۲ دی ۱۳۹۳، ۲۰:۳۴
کد خبر: 81435991
T T
۰ نفر
جامعه مسلمانان آلمان خواستار برخورد جدي و عملي دولت با اسلام هراسان شد

برلين - ايرنا - بدنبال افزايش دوباره اقدامات خارجي ستيز و اسلام هراسانه در آلمان كه بعد از آغاز فعاليت جنبش خارجي ستيز گروه مخالفان اسلامي شدن غرب (پگيدا) به يكي از دغدغه هاي اصلي شهروندان اين كشور تبديل شده است،جامعه مسلمانان از دولت آلمان خواست در برخورد با افراط گرايان خشونت طلب جديت بيشتري داشته باشد.

به گزارش ايرنا،شهرهاي مختلف آلمان بويژه 'درسدن' روز دوشنبه و در آغاز هفته شاهد برگزاري راهپيمايي و در واقع اعتراضات خياباني برخي از تندروها و طرفداران نئونازي ها بود كه در سايه استفاده از حق قانوني اعتراض مدني، در واقع به احساسات خارجي ستيزي و اسلام هراسي در بين شهروندان دامن مي زند.

گروه تازه تاسيس 'پگيدا' (اروپاييان مخالف اسلامي شدن غرب) از حدود 10 هفته قبل در شهر درسدن آلمان سر برآورده و با انتخاب روزهاي دوشنبه براي برگزاري راهپيمايي اعتراضي و تجمع خياباني بدنبال فشار بر دولت براي تغيير در سياست پذيرش مهاجران و بستن درهاي كشور به روي خارجي ها بويژه مسلمانان است.

اين سلسله اعتراضات خياباني با اهداف خارجي ستيز و ضد اسلامي روز گذشته براي دهمين هفته متوالي درحالي برگزار شد كه برغم مخالفت هاي افكار عمومي و دولتي هر هفته بر تعداد آن افزوده مي شود و به طور طبيعي بر نگراني ها از تشديد خشونت طلبي در جامعه دامن مي زند.

در كنار اعلام مخالفت شخصيت هاي سياسي و حزبي با حضور شهروندان آلماني در چنين تجمع هايي،'گرهارد شرودر'، صدر اعظم سابق آلمان نيز اين هفته و با نزديك شدن به روز دوشنبه از هموطنان خود خواست از حضور در اين اعتراض ها كه با اهداف خارجي ستيزي و اسلام هراسانه برگزار مي شود خودداري كرده و به قول او فريب هيچ گروه 'عوام فريبي' را نخورند.

برگزاري مرتب و هفتگي اين راهپيمايي هاي مروج خشونت طلبي،در آلمان اين روزها با اقدامات خشن و افراطي همچون آتش زدن مراكز تجمع مسلمانان از جمله مساجد و مراكز اسلامي با پرتاب مواد آتش زا و نوشتن شعارهاي افراطي و الصاق نقش هايي از سمبل هاي آلمان نازي ها و همچنين حمله به زنان محجبه همراه شده است.

رهبران جامعه مسلمانان آلمان نيز نسبت به افزايش حملات فيزيكي و خشونت هاي خياباني عليه مسلمانان طي هفته ها و ماه هاي گذشته بشدت انتقاد دارند كه از آن جمله مي توان به حمله چهار تن از طرفداران نئونازي ها به يك زن مسلمان محجبه و وارد كردن آسيب بدني به وي در يك تصادف ساختگي با ماشين و در نهايت فرار از صحنه، اشاره كرد.

اين درحالي است كه دولت آلمان در واكنش به اين اقدامات خشن همچنان سعي در كمرنگ نشان دادن اقدامات ضد اسلامي و خارجي ستيز دارد و آنچنان كه انتظار مي رود در برخورد با عوامل اين اقدامات خشونت آميز،جديت لازم ديده نمي شود.

در همين رابطه 'يوهانس ديم روت' سخنگوي وزارت كشور آلمان در پاسخ به نگراني ها از افزايش اين اقدامات،گفت: اين وضعيت عادي نيست اما نمي تواند زياد نگران كننده هم باشد.

