۴ دی ۱۳۹۳، ۹:۰۹
کد خبر: 81437566
T T
۰ نفر

بي پولي، كشتي كردستان را ضربه فني كرده است

۴ دی ۱۳۹۳، ۹:۰۹
کد خبر: 81437566
بي پولي، كشتي كردستان را ضربه فني كرده است

سنندج - ايرنا - كشتي كردستان كه روزگاري در ميان جمع مدعيان دايره طلايي نام و آوازه اي داشت اين روزها حال خوشي ندارد و كمتر از تيم كردستان حرفي زده مي شود اگرچه به صورت انفرادي تعدادي از كشتي گيران اين ديار به اردوهاي مختلف تيم ملي دعوت مي شوند اما از صلابت سال هاي قبل خبري نيست.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كردستان يكي از ديار كشتي خيزان كشور به خصوص در بخش فرنگي است و در سال هاي اخير نامداران زيادي را به كشتي ايران و جهان معرفي كرده و توانسته اند افتخارات زيادي براي اين مرز و بوم كسب كنند.

در آخرين رقابت هاي رسمي كشتي كشو،ر تيم كشتي فرنگي كردستان به كسب مقام ششمي بسنده كرد كه اين عنوان به راستي برازنده گوش شكسته هاي فرنگي كار كردستاني نيست و بايد به دنبال دليلي براي عقب ماندن كشتي كردستان در دو سال اخير گشت كه قطعا مسوولان هيات كشتي استان كردستان نيز دلايلي براي ركود اين رشته ورزشي دارند.

جالب اينكه در رشته كشتي فرنگي شماري از بهترين مربيان و كشتي گيران جهان از اين خطه هستند كه مي توان از آنها به جمشيد خيرآبادي و سامان طهماسبي از برترين هاي اين رشته ورزشي اشاره كرد كه به دلايلي اكنون دور از كردستان هستند و با آمدن آنها اين رشته ورزشي مي تواند بار ديگر در دنيا مطرح شود.

نبود اعتبار و بودجه و امكانات مورد نياز اگرچه بر بسياري از بخش هاي مختلف جامعه تاثير مستقيم گذاشته و آن را با ركود مواجه كرده است اما اين مساله اندام ضعيف و نحيف ورزش كردستان را كه از پايه و اساس بي بودجه بار آمده است متزلزل و شكسته تر كرده و وضعيت فعلي ورزش استان را مي توان به اين مساله مرتبط دانست.

در ميان رشته هاي ورزشي، كشتي كردستان در سال هاي گذشته در سطح ايران و جهان حرف هايي براي گفتن داشت و بارها در سطح داخلي و بين المللي مطرح شد اما چند صباحي است كه انگار كشتي نيز از رمق افتاده و ديگر آن توان گذشته را ندارد.

مسايل و مشكلات ورزش كشتي استان كردستان را كه روزگاري در جمع مدعيان كشور بود با اشرف هدايت نژاد رييس هيات كشتي كردستان در ميان نهاديم تا بيشتر و بهتر با مسايل و مشكلات گوش شكسته هاي استان آشنا شويم.

هدايت نژاد مانند هميشه صبور، با اخلاق و با منش پهلواني به سوالات ما پاسخ داد و جامعه را از بي پولي و بي امكاناتي هيات كشتي آگاه كرد.

رييس هيات كشتي استان كردستان معتقد است: از سال 78 به بعد كشتي كردستان در رشته فرنگي بواسطه زحمات مربيان و رييس وقت هيات و همت مردانه كشتي گيران متحول شد و در آن زمان از ماده 88 كه اماكن ورزشي را به بخش خصوصي واگذار كند كه تمامي مكان ها با اجاره و پول اداره گردد خبري نبود بلكه ماده اي هم به نام بند (ب) وجود داشت كه يك درصد درآمد حاصله از بودجه ادارات دولتي بايد به اين حساب واريز مي گرديد كه صرف ورزش شود.

اشرف هدايت نژاد مي گويد: در هر استاني كه مسابقات قهرماني كشور برگزار مي شد، از طرف فدراسيون هزينه هاي برگزاري اين مسابقات به هيات كشتي آن استان پرداخت مي شد كه اين روزها ديگر خبري از آن نيست.

