به گزارش ايرنا 'فاضل عبادي' روز دوشنبه در همايش شعر گويش هاي محلي استان همدان در مجتمع فرهنگي و هنري ارشاد شهرستان ملاير افزود: اهالي فرهنگ و هنر و دست اندركاران شاخه هاي مختلف فرهنگي و هنري مانند شعر و داستان، موسيقي و نمايش و ساير رشته ها، وظيفه و نقش بي بديلي در حفظ و نگهداري از گويش هاي محلي و سپردن اين امانت به نسل هاي آينده دارند.
وي اظهار داشت: بايد به قلم و قدم حافظان گويش هاي محلي كه در تلاطم و تهاجم الفاظ بيگانه، نسل جديد را به عقبه فرهنگي خود آشنا و همراه مي كنند، آفرين گفت و همراه و پشتيبان آنها بود.
وي فرهنگ و هنر را خمير مايه اصلي تمدن دانست و افزود: غناي فرهنگي تمدن اسلامي و ايراني، زاييده داشته هاي پيشين و آموزه هاي ديني اسلام است و زبان و ادبيات به عنوان پايه مهم فرهنگ و هنر، با همه زيرشاخه هاي گويش و لهجه هاي خود، نقشي بنيادين در حفظ ميراث تمدن ايراني بر عهده داشته است.
عبادي بيان داشت: بزرگان شعر و ادب ايران زمين چون حافظ، سعدي، مولانا و صدها شاعر پرآوازه و هزاران نويسنده شهير و گمنام، در طول هزاره گذشته، با خلق آثار خود كاخ بلند فرهنگ و زبان ايراني را شكوهمند و استوار برپا داشته اند.
وي گويش هاي محلي را ذخيره هاي پايان ناپذير قوت و قدرت زبان فارسي دانست و اظهار كرد: گويش هاي محلي و شيريني زبان فارسي در سرزندگي، بالش و قدرت آن در اعصار گذشته و زمانه حاضر، حضوري غيرقابل كتمان دارند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان گفت: نقش و جايگاه گويش هاي محلي فارسي از چين تا ايران، هر يك به فراخور بهره مندي و استفاده اديبان و نويسندگان، در جاي جاي آثار فاخر و عادي شعر و ادب و ساير علوم به روشني قابل مشاهده است.
عبادي با بيان اينكه در كشور ايران پايگاه اصلي، زبان و ادبيان فارسي است بيان داشت: شعر شاعران محلي با گويش هاي متعدد و زيرشاخه هاي منطقه اي و شهرستاني خود، در نگاهداشت، احيا و ترويج استفاده از واژگان در ساير رشته هاي ادبي و علمي وظيفه اي خطير و پيشروانه دارد.
وي ياد آور شد: در استان همدان به عنوان ميراث دار گويش هاي مادستاني و ساير لهجه هاي مهاجر و ميهمان، شاعران محلي در گويش هاي لري، لكي، كردي و تركي و با تلفظ هاي محلي مرتبط با جغرافياي خاص، سنگرداران حفظ، نگهداري، تبليغ فرهنگ و گويش شهرستان ها و زبان و ادبيات رسمي و ملي كشور هستند.
عبادي گفت: كارنامه شاعران استان و همت آنان در پاسداشت ميراث نياكان، نشان دهنده قوت و قدرت فرهنگي استان در عرصه ملي و نيز مقابله با فرهنگ هاي مهاجم بيگانه در گستره جهاني است.
وي همچنين با پاسداشت ياد و نام استاد'ميرزا علي اكبر محمودي وثاق' نماد و نمونه شايسته حفاظت و ترويج گويش هاي محلي استان همدان بيان داشت: همه شاعران محلي و اهالي فرهنگ و هنر، بايد در روشن نگاه داشتن چراغ حفظ مواريث زباني در استان كهن همدان باشيم.
همايش شعر گويش هاي محلي استان همدان روز دوشنبه با حضور شاعران و ادباي استان در مجتمع فرهنگي و هنري ارشاد شهرستان ملاير برگزار شد.
شهرستان ملاير با جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/576
مديركل فرهنگ و ارشاد همدان:
هجوم ابزار ارتباطي جديد موجب زوال گويش هاي محلي مي شود
۱۵ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۵۳
کد خبر:
81451974
ملاير-ايرنا-مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان گفت: علاقه مندان و دوستداران فرهنگ و ادب استان نبايد اجازه دهند فرهنگ و گويش هاي محلي در هجوم اسباب الكترونيكي و ابزار ارتباطي جديد، دستخوش فراموشي و زوال شوند.