وي افزود: مساله امنيت و حفاظت از مساجد به دولت مربوط نيست و ايالت ها بايد درمورد آن پاسخگو باشند.

براساس آمار منتشر شده از سوي دولت،در بين سال هاي 2001 تا 2011 به طور ميانگين در سال 22 مسجد و مركز اسلامي مورد حمله قرار گرفته است كه اين آمار در سال 2012 و 2013 به 36 مورد افزايش يافته است و از اوايل سال 2012 تا اوايل 2014 در مجموع 78 مورد حمله به مساجد اسلامي از سوي افراط گرايان و نئونازي ها ثبت شده است.

براساس اعلام شوراي هماهنگي مسلمانان آلمان از سال 2001 تاكنون تقريبا هر دو هفته يك مسجد و يا مركز اسلامي مورد حمله خشونت بار قرار گرفته است و رقم حملات به مساجد اسلامي به مراتب بالاتر از آمار منتشر شده از سوي دولت است.

سياستمدار حزب چپ ها در پارلمان آلمان،' اولا يلپكه' دولت آنگلا مركل را به جدي نگرفتن مشكلات مسلمانان اين كشور متهم كرد و گفت:مسلمانان نبايد بهانه اي براي مشكلات سياسي و اجتماعي كشور باشند زيرا چنين وضعيتي موجب خدشه دار شدن همزيستي مسالمت آميز مي شود.

در پي آمار ارائه شده از سوي گروه هاي اسلامي نزديك به 3 هزار مركز براي انجام فعاليت هاي مذهبي براي مسلمانان در شهرهاي مختلف آلمان وجود دارد.

'ايمان ماتزيك' رييس شوراي مركزي مسلمانان آلمان در واكنش با افزايش خشونت ها عليه مسلمانان و اسلام هراسي در اين كشور گفت: افزايش حملات به مساجد و مراكز اسلامي نشان دهنده تقويت فضاي ضد اسلامي در آلمان است كه از افزايش تحركات افراط گرايان و نئونازي ها نشات مي گيرد.

وي با اشاره به افزايش حملات خشونت آميز به زنان مسلمان محجبه و مسلماناني با ظاهر اسلامي،از دولت مركل خواست ضمن انجام اقدامات قاطع و جدي در مقابله با اينگونه اقدامات، براي روشن شدن افكار عمومي آمار جنايت هاي ضد اسلامي را در به صورت جداگانه و دقيق منتشر كند.

كارشناسان معتقدند،تشديد اقدامات خارجي ستيزانه و اسلام هراسانه در سال آينده به يكي از مهمترين موضوعات و دغدغه هاي دولت ملي و دولت هاي ايالتي تبديل خواهد شد كه مي تواند در سرنوشت انتخابات ايالت ها تاثير فراواني داشته باشد.

در همين راستا بايد به اختلاف نظر شديد سوسيال دموكرات ها به عنوان شريك ائتلافي دولت و احزاب دموكرات و سوسيال مسيحي ها حزب صدر اعظم آنگلا مركل،در اين رابطه اشاره كرد كه يكي مخالف جدي و خواستار برخورد با چنين تجمعاتي بوده و ديگري در مقابل به حامي معترضان تبديل شده است و خواهان توجه به دغدغه هاي معترضان شده است.

'هايكو ماس' وزير دادگستري آلمان و از اعضاي مطرح حزب سوسيال دموكرات در مخالفت با راهپيمايي هاي هفتگي كه با ماهيت خارجي ستيزي و اسلام هراسي انجام مي شود،اعتراض هاي خياباني از سوي افراط گرايان را لكه ننگي بر دامان كشور دانسته و خواستار برخورد جدي دولت و دستگاه هاي امنيتي با آن شده است.

با جدي گرفته نشدن اين موضوع از سوي دولت و انجام نشده اقدامات قاطع در برخورد با خشونت هاي خياباني،انتظار مي رود در ماه ژانويه شاهد برگزاري تظاهرات گسترده تري با موضوع خارجي ستيزي و اسلام هراسي در شهرهاي آلمان باشيم.

اروپام*1**456*1701*1517
۰ نفر