مدیر پروژه بازیافت نخاله های ساختمانی شهر كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، دلیل تعطیلی سایت بازیافت نخاله های ساختمانی را وجود معارض برای زمینی كه سایت در آن ایجاد شده بود (بلوار شهرك ظفر) عنوان كرد.
'هایده شیرزادی' افزود: بعد از اینكه سایت بازیافت نخاله های ساختمانی را راه اندازی كردیم، متوجه شدیم كه زمین مورد نظر متعلق به شهرداری نیست و ارگان هایی مانند بنیاد شهید، منابع طبیعی و نیروی انتظامی ادعای مالكیت زمین مذكور را دارند در حالی كه 30 سال است در این زمین، نخاله های ساختمانی تخلیه می شود!
وی ادامه داد: پس از این مساله، قرار شد با هماهنگی استانداری، 10 نقطه از زمین های خارج از محدوده حریم شهری را مورد مطالعه و نقشه برداری قرار دهیم اما متوجه شدیم هر كدام از این زمین ها نیز به یكی از ارگان ها تعلق دارد تا اینكه دو ماه پیش در نشستی كه با حضور استاندار و مدیران ارگان های دیگر برگزار شد، با استناد به قانون ابلاغی وزارت كشور، شهرداری مكلف شد كه زمینی را برای پردازش نخاله های ساختمانی تامین كند.
شیرزادی گفت: بعد از اینكه قطعه زمینی در حریم منابع طبیعی بدین منظور اختصاص یافت و پس از اینكه چندین بار به كمیسیون های مختلف وزارتخانه ها در تهران رفتم، بالاخره روز یكشنبه هفته گذشته موافقت نهایی را اخذ كردیم.
** ستاد مدیریت نخاله های ساختمانی شهر كرمانشاه و نقش كلیدی در اعطای پایان كار
به گفته مدیر پروژه بازیافت نخاله های ساختمانی شهر كرمانشاه، براساس بخشنامه ابلاغی وزارت كشور با عنوان شیوه نامه نخاله های ساختمانی، از این پس افرادی كه قصد ساخت و ساز دارند به شرطی می توانند اقدام به ساخت و ساز كنند كه پایان كار خود را از ستاد مدیریت نخاله های ساختمانی كرمانشاه دریافت كنند.
شیرزادی اظهار امیدواری كرد كه با راه اندازی این ستاد و نهادینه شدن فعالیت آن در یك برنامه شش ماهه چرخه ای در شهر كرمانشاه ایجاد شود كه تخلیه پراكنده نخاله های ساختمانی در اطراف شهر كرمانشاه به حداقل برسد.
وی گفت: قرار است در هر منطقه از شهر كرمانشاه چند نفر مسوول بستگی به میزان ساخت و ساز در هر منطقه مشخص شوند تا ضمن بازدید های دوره ای از ساخت و سازها، به آموزش تولیدكنندگان نخاله ها و مسایلی مانند جداسازی از مبدا مبادرت كنند.
وی افزود: قرار است كانتینرهایی نیز در آینده وارد شهر كرمانشاه كنیم كه تخریب كنندگان بناها به جای اینكه نخاله ها را در خیابان بریزند، به صورت مستقیم به كانتینر بریزند.
به گفته شیرزادی در صورت قطعی شدن زمین محل اجرای پروژه نخاله های ساختمانی، به سرعت كار آغاز خواهد شد اما دست كم شش ماه زمان لازم است تا انحراف معیار این پروژه مشخص شود.
34 میلیون تن نخاله در اطراف شهر كرمانشاه؛ 10 سال زمان برای پاكسازی!
مدیر پروژه بازیافت شهر كرمانشاه گفت: در اطراف شهر كرمانشاه براساس برآورده های انجام شده، 34 تا 40 میلیون تن نخاله ساختمانی ریخته شده است كه برای جمع آوری و پاكسازی محیط از این نخاله ها دست كم به یك دوره زمانی 10 ساله نیاز است.