به گفته وي مسابقات ليگ برتر كشتي باشگاه هاي ايران در سال هاي گذشته با هزينه شخص عبدالله عزيزي رييس سابق هيات و همكاري اداره كل تربيت بدني وقت و فدراسيون كشتي برگزار مي شد و براي تيم كردستان يك ميليارد و 800 ميليون ريال به كشتي گيران پرداخت شد.

او معتقد است كه كشتي در كردستان افت نداشته بلكه با اين بي پولي نتايج بسيار خوبي هم گرفته است كه مثلا در آسيا قهرماني نيز داشته ايم كه محمد ابراهيمي كشتي گير با اخلاق كردستاني به اين افتخار در چند ماه گذشته دست يافت و يا سامان عزيزي، ادريس ابراهيمي جوان خوش آتيه و با انگيزه، آرمان مندمي و سيروان فقيه سليماني، سيامك سليماني، پيام رحيمي، روح الله عزيزخاني، فواد كريمي، آرام رحيمي و سياوس احمدزاده در اين شرايط بد اقتصادي به نتايج بسيار خوبي دست يافتند.

وي در پاسخ به اين سوال كه كردستان مدتي جايگاه اول كشور را داشت و اكنون در جمع مدعيان نيست، گفت: در دهه 60 تا 70 كشتي آزاد كردستان به بركت مردي توانا و پاك نهاد به نام مرحوم لطف الله نسب تك ستاره هايي داشت و پس از آن به مدت 10 سال تمام افتخار كشتي كردستان و جور اين ورزش بر دوش فرزاد هلالي قهرمان با اخلاق كشتي آزاد بود.

به گفته رييس هيات كشتي كردستان پس از آن كانون توجهات متوجه كشتي فرنگي شد كه در جمع مدعيان ايران قرار گرفت و به واسطه هزينه هاي فراوان و اعزام تيم هاي كشتي به مسابقات برون مرزي و بين المللي كه در نتيجه تلاش رييس وقت عبدالله عزيزي و جذب اسپانسر و هزينه شخصي وي انجام شد، كشتي فرنگي كردستان در سطح داخلي و بين المللي مطرح شد.

هدايت نژاد با بيان اينكه كشتي فرنگي كردستان به واسطه هزينه ها و حمايت هاي عزيزي هميشه در جمع شش تيم برتر ايران قرار مي گرفت، افزود: قدر او را ندانستند تا اينكه عطاي كشتي را به لقايش بخشيد و رفت و اما حالا خبري از آن هزينه هاي ميليوني نيست و هيچ ارگاني جز مديركل ورزش و جوانان براي كشتي هزينه نمي كند.

وي افت كشتي فرنگي كردستان را قبول ندارد و به استناد آمار و ارقام مي گويد: در مدت سه سال حضور بنده در هيات كشتي كردستان، كشتي فرنگي هميشه صاحب عنوان بوده و جزو شش تيم ايران بوده ايم كه در دو سال گذشته توسط فرنگي كاران 26 عنوان اول تا سوم ايران كسب شده است و در مسابقات انتخابي تيم ملي و قهرماني كشور و مسابقات آسيايي و بين المللي نيز گوش شكسته هاي كردستاني خوش درخشيده اند.

وي معتقد است اهالي كشتي كه خانواده بزرگي در كردستان محسوب مي شوند بايد با مهرباني و همدلي در جهت اعتلاي اين ورزش گام بردارند و كدورت ها و اختلافات را كنار بگذارند.

حضور مربيان و كشتي گيران كردستاني شاغل در كشورهاي خارجي را نيز با رييس هيات كشتي كردستان در ميان گذاشتيم كه چرا از اين ظرفيت خوب در جهت تقويت اين ورزش در استان استفاده نمي شود كه هدايت نژاد اين گونه گفت: باتوجه به تعهدي كه اين افراد به تيم هاي خود دارند بايد بيشتر وقت خود را براي آنان بگذارند اما هر وقت به كردستان بازگشتند درهاي سالن كشتي و هيات بر روي اين عزيزان باز است و از حضور آنان استقبال مي كنيم.

** وضعيت اعتبارات هيات كشتي كردستان

اعتبارات هيات كشتي كردستان در حد صفر است و اين ورزش از حمايت مسوولان غير از مديركل ورزش و جوانان برخوردار نيست و يك ريال به هيات از سوي دستگاهي كمك نشده است.

