به گزارش ایرنا، دكتر رضا ملك زاده در پانزدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی تاكید بر ضرورت ارتقای كیفیت تحقیقات به عنوان یك اولویت افزود:تحقیقات در دو دهه گذشته رشد عظیمی داشته و در 20 سال گذشته بیش از 25 میلیون سند علمی توسط بیش از 15 میلیون محقق تولید شده است. در صورتی كه این اسناد علمی به نوآوری و فناوری تبدیل می شدند مسلما بسیاری از مشكلات جوامع رفع می شد.
وی با اشاره به نتایج اعلام شده از سوی ESIدر سال 2014 گفت: 60 هزار دانشمند برتر در كل رشته ها در جهان وجود دارند كه 88 نفر آنها از ایران هستند و از این تعداد 18 نفر در حوزه علوم پزشكی فعال هستند.
ملك زاده گفت: از مجموع 25 میلیون سند علمی تولید شده در جهان ، 245 هزار سند علمی در ایران تولید شده است (تقریبا حدود یك درصد) كه 32 درصد آنها مربوط به علوم پزشكی می باشد. همچنین در سال 2013 در رنكینگ جهانی از نظر تولید مقاله رتبه 17 و در منطقه رتبه اول را از آن خود كرده ایم.
وی با اشاره به اینكه 30 درصد از تولید علم در خاورمیانه و 1.5 درصد تولیدات علمی در سطح دنیا مربوط به ایران است اظهار كرد : دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی در این رتبه بندی از نظر تعداد مقالات و شاخصها در ISI در كشور، رتبه دوم را داراست كه با توجه به ظرفیت و توانمندیهای بسیار این دانشگاه جای پیشرفت بیشتری دارد.
ملك زاده با اشاره به چالشهای موجود در تحقیقات، بخشی از این چالشها را در تمامی دنیا عمومی و برخی را خاص ایران دانست و تاكید كرد همواره باید تحقیقات مفید و موثر و كاربردی و مقالات و پژوهشها تكراری نباشند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بودجه را یكی دیگر از چالشها برشمرد گفت :در كشورهای صنعتی و پیشرفته 20 درصد بودجه ناخالص ملی به حوزه تحقیقات و انجام امور تحقیقاتی اختصاص می یابد بر توجه بیشتر مسوولان كشور در این خصوص تاكید كرد.
وی در ادامه از راه اندازی موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشكی با هدف راهبری نظام علم و فناوری و نوآوری سلامت NIMADبا اختصاص بودجه سالانه 30 میلیارد تومان خبر داد و اظهار امیدواری كرد این میزان افزایش یابد.
ملك زاده افزود:ارائه كار تحقیقاتی با كیفیت از ارائه خدمات درمانی و آموزشی، كاری بسیار دشوار تر است و این كار نیازمند پشتكار و حوصله فراوان است و باید در این خصوص زیر ساخت ها تقویت شود و با برنامه ریزی های انجام شده در دانشگاه و انجام مطالعات كوهورت در این خصوص دستاوردهای بسیاری كسب كنیم .
وی گفت : برنامه پزشك پژوهشگر اخیرا شروع شده و دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی می تواند در این خصوص بسیار ما را یاری كرده و نخبگانی را تربیت كند كه رهبران علمی ما در پژوهشهای آینده كشور باشند. زیرا در هر مركزی باید افرادی باشند كه به علوم پایه و بالینی همزمان اشراف داشته باشند.
ملك زاده گفت :دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در برخی از حوزه ها از سایر دانشگاههای كشور جلوتر است بنابراین باید از این پتانسیل به نحو شایسته ای استفاده كنید ما نیز از دانشگاه در این خصوص حمایت خواهیم كردو برای رسیدن به اهداف كلان دانشگاه تنها اختصاص بودجه مد نظر نیست بلكه مهمترین نكته جذب محققان برجسته است كه می توانند در پیشبرد اهداف دانشگاه موثر باشد.
پانزدهمین جشنواره ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی در سالن همایش های امام خمینی (ره ) برگزار شد .
علمی **1354**1599
تهران - ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی گفت :30 درصد از تولید علم در خاورمیانه و 1.5 درصد تولیدات علمی در سطح دنیا مربوط به ایران است.