسان مختلف و شواهد عمومی در جامعه نشا ن دهنده بالا بودن تعداد این جراحی‌ها در كشور است. بر اساس آمارهای تخمینی كارشناسان و نهادهای مسئول، گرایش روزافزون جوانان به زیبایی ظاهر و روی آوردن به جراحی‌های پلاستیك طی دهه گذشته منجر به رشد بیش از 80 درصدی تعداد جراحی‌های پلاستیك در كشور شده است. طبق آمارها زنان سهم بسیار بیشتری نسبت به مردان از نظر تعداد جراحی‌های زیبایی در كشور به خود اختصاص می‌دهند.

این موارد در خانم‌ها بیشتر شامل بینی، گونه، برطرف كردن چروك‌های روی پوست و لیپوساكشن و درآقایان شامل لب و ابروهاست. در سال‌های اخیر و به‌ویژه در دو سه سال گذشته، روش‌های متعددی از جراحی زیبایی در بخش‌های مختلف بدن متداول شده است اما، هنوز ركورد مراجعات زیبایی در دست جراحی بینی است. پس از آن تزریق گونه و لب است كه در جایگاه دوم قرار دارد و سپس اعمال جراحی اندام مانند لیپوساكشن و در آخر هم كشیدن ابرو، صورت و تراشیدن صورت است.

هشدار پزشكان

گسترده شدن عوارض جانبی جراحی‌های زیبایی و استفاده از روش‌های مختلف برای زیبایی بخش‌های مختلف بدن در ایران باعث شده نگرانی‌ها نسبت به حوادثی كه افراد را تهدید می‌كند، بالا برود و پزشكان و نهادهای درمانی كشور هشدارهایی در این ارتباط بدهند. مهم‌ترین این هشدارها مربوط به مراكزی می‌شود كه به‌صورت غیرقانونی و بدون داشتن متخصصان اقدام به انجام جراحی زیبایی در بخش‌های مختلف بدن به ویژه صورت و اندام‌هایی مانند شكم می‌كنند. به اعتقاد كارشناسان درآمد بالای جراحی زیبایی باعث شده است گروه زیادی از افراد با دادن آگهی اقدام به انجام عمل‌های زیبایی كنند. درحالی كه طبق آمارها تعداد جراحان پلاستیك كشور كمتر از 200 نفر است اما كسانی كه روزانه اقدام به انجام جراحی می‌كنند، خیلی بیشتر از این افراد هستند. چندی پیش مجید‌لاهوتی، دبیر انجمن جراحان پلاستیك ایران گفته بود 80 درصد كسانی كه عمل‌های جراحی پلاستیك و زیبایی را روی افراد متقاضی انجام می‌دهند، مدارك دانشگاهی لازم را ندارند.

ماجرای تابلوی‌های پزشكی دروغین

در همین راستا عضو هیات‌مدیره انجمن متخصین پوست، مو و زیبایی ایران با اشاره به وجود 900 متخصص پوست و مو در كشور، گفت: این تعداد متخصص برای كشور كافی است و نیازی نیست كه پزشكان غیرمتخصص مثل متخصصان زنان و زایمان، بیهوشی و پزشكان عمومی وارد این حوزه شوند. محمد گلشنی تاكید كرد: همانطور كه متخصص پوست و مو كار زایمان انجام نمی‌دهد، متخصص زنان و زایمان هم نباید وارد رشته پوست و زیبایی شود. 99 درصد عوارض پوستی قابل حل است اگر توسط پزشكان غیرمتخصص انجام نشود. او با انتقاد از برخی پزشكان كه از عناوین غیرواقعی در تابلوهای خودشان استفاده می‌كنند، گفت: برخی پزشكان عمومی با گذراندن دوره‌های چند‌روزه و كوتاه‌مدت، عنوان فلوشیپ جراحی پوست را در تابلوی مطب خودشان درج می‌كنند كه واقعیت ندارد. مهر نوشت؛ گلشنی با انتقاد از نظارت ضعیف سازمان نظام پزشكی بر تابلوهای پزشكان افزود: ما مشكلی با جامعه پزشكان عمومی نداریم بلكه یكی، دوهزار پزشك عمومی هستند كه چنین مشكلاتی را برای متخصصان پوست و مو به‌وجود می‌آورند كه باید با آنها برخورد شود.

پلمب آرایشگاه‌ها و مراكز غیرقانونی زیبایی

معاون بیمارستان رازی و دانشگاه علوم پزشكی تهران در این‌باره به آرمان می‌گوید: پزشكان عمومی در جریان تحصیل خود واحد درسی مربوط به تمام رشته‌های دیگر نظیر چشم یا گوش و حلق و بینی را می‌گذرانند اما، این دوره فقط یك ماه است و قابل مقایسه با دوران چهار ساله‌ای كه یك پزشك متخصص می‌گذراند، نیست. امیرهوشنگ احسانی با توجه به خسارات جانی و مالی بیماران در مراجعه به افراد غیرمتخصص می‌گوید: نباید عنوان پول‌ساز رشته پوست، مو و زیبایی منجر به این شود كه پزشكان عمومی به این رشته روبیاورند زیرا امور مربوط به پوست و مو چه در بحث زیبایی و چه در بحث درمانی نیازمند تخصص و تجربه كافی است.

یكی از اعضای كمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم با اشاره به فعالیت غیرقانونی مراكز زیبایی و مشكلاتی كه برای بیماران ایجاد می‌شود به «آرمان» می‌گوید: متاسفانه تعداد زیادی آرایشگاه و مراكز درمانی غیر قانونی در كشور شكل گرفته است كه بدون داشتن تخصص و مدرك لازم تنها با گذراندن دوره‌های آموزشی اقدام به تجویز دارو و یا اعمال جراحی سرپایی می‌كنند كه طرح برخورد با این مراكز و پلمب آنها درحال اجراست. سیامك مره‌صدق درزمینه دخالت پزشكان عمومی در بحث پوست و مو می‌گوید: پزشكان عمومی از نظر قانون می‌توانند در سه زمینه داخلی، اطفال و پوست وارد شوند اما، از نظر بهداشتی این امر زیاد مطلوب نیست و بهتر است افراد به متخصصان مراجعه كنند تا آسیب‌های این مساله كمتر شود.

منبع/ آرمان

اول **
۰ نفر