۲۶ آذر ۱۳۹۳، ۱۵:۲۳
کد خبر: 81430267
T T
۰ نفر
چاره اندیشی  برای مهار موادمخدر صنعتی  ضروری است

اراك - ایرنا - فرماندار شهرستان اراك گفت: موادمخدر صنعتی به تهدیدی جدی برای سلامت نسل جوتن تبدیل شده و چاره موثر برای مهار روند رو به رشد این مخدرها به ویژه شیشه ضروری است.

دكتر «حسین بختیاری» روزچهارشنبه درجلسه شورای فرعی مبارزه با موادمخدر شهرستان اراك افزود: در حالی كه با داروهای موجود می توان سایر اعتیادها را كنترل و درمان كرد، اما به سبب توهم زایی، ایجاد حركات ناهنجار و تاثیر مخرب مخدرهای صنعتی بر سلامت معتادان روانگردان مراحل درمانی پیچیده و بسیار مشكل نیاز است.

وی گفت: آثار زیانبار مخدرهای صنعتی تامدتها در بدن بیمار می ماند و سرمایه های انسانی را با آسیب و از دست دادن كیفیت زیست مناسب مواجه می كند.

فرماندار اراك گفت: طرح «كارزاری رسانه ای پیشگیری از مصرف شیشه» قرار است با هدف پیشگیری از سوء مصرف موادمخدر صنعتی به خصوص شیشه همزمان با شش استان كشور در استان مركزی نیز انجام شود و این فرمانداری برای اجرای هرچه بهتر این طرح در منطقه آمادگی لازم را دارد.

دكتر بختیاری افزود: اداره كل بهزیستی باهمكاری كلیه دستگاه های استان از 20 تا 27 دی ماه این طرح را در استان مركزی به اجرا در می آورد.

وی اظهاركرد: بهترین اقدام برای جلوگیری از ابتلا به مواد افیونی و سوء مصرف انواع مخدرها؛ 'آگاهی بخشی و اطلاع رسانی صحیح' توسط رسانه ها به ویژه صداوسیما است.

فرماندار اراك در بخش دیگری از سخنانش گفت: اگر چه فعالیت های خوبی از سوی مراكز ترك اعتیاد در سال های اخیر انجام شده، ولی گرایش به اعتیاد و پایین آمدن سن معتادان نشانگر آن است كه این اقدامات جوابگوی انتظارات نبوده است.

بختیاری بااشاره به وجود افزون بر شش هزارمركز ترك اعتیاد دركشور گفت: 200 مركز در استان مركزی وجود دارد و حدود 60 مركز در شهرستان اراك قرار است.

وی افزود: هر كدام از مراكز ترك اعتیاد با داشتن سه تا چهار نیرو از قبیل پزشك، روانشناس و مددكار در مجموع در كشور 20 هزارشغل ایجاد كرده و خدمات قابل قبولی به معتادان در بحث كنترل مواد مخدر انجام می دهند.

فرماندار اراك همچنین از اشاعه مصرف قرص 'ترامادول' در محافل جوانان خبر داد و گفت: پزشكان این دارو را پیش تر به عنوان مسكن تجویز می كردند، اما بخاطر بالارفتن تشنج در مصرف كنندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی آن را از چرخه تجویز دارویی و پزشكی حذف كرد.

بختیاری با ابراز تاسف از توزیع انواع داروهای بدون نسخه پزشك توسط داروخانه ها افزود:50 درصد مصرف كنندگان موادمخدر در استان مركزی افراد زیر 20 سال هستند و درصد مصرف تریاك نسبت به موادمخدر صنعتی بالاتر است.

وی ادامه داد: برخی از روستاهای با جمعیت 150 نفر در شهرستان اراك بیش از 80 نفر آنان اعتیاد دارند و علاوه بر برخورد با قاچاقچیان و هنجارشكنان باید با انجام كارهای فرهنگی و آسیب شناسی مناسب نسبت به دامن گیر شدن شمار بیشتری از افراد جامعه به مواد مخدر تدبیر كرد.

در ادامه این نشست بخشداران ساروق و معصومیه از توابع شهرستان اراك وضعیت ابتلا به مواد مخدر در این بخش ها را نگران كننده عنوان كردند و خواستار توسعه مراكز فرهنگی و رفاهی سالم برای گذران اوقات فراغت جوانان و نوجوانان از سوی مسوولان ذیربط شدند.ك/2

588/560/