وي از قول مساعد شهردار سنندج براي كمك به كشتي كردستان اشاره كرد و گفت: در اين مدت تنها و تنها حامي كشتي مديركل ورزش و جوانان بوده و جوايز قهرمانان اعزامي به قهرماني كشور در چهار رده سني و دو رشته آزاد و فرنگي را فراهم نموده و اين درحالي است كه در سه سال اخير فدراسيون كشتي هم يك ريال به هيات استان كمك نكرده است.

** دلايل كسب رتبه ششم توسط تيم كشتي فرنگي كردستان در مسابقات اخير

تيم كشتي فرنگي كردستان هميشه در ميان شش تيم برتر ايران بوده و بايد از قهرماناني با اخلاق و خوش فكر و پهلواناني چون سامان عزيزي و فواد كريمي كه دوم و سوم شدند و ديگر عزيزان تيم كشتي فرنگي كه امتياز آورده اند بايد سپاسگزار بود كه در مسابقات اخير از جان مايه گذاشتند و اگر با بدشانسي روبرو نمي شدند تيم كردستان حتما در جايگاه چهارم قرار مي گرفت.

هدايت نژاد مي گويد: كشتي گيران كردستاني بدون دريافت هيچ حق الزحمه اي خالصانه در خدمت كشتي هستند.

سوال ديگر دليل عدم ميزباني كردستان در مسابقات بين المللي بود كه هدايت نژاد در اين رابطه گفت: مسابقات ليگ فرنگي به دليل نبود اسپانسر در اين مدت برگزار نشد و در صورتي كه كشتي كردستان اسپانسر قوي داشته باشد ما هم در ليگ شركت مي كنيم.

** كلاس هاي آموزشي مربيگيري و داوري

از سال 91 به بعد هر ساله كلاس هاي درجه دو و سه داوري و استاژ و كلاس كنترل و ارتقاء داوري برگزارمي شود كه كلاس درجه دو مربيگيري در طول 60 سال كشتي كردستان در سال 91 براي اولين بار در سنندج برگزار شد.

** وضعيت خانه كشتي سنندج

ديگر سوال در مورد عدم رفع مشكل خانه كشتي سنندج پس از چند سال گذشت از زمان احداث آن بود كه هدايت نژاد در مورد آن، گفت: با همت مديركل ورزش و جوانان و مديرعامل شركت توزيع نيروي برق كردستان مشكل روشنايي خانه كشتي سنندج برطرف خواهد شد و اين خانه آغاز به كار خواهد كرد.

رييس هيات كشتي كردستان در پايان اين گفت و گو به بيان دغدغه هاي اهالي كشتي در استان پرداخت و گفت: اولين دغدغه خاطر جامعه كشتي، نبود امكانات مالي است، هر ماه نامه اي از طريق فدراسيون جهت اعزام تيم به كشورهاي همجوار و يا اروپايي و ديگر كشورهاي آسيايي به هيات ارسال مي گردد كه به دليل نبود اعتبار امكان اعزام فراهم نمي شود، به عنوان مثال اعزام تيم نونهالان و نوجوانان به كشور دانمارك پشنهاد شده اما به دليل نداشتن بودجه نمي توانيم تيم اعزام كنيم.

هدايت نژاد دومين دغدغه گوش شكسته ها را نبود وسايلي از قبيل تشك كشتي و تابلوي اسكوربرد مسابقات دانست و از قول مديركل ورزش و جوانان كردستان براي خريد دو تخته تشك در آينده خبر داد و گفت: با خريداري اين دو تخته تشك بخشي از مشكلات برطرف مي شود اما همچنان نيازمند حمايت هاي مالي مسوولان هستيم.

** آينده كشتي كردستان

اگر خانه كشتي برپا گردد تيم هاي پايه نوجوانان و نونهالان را تقويت خواهيم كرد و از تجربيات مربيان تحصيل كرده بهره خواهيم برد از همين امروز استارت مسابقات قهرماني كشور فرنگي بزرگسالان را در سال آينده با اجازه شخص اول ورزش استان فراهم خواهيم كرد.

هدايت نژاد سخنان خود را با قدرداني از اهالي كشتي اعم از مربيان، داوران و كشتي گيران كه با دست خالي و در بي پولي و بي امكاناتي افتخار آفريني مي كنند به پايان برد و مراتب تشكر و قدرداني اهالي كشتي كردستان را نيز تقديم 'دارويش خاوريان' دبير هيات كشتي استان كرد.ك/4

7346/570
۰ نفر