۱۵ دی ۱۳۹۳، ۱۵:۲۹
کد خبر: 81452192
T T
۰ نفر
اختلالات تكاملي در كودكان  شيوع نسبتا بالايي دارد

تهران-ايرنا- متخصصان مغزو اعصاب كودكان معتقدند كه اختلالات تكاملي در كودكان از شيوع نسبتا بالايي در كشور برخوردار است.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي،‌ دكتر « آزيتا توسلي » متخصص مغز و اعصاب كودكان گفت: آمار دقيقي از اختلالات تكاملي در كشور نداريم ولي آنچه كه از ميزان مراجعه به درمانگاه ها به جهت عدم تشخيص «ناتواني در نشستن، راه رفتن يا صحبت كردن كودكان» استنباط مي شود، حاكي از شيوع نسبتا بالاي اين اختلالات در ميان كودكان است.

توسلي افزود: اگر كودكي از نظر تكاملي (حركت ، تكلم و ارتباطات اجتماعي ) دچار تاخير شده باشد، سنجش هوش براي او انجام نمي شود بلكه مورد ارزيابي عقب ماندگي ذهني قرار مي گيرد.

توسلي تاكيد كرد: برخي كودكان ممكن است به هنگام تولد مشكلي نداشته باشند ولي بعدا در سن سه يا چهار ماهگي ، گردن نمي گيرند ، درهفت ماهگي به روي شكم برنمي گردند ، بصورت نرمال(عادي) جلو نمي روند و بتدريج مهارت هاي لازم را كسب نمي كنند كه بايد بلافاصله درمان آنها آغاز شود.

وي گفت: متاسفانه بيشتر پزشكان به جاي توجه به سير تكامل نوزاد ، بيشتر به شاخص هاي رشد توجه مي كنند اين در حالي است كه مراحل تكامل ، بسيار مهم است زيرا اين تكامل است كه بر حركت نوزاد، نشستن ، راه رفتن و به زبان آمدن كودك تاثير دارد.

اين متخصص مغز و اعصاب كودكان از همكاران پزشك خود خواست تا در مواجهه با كودك ، حتما به شاخص هاي عصبي او توجه كنند، چون تشخيص زودهنگام و بموقع، در درمان و توانبخشي كودك بيمار، بسيار موثر است و بار معلوليت ها را كاهش مي دهد.

وي همچنين با اشاره به اينكه لازم است والدين روي حركات و توانايي فرزند نوزاد خود توجه كنند ، اظهار اميدواري كرد تا مراكزي در كشور داشته باشيم كه پزشكان اين مراكز با آگاهي از چگونگي پايش مراحل تكامل، نسبت به پيشگيري و درمان اختلالات مربوطه اقدام كنند.

دكتر « لادن افشار خاص » متخصص مغز و اعصاب كودكان نيز رشته «مغز و اعصاب» و «روانپزشكي» را دو رشته پايه نوروساينس معرفي كرد كه در بررسي وضعيت سلامت اطفال از اهميت بسزايي برخوردارند.

افشار خاص ، افزود: وضعيت سلامتي بيمار، قابل پايش و مراحل تكامل كودك اعم از گردن گرفتن ، نشستن ، راه رفتن و به زبان آمدن قابل ارزيابي است.

وي تاكيد كرد: فعاليت درماني متخصصان مغز و اعصاب در بسياري از موارد، بويژه در زمينه تكلم كودك، كافي نيست بلكه بايد خدمات روانپزشكي هم به وضعيت كودك كمك كند تا با مشاوره روانپزشكي، سير درمان كامل شود.

افشار، پايش تكامل كودكان در سنين زير پنج سال را بسيار مهم دانست و ادامه داد: انجام اين پايش از طريق جداول استاندارد و مشاوره روانپزشكي در پيشگيري و درمان اختلالات عصبي - تكاملي كودكان ، بسيار لازم و ضروري است.

نخستين همايش اختلالات عصبي - تكاملي در روزهاي 17 و 18 دي ماه جاري در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار خواهد شد.

اجتمام**9188**1776
۰ نفر