به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام 'مصطفی حائری فومنی' روز چهارشنبه در همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل كه در تالار حكمت دانشگاه گیلان برگزار شد، افزود: باید اسناد داخل كشور در خصوص میرزاكوچك خان و نهضت جنگل، گردآوری و ساماندهی شود و اسناد پراكنده زیادی كه در خارج كشور وجود دارد؛ جمع آوری، ترجمه و در اختیار پژوهشگران و تاریخ نویسان قرار گیرد تا میرزاكوچك خان جنگلی بیشتر شناخته شود.
دستیار ویژه وزیر خارجه در امور نظارتی ادامه داد: برای شناخت بیشتر نهضت جنگل و میرزاكوچك خان، كپی برداری و استخراج این اسناد در خارج از كشور ضروری است و از اقدامات اولیه محسوب می شود.
وی خاطرنشان كرد: یكصد سال از تشكیل هسته مركزی نهضت جنگل توسط میرزاكوچك خان و یار دیرینه اش دكتر حشمت می گذرد ولی هنوز بسیاری از اسناد درباره او، گردآوری نشده است.
حجت الاسلام حائری فومنی گفت: با توجه به درخشش بیشتر نهضت جنگل پس از پیروزی انقلاب اسلامی، باز هم نهضت جنگل مظلوم است و هنوز همه ابعاد شخصیتی میرزا كوچك خان شناخته نشده است.
وی اظهار داشت: اسناد زیادی در وزارت امور خارجه وجود دارد كه حكام و طاغوت های زمان، برای مقابله با این نهضت اصیل و اسلامی و از پای درآوردن میرزا ، از عناوین اراذل و اوباش و سرگردنه بگیر یاد شده است.
وی افزود: برای بازشناسی نهضت جنگل، باید رهبر این نهضت مورد واكاوی قرار گیرد و كسانی كه به این نهضت خیانت و آن را منحرف كردند، نباید معیاری برای سنجش و قضاوت درباره نهضت جنگل باشند.
دبیركل همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل یادآور شد: پس از شكست نهضت جنگل، دولت های روس و انگلیس به میرزا پیشنهاد دادند كه می تواند هم به روسیه و هم به انگلیس پناهنده شود ولی میرزا ترجیح داد كه به جنگل پناهنده و شهید شود.
وی اظهارداشت: میرزا یك روحانی شجاع ، حق طلب و آزادی خواه طبق مفاهیم اسلامی و در چارچوب كشور ایران بود و این نهضت را نباید در چارچوب ناسیونالیسم محلی ارزیابی كرد.
وی تصریح كرد: حكام فاسد زمان دستور داده بودند هر گزارشی كه در مورد نهضت جنگل به مركز ارسال می شود، از كلمات اوباش و اراذل استفاده شود تا بتوانند با مخدوش كردن این نهضت، به راحتی آن را سركوب كنند.
حجت الاسلام حائری فومنی گفت: هر ملت و قومی برای اینكه روح آزادگی و شجاعت و حریت را در جوانان خود بدمد، نیاز به اسطوره و اسوه دارد و اگر آن را نداشت؛ به داستان سرایی و اسطوره سازی می پردازد.
وی ادامه داد: ولی ملت ایران چهره های بزرگی چون میرزا كوچك خان جنگلی دارد و نیازی به اسطوره پردازی ندارد و باید این شخصیت ها را شناخت و به نسل جوان شناساند.
به گزارش ایرنا، همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل روز چهارشنبه در دانشگاه گیلان آغاز به كار كرد.
آیت الله اكبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به این همایش ملی پیامی ارسال كرد.
این همایش از سوی استانداری، مجمع توسعه گیلان، دانشگاه گیلان، جهاد دانشگاهی و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شده است.
میرزاكوچك خان پایه گذار نهضت جنگل، 11 آذرماه سال 1300 هجری شمسی پس از سالها مبارزه علیه خیانت های قاجار و استبداد رضاخانی، به شهادت رسید.
آرامگاه میرزا كوچك خان جنگلی معروف به سردار جنگل در جنوب شهر رشت در محله سلیمان داراب واقع است.ك/2
619/695/ 684
دبیركل همایش بازشناسی نهضت جنگل:
اسناد نهضت جنگل استخراج و دراختیار پژوهندگان قرار گیرد
۲۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۴:۲۶
کد خبر:
81430120
رشت - ایرنا - دبیركل همایش ملی بازشناسی نهضت جنگل گفت: اسناد تاریخی زیادی درباره نهضت جنگل وجود دارد كه باید استخراج و در اختیار پژوهندگان قرار گیرد.