به گزارش گروه علمی ایرنا از ساینس، زایلیتول در میوه هایی مانند آلو و تمشك وجود دارد و دارای اثرات ضدباكتریایی است.
از این ماده به عنوان شیرین كننده در آدامس های فاقد قند استفاده می شود.
مطالعه صورت گرفته نشان می دهد كه بزاق افرادی كه آدامس حاوی شیرین كننده زایلیتول استفاده می كنند، بیشتر قلیایی است و منجر به خنثی كردن اسید معده می شود.
آبنبات تولید شده، در طول شب به لثه ها می چسبد و سبب كاهش علایم بازگشت اسید معده می شود.
محققان قصد دارند عملكرد این آبنبات را بر روی 50 بیمار مبتلا به ریفلاكس معده و مری به مدت دو هفته آزمایش كنند.
در این روش درمانی جدید، آبنبات پیش از خواب در قسمت پشت دهان بر روی لثه ها قرار داده می شود؛ این آبنبات دارای بخش چسبناكی است كه دستكم به مدت شش ساعت در محل باقی می ماند و به آرامی زایلیتول را در محیط دهان آزاد می كند.
ریفلاكس معده و مری (GORD) به حالتی گفته می شود كه طی آن محتویات معده به سمت بالا و مری ترشح می كند و منجر به سوزش در قفسه سینه می شود.
پزشكان معتقدند ضعف دریچه بین مری و معده عامل احتمالی بازگشت اسید معده است و اضافه وزن نیز سبب تشدید این حالت می شود.
بر اساس آمار ارایه شده، از هر پنج نفر یك نفر در جهان از مشكل ریفلاكس معده و مری رنج می برد.
به گفته پزشكان، بهترین روش كاهش علایم سوزش سر دل، كاهش وزن و اصلاح رژیم غذایی به ویژه كاهش مصرف غذاهای چرب است.
علمی1834**1436
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه كینگز انگلیس برای كاهش علایم بازگشت اسید معده و سوزش سر دل، آبنباتی حاوی زایلیتول تولید كرده اند كه سبب خنثی كردن اسید معده می شود.