ظرفيت پژوهشي دانشگاه اروميه بايد در راستاي احياي درياچه اروميه لحاظ شود

اروميه - ايرنا - استاندار آذربايجان غربي با اشاره به سابقه علمي پژوهشي طولاني دانشگاه اروميه گفت: بايد اين ظرفيت قابل توجه در راستاي احياي درياچه اروميه بيش از پيش بكار گرفته شود.

قربانعلي سعادت روز پنجشنبه در همايش ويژه هفته پژوهش و سالگرد تاسيس پرديس دانشگاه اروميه كه در سالن پژوهشكده مطالعات درياچه اروميه برگزار شد، افزود: نقش دانشگاه اروميه در احياي درياچه اروميه بسيار پررنگ است و اين دانشگاه بايد با مطالعات و پژوهش هاي تخصصي، ستاد احياي درياچه اروميه را در انجام وظايف خود بيشتر كمك كند.

وي اضافه كرد: يكي از مهمترين راهكارهاي احياي درياچه اروميه بهبود وضعيت مصرف آب در بخش كشاورزي و استفاده از شيوه هاي نوين آبياري در اين بخش است كه مي توان در اين راستا نيز از ظرفيت دانشگاه اروميه بهره برد.

وي اظهار كرد: با برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است طرحهاي نوين كشاورزي در زمين هاي زراعي دانشگاه اروميه به اجرا در آيد و طرح هاي اجرايي آبياري در اين دانشگاه به عنوان پايلوتي براي ساير طرحهاي كشاورزي نوين استان در نظر گرفته شود.

استاندار آذربايجان غربي احياي درياچه اروميه و توسعه استان را نيازمند مشاركت و عزم مردم و مديريت جهادي مديران و مسئولان استاني دانست و ادامه داد: با توجه به عزم دولت و تدابير اتخاذ شده بايد درياچه اروميه احيا شود ولي در كنار اجراي برنامه هاي نجات بخش درياچه اروميه، بايد از فرصت به وجود آمده نيز براي توجه به مسائل علمي در زمينه هاي گوناگون به ويژه توسعه آبباري نوين استفاده كنيم.

سعادت گفت: بايد در مدت سه سال اجراي برنامه هاي تثبيت وضعيت درياچه اروميه، نسبت به تغيير الگوي كشت، اجراي طرحهاي مكانيزاسيون كشاورزي و آبياري نوين در اراضي زراعي تحت پوشش طرح اقدام شود چراكه كشاورزي سنتي ديگر پاسخگوي اشتغال در آذربايجان غربي نبوده و بايد به سمت معيشت جايگزين و كشاورزي نوين رفت.

پرديس دانشگاه اروميه در سال 1391 راه اندازي شد و در حال حاضر 700 دانشجو در 25 رشته كارشناسي ارشد و 27 رشته دكتراي آن مشغول تحصيل هستند.

درياچه اروميه در چند سال گذشته با پديده خشكسالي رو برو شده و با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد، تمامي ظرفيت هاي علمي، اجرايي و اعتباري لازم در راستاي احياي آن بكار گرفته شده است.

امروز (پنجشنبه) سومين روز از هفته پژوهش در كشور است.

8137/8136