شیرزادی گفت: این وضع علاوه بر اینكه محیط زیست و محیط طبیعی شهر را به خطر انداخته، حتی باعث شیوع بیماری سالك در میان شهروندان نیز شده است لذا پروژه بازیافت در راستای زدودن چهره شهر از نخاله ها و تبدیل به مصالح كاربردی در صنعت ساختمان و راه سازی اقدام می كند.
وی افزود: همه نخاله ها قابل استفاده هستند ولی باید ابتدا جداسازی و در مراحل بعدی خرد و دانه بندی شوند آنگاه می توان تولیداتی جدید از آنها ایجاد كرد.
شیرزادی گفت: آسفالت كهنه ای كه بعنوان نخاله ساختمانی در اطراف شهر ریخته شده است را می توان با گرم كردن دوباره و تزریق 30 درصد قیر دوباره مورد استفاده قرار داد و از خاك ایجاد شده از این نخاله ها هم می توان برای پر كردن كانال های حفاری درون شهر نیز استفاده كرد.
وی گفت: آجرهایی دور ریخته شده اند نیز موارد مصرف مختلف دارد، به طوری كه بعد از جداسازی آجرهای سالم، تكه و پاره ها برای خوراك اولیه كوره خانه ها و از خاك حاصله از این آجرها نیز می توان برای مواردی مانند زمین های تنیس، زیرسازی فضاهای سبز برای چمن كاری و.. استفاده كرد.
وی گفت: این پروژه علاوه بر اینكه آلودگی هوا و خطر بیماری سالك را در شهر كاهش می دهد باعث نجات زمین های كشاورزی نیز می شود.
** درآمد و اشتغال پروژه بازیافت نخاله های ساختمانی
مدیر پروژه بازیافت نخاله های ساختمانی شهر كرمانشاه در مورد درآمدهای ناشی از این پروژه، گفت: برآورد اولیه ما این است كه بین 20 تا 30 درصد از هزینه های بازیافت نخاله ها را از محل فروش محصولات تامین كنیم.
وی گفت: در حالی كه در كشورهایی مانند سوئد، آلمان و اتریش هزینه بازیافت هر تن نخاله ساختمانی حدود 15 یورو می باشد اما در شهر كرمانشاه این رقم از قرار هر تن دو و نیم یورو است.
وی گفت: تعرفه ای كه مشخص شده است و مورد تاكید فرمانداری و شهرداری كرمانشاه نیز می باشد اخذ 25 هزار تومان برای تخریب و دو هزار تومان هم برای نوسازی به ازای هر تن نخاله تولیدی در شهر كرمانشاه از تولیدكنندگان این نخاله ها می باشد.
شیرزادی گفت: قرار است چهار خط تولید نخاله های ساختمانی در شهر كرمانشاه را راه اندازی كنیم اما در مرحله كنونی برنامه ما برای فعالیت دو خط است.
وی افزود: در دو خط كنونی حدود 100 نفر شاغل خواهند شد اما اگر دو خط دیگر را راه اندازی كنیم شمار افرادی كه در این پروژه دارای شغل می شوند به 250 نفر افزایش می یابد.
شهر كرمانشاه با جمعیت 945 هزار نفری كه در پیك روزانه از یك میلیون نفر هم فراتر می رود، از شهرهای بزرگ ایران محسوب می شود؛ این شهر هم اكنون دارای سیستم بازیافت زباله های خانگی می باشد و قرار است بزودی سامانه بازیافت نخاله های ساختمانی هم كه در راستای داشتن شهری سبز است، راه اندازی شود.
گفت و گو از یحیی معماری
571/567
كرمانشاه محاصره در میان نخاله های ساختمانی؛ 10 سال كار برای پاكسازی!
۱ دی ۱۳۹۳، ۱۰:۳۱
کد خبر:
81434622
كرمانشاه - ایرنا - در روز دوم اردیبهشت امسال نخستین سایت بازیافت نخاله های ساحتمانی ایران در شهر كرمانشاه آغاز بكار كرد اما كمتر از دو ماه این سایت تعطیل شد.