ليلا ابراهيم زاده روز شنبه در گفت و گو ظروف يكبار مصرف پلاستيكي به دليل تركيبات پلاستيكي تجزيه ناپذير هرگز قابل بازيافت و تجزيه در چرخه طبيعت نيست و يكي از تهدايدات جدي زيست محيطي است.
وي با اشاره به اينكه ظروف يكبار مصرف پلاستيكي از مواد نفتي ساخته مي شود و پس از دفن در خاك براي سال هاي طولاني در زمين باقي خواهد ماند، گفت: اين ظروف تاثيرات سرطانزايي و تغييرات ژني براي نسل هاي آتي به همراه خواهد داشت.
وي اظهار كرد: محققان به اين نتيجه رسيده اند كه استفاده از ظروف پلي استايرن براي مواد غذايي گرم و داغ از نظر بهداشتي نامناسب و سرطانزا است اما ظروف يكبار مصرف گياهي خطري براي سلامتي انسان ندارند.
وي با اشاره به اينكه ظروف يكبار مصرف گياهي عمدتا براي بسته بندي و نگهداري محصولات لبني، روغن و سركه بكار مي رود گفت: اين ظروف براي مصرف مواد غذايي سرد و مرطوب بلامانع است.
ابراهيم زاده ادامه داد: استفاده از ظروف پلي استايرني شفاف gpps تنها براي نوشيدني هاي سرد مناسب است اما براي مواد غذايي مانند قهوه و چاي مناسب نيست.
وي تاكيد كرد: هنگام استفاده از ظروف يكبار مصرف بايد به علامت اختصاري pe يا pp توجه كرد.
وي در خصوص فوايد استفاده از ظروف يكبار مصرف گياهي در مقايسه با ظروف يكبار مصرف پلاستيكي گفت: پليمرهاي گياهي از انعطاف پذيري بيشتري برخورداند و در دماي 90 تا 100 درجه سانتيگراد تحمل مقاومت دارند.
وي سازگاري با محيط زيست و تجزيه پذيري در خاك پس از شش ماه، تجزيه در خاك بدون آثار تخريبي بر محيط زيست، وابسته نبودن به مواد اوليه نفتي، مصرف كم انرژي در فرايند توليد محصول و امكان استفاده در صنايع بسته بندي غذايي را از ديگر فوايد ظروف يكبار مصرف گياهي عنوان كرد.
كارشناس ارشد بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي كردستان افزود: پلاستيك هاي مدفون در خاك از رشد ريشه هاي گياهان جلوگيري مي كند و موجب خفگي گياهان مي شود.
ابراهيم زاده اظهار كرد: در سال 84 واحد توليد ظروف يكبار مصرف گياهي با حضور وزير بهداشت وقت در استان كردستان افتتاح شد و اين ظروف در استان نيز توليد مي شود.
از سال 1970 ميلادي برخي كشورها به فكر استفاده از توليداتي غير وابسته به نفت، مشتقات نفتي و توليد ظروف قابل بازيافت و پليمرهاي گياهي كه ويژگي سازگار با محيط زيست داشته باشد، افتادند.
ايران پس از كشورهاي آمريكا، انگليس، آلمان و ايتاليا پنجمين كشور جهان و اولين كشور آسيايي در كسب اين موفقيت و ورود به عرصه انقلاب سبز جهاني محسوب مي شود.ك/3
7352/570
سنندج- ايرنا - كارشناس ارشد بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان استفاده ظروف يكبار مصرف را در كشور بيش از استاندارد دانست و گفت: ظروف يكبار مصرف پلاستيكي تاثيرات سرطانزايي دارد.