۸ دی ۱۳۹۳، ۱۸:۳۹
کد خبر: 81443071
T T
۰ نفر

انفجار مخزن نفت در بندر سدره لیبی

۸ دی ۱۳۹۳، ۱۸:۳۹
کد خبر: 81443071

تهران – ایرنا – مقام های محلی بندر نفتی 'السدره' نزدیك شهر 'سرت' در شمال لیبی روز دوشنبه در پی انفجار یك منبع نفت در این بندر به علت نگرانی از انفجار دیگر منابع، این منطقه را تخلیه كردند.

به گزارش شبكه خبری 'اسكای نیوز'، نیروهای گروه شبه نظامی 'فجر لیبی' چند روز پیش به سوی این بندر راكت شلیك كردند كه منجر به آتش گرفتن 7 مخزن حاوی مواد سوختی شد.

پارلمان منتخب لیبی، فجر لیبی را یك گروه تروریستی می داند.

به گفته سخنگوی رسمی نیروهای امنیتی حفاظت از تاسیسات نفتی لیبی، گروه های آتش نشانی محلی آتش سوزی در 4 مخزن بزرگ ترین بندر نفتی این كشور را مهار و خاموش كرده اند.

مقام های رسمی لیبی روز شنبه گفته بودند كه این كشور از ایتالیا برای اعزام ماموران آتش نشانی به منظور جلوگیری از گسترش بیشتر آتش سوزی در بندر نفتی 'سدره' كه بزرگترین پایانه صدور نفت خام لیبی به شمار می رود، درخواست كمك كرده است.

شبه نظامیان عضو یگان هایی كه در سال 2011 'معمر قذافی' دیكتاتور این كشور شمال آفریقا را سرنگون كردند، پس از سقوط وی برای كسب قدرت سیاسی بیشتر و سهم افزون تری از درآمدهای نفتی با یكدیگر، درگیر شده اند.

لیبی از هنگام اشغال طرابلس پایتخت در ماه اوت به دست گروه 'فجر لیبی' دارای 2 دولت موازی است و دولت مورد شناسایی بین المللی به ریاست 'عبدالله الثینی' مقر خود را به خارج از پایتخت منتقل كرده است.

از هنگام تعطیلی بنادر و پایانه های نفتی سدره و 'راس لانوف' در مجاورت آن در 2هفته پیش كه در پی تلاش نیروهای هم پیمان فجر لیبی مستقر در طرابلس برای اشغال آن صورت گرفت، صادرات نفت این كشور به میزان حدود 300 هزار بشكه در روز كاهش یافته است.

شركت ملی نفت لیبی روز پنجشنبه اعلام كرد كه درگیری میان گروه های شبه نظامی رقیب سبب كاهش تولید نفت خام این كشور به 352 هزار بشكه در روز شده است.

میزان صادرات نفت از بندرهای سدره و راس لانوف تا قبل از تعطیل شدن آنها، حدود 300 هزار بشكه در روز بود.

نفت خام تولید شده در شركت نفت 'واحه' متشكل از شركت ملی نفت لیبی و شركت های آمریكایی 'هس'، 'ماراتون' و كونوكوفیلیپس' از طریق بندر سدره صادر می شد.

تاسیسات نفتی مهمی كه به این دو پایانه مرتبط هستند، عملیات خود را متوقف كرده اند و شركت ملی نفت لیبی به شركت های همكار خود دستور داده كه كاركنان خود را از این تاسیسات خارج كنند.

پارلمان منتخب لیبی تحت عنوان 'مجلس نمایندگان' از زمان تشدید درگیری ها در شهر

'طبرق' در شرق لیبی مستقر شده و پارلمان موسوم به 'كنگره ملی' كه دوره آن در ماه اوت (مرداد/شهریور) به پایان رسید، همچنان در طرابلس پایتخت فعالیت دارد.

خاورم**1486**1010