كنترل علف هاي هزر مانع كاهش كميت و كيفيت محصول در مزارع كلزا است

ساري - ايرنا - مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران بر كنترل علف هاي هرز مزارع كلزا جهت جلوگيري از كاهش كميت و كيفيت محصول تأكيد كرد.

به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي مازندران، ' محمد اخوان ' در گفتگويي با اشاره به اهميت مبارزه عليه علف هاي هرز مزارع كلزا جهت جلوگيري از كاهش كميت و كيفيت محصول، رعايت مديريت مناسب را ضروري خواند.

وي با اشاره به اينكه مهمترين علف هاي هرز پهن برگ مزارع كلزا شامل خردل وحشي، شلمبيك، انواع كنگر وحشي و... و علف هاي هرز كشيده شامل يولاف وحشي، فالاريس (علف خوني)، چچم، جو خودرو و ... مي باشند، وجين مكانيكي يا دستي، تناوب مناسب با محصولات ديگر، غرقاب نمودن زمين (كاشت شالي در اين زمينه) و ... را از روش هاي كنترل غير شيميايي (كنترل مكانيكي، زراعي) جهت كاهش تراكم علف هاي هرز مزارع كلزا عنوان داشت.

وي كنترل شيميايي قبل از كاشت با استفاده از علف كش ترفلان به ميزان 2 تا 2.5 ليتر در هكتار يا سونالان به ميزان 2.5 تا 3 ليتر در هكتار، هفت تا ده روز قبل از كاشت و كنترل شيميايي بعد از سبز شدن محصول در زمان مناسب كنترل علف هاي هرز كشيده برگ از مرحله دو برگه شدن علف هاي هرز تا مرحله پنجه زني و علف هاي پهن برگ از مرحله دو برگي تا 6 برگي را از روش هاي كنترل شيميايي علف هاي هرز در صورت بالا بودن تراكم علف هاي هرز و عدم توفيق از روش كنترل غير شيميايي بيان داشت.

اخوان علف كش سوپرگالانت به ميزان 06 تا 0.8 در هكتار از زمان دو برگي تا شروع پنجه زني و علف كش نابواس به ميزان 2.5 تا 3 ليتر در هكتار در زمان 6 - 2 برگه شدن علف هرز را از علفكش هاي نازك برگ كش رايج براي مزارع كلزا و علفكش هاي لونترال به ميزان0.6 تا 0.8 ليتر در هكتار از مرحله روزت كلزا (جهت كنترل كنگر) و علف كش بوتيزان استار به ميزان 2 تا 2.5 ليتر در هكتار قبل از مرحله روزت كلزا (جهت كنترل كنگر وحشي) را از علفكش هاي پهن برگ رايج در مزارع استان مازندران برشمرد.

وي با تاكيد بر رعايت نكات فني در مبارزه شيميايي گفت: افزودن مويان به ميزان 0.5 ليتر در يك هزار ليتر محلول، كارايي علفكش ها را افزايش مي دهد.

وي در ادامه با تأكيد بر خودداري از مصرف علف كش ها در روزهاي يخبندان (با متوسط درجه حرارت كمتر از 5 درجه سانتيگراد)، ميزان مصرف محلول را مناسب با نوع سمپاش عنوان داشت و افزود: ميزان مصرف محلول در سمپاش هاي پشت تراكتوري 300 تا 400 ليتر و در سمپاش پشت موتوري 150 تا 250 ليتر مي باشد.

مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي مازندران از كلزاكاران خواست در صورت نياز به كسب اطلاعات بيشتر به مديريت جهاد كشاورزي شهرستان ها، مراكز جهاد كشاورزي دهستان ها و كلينيك هاي گياهپزشكي مراجعه نمايند.

در سال جاري پيش بيني مي شود 35 هزار هكتار در استان مازندران زير كشت كلزا برود.ك/1

608